Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Stomaku lëndon si gjatë menstruacioneve, por nuk ka: shkaqe natyrore dhe patologjike, taktika të trajtimit

 1. Shkaqet e dhimbjes së barkut si me menstruacionet në mungesë të tyre
 2. Shkaqet natyrore
 3. Proceset patologjike
 4. Nëse keni ndonjë simptomë, duhet të konsultoheni me urgjencë me mjekun tuaj?
 5. Trajtimi i taktikave
 6. A nuk mund të ketë dhimbje nëse ka ardhur menstruacioni?

Fillimi i hershëm i menstruacioneve përcaktohet nga simptoma të ndryshme. Shumë përfaqësues të seksit të drejtë disa ditë para menstruacioneve fillojnë të lëndojnë barkun e poshtëm. Intensiteti i ndjesive ka një karakter individual. Megjithatë, me fillimin e menstruacioneve, ato kalojnë. Ndonjëherë barku i poshtëm lëndon, por nuk ka menstruacione. Pse ndodh kjo? A duhet të shqetësohen?

A duhet të shqetësohen

Shkaqet e dhimbjes së barkut si me menstruacionet në mungesë të tyre

Pak para menstruacioneve, mitra përgatitet për refuzimin e shtresës shtesë të endometrit, të formuar gjatë përgatitjes së trupit për fekondim. Ajo spazma, qarkullimi i gjakut në organet e legenit është i shqetësuar, dhe ndodh parehati. Mujor nuk ka asnjë shqetësim për shkak të proceseve natyrore ose patologjike.

Shkaqet natyrore

Shkaqet natyrore

Cikli menstrual është i rregulluar me hormone. Nën ndikimin e faktorëve të ndryshëm, shkalla e prodhimit të progesteronit dhe estrogjenit ndryshon, kështu që mund të ketë një ndryshim në ciklin. Në të njëjtën kohë, fillojnë simptomat premenstruale, por nuk ka rregullativa në kohën e duhur. Stomaku lëndon në muaj, por ato nuk janë të pranishme për arsyet e mëposhtme:

 • Ushtrimi i tepruar. Për shkak të tensionit të fortë në trup, shkalla e transmetimit të komandave nga truri tek organet e tjera është i shqetësuar. Nëse një grua punonte shumë fizikisht pak para fillimit të ciklit, shfaqen dhimbje në pjesën e poshtme të barkut, por rregullatorët nuk shkojnë. Ky shqetësim mund të përkeqësohet nëse zona e shtypit i nënshtrohet tensionit.
 • Stresi dhe eksitim. Situata stresuese gjithashtu detyron trurin të zvogëlojë shkallën e proceseve riprodhuese. Mitra përgatitet për refuzimin e endometrit, por proceset që nxisin lirimin e sekrecioneve nuk aktivizohen.
 • Shtatzënia. Pas fekondimit të vezës për disa kohë, ka siklet në stomak, por menstruacioni nuk vjen. Pakënaqësia lind nga fakti që embrioni implanton në mitër pak dëmton shtresën e mitrës.
 • Mungesa e ovulacionit. Ndonjëherë vezoret nuk prodhojnë një vezë, kështu që ovulimi nuk ndodh. Ky fenomen quhet cikli i anovulimit. Kjo gjendje është normale për çdo grua. Numri i cikleve anovulatorike rritet me moshën. Pavarësisht nga mungesa e një vezë të pjekur, periudha vjen, por me një vonesë prej rreth një jave. Megjithatë, të gjitha simptomat premenstruale vazhdojnë.
 • Ushqim i keq. Mungesa e vitaminave dhe elementëve gjurmë në dietë ndikon negativisht në formimin e hormoneve dhe kontraktimit të mitrës. Stomaku mund të jetë i acaruar, por shkarkimi nuk fillon.
 • Ndryshimi i klimës, ritmi i jetës, zhvendosja. Kushtet e reja që trupi percepton si një kërcënim. Gjatë periudhës së përshtatjes, vonesa mujore. Megjithatë, kur përgatitet për ta, barku i poshtëm akoma është i dhimbshëm.
 • Ndryshimet e moshës. Pas 45 vjetësh në trupin femëror zvogëlohet prodhimi i estrogjenit. Shfaqen simptomat e mëposhtme: dhimbje në bark të poshtëm, marramendje, pa menstruacione.

Shfaqen simptomat e mëposhtme: dhimbje në bark të poshtëm, marramendje, pa menstruacione

Proceset patologjike

Si rregull, nëse dhimbja e poshtme del, por rregullatorët mungojnë për arsye natyrore, procesi kthehet në normalitet në ciklin e ardhshëm. Megjithatë, kur dëmton shumë dhe cikli nuk kthehet në gjendjen normale, zhvillimi i sëmundjeve të sistemit riprodhues është i mundur.

Mungesa e menstruacioneve për dhimbje abdominale tregon këto patologji:

 • Shtatzënia ektopike. Çrregullimet në sistemin riprodhues të çojnë në faktin se veza e fekonduar është bashkangjitur jashtë mitrës. Menstruacioni mungon, por ka simptoma të pakëndshme. Dhimbja në vendosjen ektopike është shumë e rëndë.
 • Kërcënimi i abortit. Nëse testimi i shtatzënisë është pozitiv, por stomaku dhemb dhe tërheq, ekziston rreziku i refuzimit të fetusit.
 • Mosbalancimi hormonal. Me mungesën ose tejkalimin e hormoneve seksuale femërore, menstruacioni vonohet ose nuk ndodh aspak. Në këtë rast, siklet manifestohet si në fillim ashtu edhe në mes të ciklit.
 • Proceset inflamatore të traktit urinar (cystitis, pyelonephritis, urolithiasis). Në të njëjtën kohë, ndjesi të pakëndshme shoqërojnë një grua në ditë të ndryshme të ciklit, para dhe pas menstruacioneve.
 • Inflamacion i organeve gjenitale. Dhimbja dhe menstruacionet e vonuara shkaktojnë endometrit, adnexite, salpingitis, proceset infektive në qafën e mitrës dhe vaginën. Vështirësia është e pranishme pavarësisht nga ciklike.
 • Appendicitis, sëmundjet gastrointestinale.
 • Hernia në shpinë të ulët, inflamacion ose pinching e një nervore.
 • Tumoret beninje dhe malinje.

Tumoret beninje dhe malinje

Nëse keni ndonjë simptomë, duhet të konsultoheni me urgjencë me mjekun tuaj?

Konsultimi i gjinekologut është i nevojshëm nëse ka ndryshime në ciklin menstrual gjatë disa muajve. Mjeku do të vlerësojë gjendjen e gruas, do të përshkruajë testet e nevojshme dhe, nëse është e nevojshme, t'i referohet një specialist tjetër.

Kujdes urgjent mjekësor është i nevojshëm nëse keni simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje që nuk ju lejon të udhëheqni një jetë normale;
 • siklet në pjesën e poshtme të barkut, që rrjedhin nga lëvizja;
 • gjakderdhje intensive nga vagina (nevoja për të ndryshuar copë litari çdo 1-1,5 orë ose më shumë);
 • pamja e shkarkimit me një erë të pakëndshme;
 • diktim në ditën kur menstruacioni nuk duhet të jetë, ose gjatë shtatëzanisë (ne rekomandojmë leximin: shkarkimi gjatë shtatzënisë përpara menstruacioneve të vonuara );
 • shkurtime të papritura në anën;
 • i dobët;
 • errësim i ndërgjegjes;
 • ethe;
 • të vjella;
 • dhimbje kur urinoj dhe gjak në urinë.

Është e nevojshme të kontaktoni specialistët pavarësisht nga dita e ciklit në të cilin shfaqen simptomat. Gjakderdhja më e rrezikshme gjatë shtatëzanisë. Shfaqja e gjakut tregon një abort fillestar. Ju nuk mund të hezitoni kur gjakderdhja shoqërohet me dridhje, të vjella dhe dhimbje të forta. Këto shenja shoqërojnë shtatëzëninë ektopike. Nëse nuk kërkoni ndihmë, një grua mund të vdesë nga humbja e gjakut.

Trajtimi i taktikave

Trajtimi i taktikave

Parimet e trajtimit të dhimbjes së ulët të barkut varen nga shkaku i tyre. Nëse barku i poshtëm dëmton për arsye natyrore, terapia e veçantë nuk është e nevojshme. Për të rivendosur ciklin, ju duhet të rregulloni të ushqyerit, të zvogëloni tendosjen fizike, të mbroheni nga stresi. Për të zvogëluar simptomat e dhimbshme, lejohet një dozë e vetme pa-shpy.

Në rast të devijimeve patologjike, taktikat e trajtimit përcaktohen në varësi të sëmundjes. Mos vetë-medikament. Çfarë duhet të bëni, doktori do të përcaktojë pasi të bëjë një diagnozë të saktë. Lloji i barnave dhe skema e marrjes është zgjedhur në varësi të faktorëve të mëposhtëm:

 • ashpërsia e patologjisë;
 • mosha e pacientit;
 • prania e shtatzënisë;
 • manifestime të lidhura.

A nuk mund të ketë dhimbje nëse ka ardhur menstruacioni?

Kur ka ardhur menstruacioni, dhimbja në bark duhet të zmbrapset. Megjithatë, ky simptomë është individuale për çdo grua. Ndonjëherë dhimbja mbetet gjatë ditëve të para të ciklit mujor.

Disa gra nuk kanë dhimbje gjatë menstruacioneve. Mungesa e dhimbjes nuk është patologji. Nëse periudhat fillojnë në kohë dhe nuk shoqërohen me simptoma të pakëndshme, gruaja është plotësisht e shëndetshme. Ankthi duhet të shkaktojë shfaqjen e parehati të re. Për të përjashtuar patologjinë, duhet të konsultoheni me mjekun.

Ndani me shokët tuaj!

Pse ndodh kjo?
A duhet të shqetësohen?
Nëse keni ndonjë simptomë, duhet të konsultoheni me urgjencë me mjekun tuaj?
A nuk mund të ketë dhimbje nëse ka ardhur menstruacioni?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали