Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të zhyten në ujë me kokën e tij në pishinë ose në det.

 1. Trajnimi i hundës
 2. Ushtrimi i "Arrow"
 3. Mini hidhen në ujë
 4. Hedhur nga buzë e pishinës nga një pozicion i ulur
 5. Duke kërcyer nga buza e pishinës dhe nga tavolina afër nga pozicioni klasik
 6. Kujdesuni për veten! Si të zhyten në ujë.

Para se të mësoni se si të zhyteni në ujë, praktikoni hundën tuaj, sepse kur hidhni në ujë, uji mund të hyjë në hundë dhe të shkaktojë ndjesi shumë të pakëndshme në nazofaringë.

Çfarë duhet të bëni? Unë tregova stërvitjen e nevojshme në tim gjimnastikë . Sot do ta tregoj me hollësi.

Trajnimi i hundës

Pozicioni i fillimit: në këmbë bel-thellë në ujë. Ne frymë me gojë dhe butësisht zë vendin e kokës nën ujë, menjëherë duke filluar të nxjerr me hundë dhe gojë.

Një pikë e rëndësishme: Dalja në hundë duhet të fillojë para se personi të zhytet në ujë!

Numëroni deri në tre nën ujë dhe filloni të rriteni butësisht. Vazhdoni të nxjerrni gjatë ngritjes në sipërfaqe. Kështu që ju mbroni hundën tuaj nga uji.

Së pari, bëni stërvitjen ngadalë, dhe pastaj në hedhje. Pasi ta keni zotëruar atë, shkoni në një tjetër.

Pse të mos mësojnë të hidhen në ujë nga ana dhe nightstands?

Nëse ende nuk e dini se si të zhytni, atëherë nuk mësoni që menjëherë të hidhni nga tavolinat anësore ose të afërta, sepse mund të rrokullisni mbi shpinë, të bini në ujë me stomakun, gjoksin, goditni organet e brendshme dhe kjo ndodh - dhe dëmtime. Një tjetër opsion - "shkop" kokë në fund të pishinë.

Për të shmangur këtë, mësoni së pari të hidheni në ujë, duke qëndruar në atë në bel.

Ushtrimi i "Arrow"

Menjëherë para hedhjes mësoni të bëni stërvitjen "Arrow" .

Pozicioni i fillimit: armët shtrihen përpara, shtrirë në ujë. Thithim, e vendosim fytyrën tonë në ujë, duke bërë menjëherë një xhoko të butë me hundë dhe gojë. Sa më shpejt që të shtriheni gjoksin dhe fytyrën në ujë, tërhiqeni këmbën tjetër deri në anën tjetër dhe shtyeni me të dyja këmbët.

E gjithë trupi juaj në kohën e rrëshqitjes në ujë duhet të vendoset sa më horizontalisht që është e mundur: kreu është në mes të duarve, dhe fytyra është duke kërkuar rreptësisht poshtë, në asnjë rast përpara!

Nëse nuk ka anën prapa shpinës, atëherë ju duhet të shtyni këmbët tuaja nga fundi, ndërsa i gjithë sekuenca e lëvizjeve është e njëjtë si në pishinë.

Nëse nuk ka anën prapa shpinës, atëherë ju duhet të shtyni këmbët tuaja nga fundi, ndërsa i gjithë sekuenca e lëvizjeve është e njëjtë si në pishinë

Mini hidhen në ujë

Pasi "Strelochka" mastered, shkoni në mini-kërcejnë në ujë.

Pozicioni i fillimit: në këmbë deri në bel në ujë, mbani krahët tuaj të shtrira mbi ujë. Pastaj - thithni me gojën tuaj, një kërcim të vogël lart dhe, sa më shpejt që trupi shkon nën ujë, shpejt të tërheqë këmbët tuaja në anën dhe të largohen nga ajo.

Është e rëndësishme! Në kohën e zhytjes së fytyrës në ujë, sigurohuni që të merrni frymë delikate me hundën tuaj dhe shtypeni mjekrën tuaj në gjoks.

Hedhur nga buzë e pishinës nga një pozicion i ulur

Qëndroni në buzë të pishinës, lidhni gishtat në buzë të pishinës, uluni. Pas kësaj, zgjasni armët tuaja përpara dhe shënoni mentalisht një pikë në ujë (në mes të duarve). Mos harroni atë.

Pas kësaj, thithni, anim kokën dhe shtypeni mjekrën tuaj në gjoks, shtyni me këmbët tuaja.

Së pari, gishtat e duarve duhet të futen në ujë - pikërisht në pikën që keni shënuar. Tjetra duhet të shkojë kokë, jo gjoks ose bark. Kjo është një pikë shumë e rëndësishme, kështu që është kaq e domosdoshme që ta mbani mjekrën të shtypur në gjoks gjatë një shtytjeje me këmbët dhe rrëshqitjen e mëvonshme. Në asnjë rast mos shikoni përpara në ujë dhe mos harroni për nën frymëmarrjen me hundën tuaj!

Goditja duhet të jetë e fortë, përndryshe ju vetëm bini në ujë me bark dhe gjoks.

Duke kërcyer nga buza e pishinës dhe nga tavolina afër nga pozicioni klasik

Sapo kërcimi nga pozita ulur filloi të dalë me besim, gradualisht ngrihuni në këmbët tuaja dhe hidheni nga këmbët gjysmë të përkulura, duke i rregulluar ato më shumë. Gradualisht, ju do të vini në pozitën që konsiderohet optimale kur hyni në ujë:

Duart u rreshtuan dhe u tërhoqën prapa në një kënd prej rreth 45 ° në krahasim me shpinën ose krahët u rreshtuan dhe u ulën poshtë, mbajnë ato në buzë të buzës;

Këmbët janë të përkulura gjysmë - për të llogaritur këtë pozicion, ulni krahët poshtë dhe rregulloni pozicionin e këmbëve sapo gishtat tuaj të prekni anën.

Në momentin e shtyrjes me këmbët tuaja, duhet të hedhësh duart përpara, dhe vendosni kokën në mes të duarve, duke e përkulur drejt gjoksit.

Kur kërcimi nga ana e tij ka punuar mirë, shkoni në kërcim nga tavolina e natës. Parimet e hedhjes nga ajo janë të njëjta si nga ana. Vetëm mos u përpiqni menjëherë të kërcejnë sa më bukur që të jetë e mundur - mësoni se si të kërcehni teknikisht dhe do të vijë bukuria!

Gjëja kryesore është të futet në ujë në një tangjent, duke krijuar kështu pak rezistencë në ujë sa të jetë e mundur. Prandaj, është e rëndësishme të mbash trupin e shtrirë në shigjetë, dhe kokën - në mes të duarve, me fytyrë poshtë dhe me mjekër të shtypur deri në gjoks.

Kujdesuni për veten! Si të zhyten në ujë.

Interneti është plot këshilla se si të mësojnë të zhyten në ujë. Shpesh mund ta lexosh këtë: "Hidhu në ujë nga vrapimi!"

Për ta thënë me butësi, këta njerëz nuk e kuptojnë vërtet zhytjen dhe nuk kujdesen për shëndetin tuaj. Nëse ju drejtuar rreth anës dhe hidhen jashtë të drejtuar, ju mund të hidhen 100 herë me sukses, dhe në 101 shqip dhe goditi kokën tuaj në buzë të pishinë. Pasojat mund të jenë më të pikëlluara.

Kurrë mos hidhesh në ujë, nëse nuk e sheh, nuk e di fundin! Sipas statistikave, rreth 10,000 njerëz çdo vit në Rusi bëhen të paaftë duke u hedhur në një vend të panjohur dhe duke goditur kokën e tyre në objekte të padukshme. Është veçanërisht e rrezikshme të zhytesh në trupin e ujit me kalimin e kohës: në pak orë, lehtësimi i poshtëm i ujit, uji mund të sjellë pengesa, gurë, mbetje ndërtimi dhe në vendin ku pikiatë dje, do të jetë e rrezikshme sot.

Gëzoni zhytjen e duhur dhe hedhjen e ujit. Dhe si të zhyten nën ujë "sirenë e vogël" ose "delfin", unë do të tregoj në tim Kursi flutur . Dhe në të, ndërsa unë them lamtumirë, ju shoh, dhe - të jetë i shëndetshëm!

Dhe në të, ndërsa unë them lamtumirë, ju shoh, dhe - të jetë i shëndetshëm

Çfarë duhet të bëni?
Pse të mos mësojnë të hidhen në ujë nga ana dhe nightstands?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали