Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të zgjidhni një kotele të shëndetshme për një fëmijë?

 1. Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje kur blini një kotele? Si te zgjidhni nje kotele?
 2. Të jetë i sigurt për të shkuar në ekspozitë e macet dhe në realitet shikoni përfaqësuesit e racave të ndryshme.
 3. Bisedoni me mbarështuesit
 4. Veçmas, duhet të tregoni për dokumentet e nevojshme për kotele
 5. Është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje gjendjes së kotele.
 6. Bashkohuni me programin e trajnimit

Ju keni qenë prej kohësh i prekur nga macet, ju nuk mund të ecni në mënyrë indiferente me një gungë me gëzof dhe lajmet tuaja në rrjetin social janë të mbushura me fotot e zogjve me gëzof, që do të thotë se është koha për të marrë një kotele Ju keni qenë prej kohësh i prekur nga macet, ju nuk mund të ecni në mënyrë indiferente me një gungë me gëzof dhe lajmet tuaja në rrjetin social janë të mbushura me fotot e zogjve me gëzof, që do të thotë se është koha për të marrë një kotele!

Por, para se të vendosni për këtë hap vendimtar, duhet të kuptoni qartë se nuk po bleni një lodër, por një krijesë të gjallë dhe së bashku me gëzimin e zotërimit të kafshës suaj të dashur, ju kujdeseni për këtë krijim të ëmbël.

Nëse jetoni në një familje të përbërë nga disa njerëz, të jetë i sigurt për të diskutuar blerjen e një kotele me të gjithë. Pas të gjitha, kotele do të bëhet një anëtar i ri i familjes, kështu që ju duhet të siguroheni paraprakisht që asnjë nga anëtarët e familjes suaj nuk do të jetë kundër ndarjes së një jete të përbashkët me mustaqe të reja.

Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje kur blini një kotele? Si te zgjidhni nje kotele?

Para së gjithash, ju duhet të vendosni se çfarë jeni duke blerë një kotele, nëse doni të merrni vetëm një kafshë ose të bëni plane për karrierën tuaj yjore të kafshëve të ardhshme, që duan të konkurrojnë dhe të fitojnë gara në shfaqje profesionale ose ndoshta doni të rriteni?

Nëse dëshironi të blini një mace të racës, atëherë së pari ju duhet të zgjidhni racën që ju pëlqen më së shumti. Racat e ndryshme të macet dallojnë këto kafshë jo vetëm nga pamja e tyre, por edhe nga karakteristikat e karaktereve dhe temperamenteve të tyre. Ka gjithashtu dallime në kujdesin dhe mirëmbajtjen e racave të ndryshme. Në këtë artikull ne nuk do të përqendrohemi në të gjitha varietetet e racave të klanit, mund të gjeni informata më të hollësishme në " Katalogu i racave ".

Të jetë i sigurt për të shkuar në ekspozitë e macet dhe në realitet shikoni përfaqësuesit e racave të ndryshme.

Njohja me duart me gëzof në ekspozitë do t'ju lejojë të përcaktoni përfundimisht zgjedhjen e racave. Në fund të fundit, për të parë fotot është një gjë, dhe mundësia për të parë kafshët, sjelljet e tyre, sjelljet e tyre, t'i marrin në duart e tyre dhe t'i shohin të gjitha tiparet më afër - kjo është krejt tjetër! Por mos nxitoni për të blerë një kotele në shfaqje. Për fat të keq, ekziston mundësia që kafsha të sëmuret gjatë ekspozitës. Është më mirë të mbështetet në një pauzë prej dy javësh dhe të vijë drejtpërdrejt te Breeder për të parë kushtet në të cilat kafshët mbahen.

Pra, ju keni vendosur për zgjedhjen e racave të mace tuaj, hapi tjetër, ju duhet të përcaktoni Pra, ju keni vendosur për zgjedhjen e racave të mace tuaj, hapi tjetër, ju duhet të përcaktoni  ku për të blerë një kotele është zgjedhja e një çerdhe apo klubi ku për të blerë një kotele është zgjedhja e një çerdhe apo klubi!

Sot, Interneti është i mbushur me reklama të ndryshme për shitjen e të gjitha llojeve të mundshme të kafshëve. Për të mos u futur në mashtrues, është e nevojshme të lexoni komente për kompaninë në internet, siç u tha më lart, të jeni të sigurtë se do të vini në vend dhe të shihni kushtet në të cilat kotelet mbahen.

Në mënyrë optimale, nëse kotelet janë në shtëpi, kështu që ata shpejt përshtaten me atmosferën e thjeshtë, dhe ata nuk duhet të përdoren për kushte krejtësisht të reja, nëse ata janë rritur jashtë shtëpisë në një karierë të veçantë.

Bisedoni me mbarështuesit

Shikoni qëndrimin e tyre ndaj kafshëve të tyre, çfarë i ushqejnë ata, si kujdesen dhe kujdesen për ta. Një breeder i mirë dallon pikërisht nga një qëndrim i dashur dhe i dashur ndaj kafshëve të tij. Për të, ky nuk është thjesht një biznes, për të, ky është jeta dhe frymëzimi i tij. Mos u habitni nëse breeder papritmas kërkon lejen tuaj për të ardhur në vizitë për të parë kushtet në të cilat kafsha do të mbahet. Pas të gjitha, një Breeder mirë shqetëson sinqerisht për fatin e secilit prej kafshëve të tij!

Një tipar tjetër dallues i një breeder të ndërgjegjshëm është ndershmëria e tij. Ai duhet t'ju tregojë për mangësitë e kafshës tuaj të ardhshme. Nuk ka kafshë të përsosur, numri i mangësive përcakton shkallën e mbarështimit të kafshëve dhe shanset e tij të ardhshme për të fituar gara.

Veçmas, duhet të tregoni për dokumentet e nevojshme për kotele

Nëse ju ofrohen për të blerë një kafshë pa dokumente, atëherë ky kotele nuk i plotëson kërkesat e racës, në fakt duket vetëm si një përfaqësues i një race të caktuar. Fatkeqësisht, një fenotip i një kafshe (pamja e saj) nuk mjafton për të konfirmuar race, dokumentet patjetër nevojiten. Pasardhësit e një kafshe pa dokumente gjithashtu nuk do të kenë dokumente. Në kotele të tilla lëshohen vetëm pasaporta veterinare. Kjo do të thotë se kafsha është e shëndetshme, por jo e përshtatshme për mbarështim. Sigurisht nuk ka asnjë pikë në dhënien e shumave të mëdha të parave për manarin e kafshëve të pastërta.

Një kotele prej të cilave të dy prindërit kanë pedigrees, dhe në kotele vetë lëshohet një kartë speciale. Nga rruga, nuk do të jetë e tepërt për të parë të dy prindërit e fëmijës, të jetë i sigurt për të bërë atë nëse ka një mundësi të tillë. Ata duhet të duken të shëndetshëm dhe të sillen me qetësi dhe vetëkënaqësi, pa agresion ose pasivitet të panevojshëm.

Në klubet profesionale, një kotele lëshohet një kartelë regjistrimi, e cila është një dokument që konfirmon se kotelja ka kaluar një ekzaminim të cilësisë së origjinës dhe përputhshmërisë me standardet e racave.
Është prania e kësaj kartele është provë e kotele racave të pastërta. Me mangësitë ekzistuese në kotele, eksperti i rregullon ato. Nëse të metat janë shumë serioze dhe kotelja nuk i plotëson standardet e pranuara të racave, eksperti nuk do t'i lëshojë një kartë të tillë kotele.

Kur regjistroni një kotele në një klub, emri i kafshës vendoset në kartelë, e cila, si rregull, shkon mirë me emrin e çerdheve. Përveç pseudonimit, karta përmban emrin e plotë të kotele, emrat e plotë, titujt dhe numrat e rodzive të prindërve të tij, numrat e telefonit dhe adresat e pronarit të qumështit dhe klubit të tij.

Karta tregon ngjyrën, gjininë, datën e lindjes së kotele, si dhe të gjitha devijimet e identifikuara nga standardi i racave, nëse eksperti i ka gjetur.

Karta duhet të vërtetohet me nënshkrimet e një eksperti dhe fabrike, si dhe vulën e klubit.

Është e rëndësishme t'i kushtohet vëmendje gjendjes së kotele.

Para se të blini, sigurohuni që të shikoni gjendjen fizike të kotele Para se të blini, sigurohuni që të shikoni gjendjen fizike të kotele. Ai duhet të duket i shëndetshëm, të sillet energjikisht dhe aktivisht. Ka, natyrisht, dallimet në karaktere, disa mace duan të gënjejnë, të tjerët - për të luajtur. Sidoqoftë, nuk është e nevojshme të merren tepër aktivë ose tepër pasivë, të dyja këto ekstreme mund të tregojnë problemet shëndetësore të një koteleje. Përveç faktorëve objektivë, mos harroni për intuitën tuaj, për të dëgjuar zërin e brendshëm, për t'u mësuar me kotele, të përpiqet të ndjehet me kë nga fëmijët që keni krijuar mirëkuptim reciprok dhe interes. Për ta bërë këtë, kaloni më shumë kohë në seleksionues, shikoni se si sillen kotele të tjera, nëse ka ndonjë dhimbje mes tyre. Nëse doni të merrni kotele më të qetë dhe më të vegjël për shkak të mëshirës, ​​jini të përgatitur që do t'ju duhet t'i siguroni kujdes shumë të vëmendshëm dhe të vëmendshëm, përndryshe kafsha do të jetë e sëmurë për pjesën më të madhe të jetës së saj.

Shikoni cilësinë e leshit, duhet të jetë e butë dhe e trashë, pa pika të mprehta, nuk duhet të ketë pleshtat, një mbarështues profesionist nuk duhet të mbahet në një gjendje të tillë. Kushtojini vëmendje syve, ata nuk duhet të thyejnë ose të grinden. Nëse membranat e tejdukshme janë të dukshme në qoshet e brendshme të syve, atëherë kafsha është e sëmurë. Në veshët nuk duhet të jenë mbetjet e squfurit të zi, është një shenjë e mite veshit, squfuri i një kotele të shëndetshme është dritë dhe nuk ka erë të pakëndshme. Ndjej bishtin, nuk duhet të jetë asnjë nyjë dhe rrudha. Shikoni mishrat, ato duhet të jenë të kuq, nuk duhet të ketë erë të pakëndshme nga goja. Shqyrtoni anusin, nuk duhet të jetë skuqje.

Një Breeder me përvojë nuk do të shesë kittens shumë të vogla. Në mënyrë optimale, nëse kotelja ka arritur 12 javë, është në këtë pikë që kotelja është pjekur mjaft dhe është e gatshme të shkojë në një vend të ri në jetën e tij larg nënës së tij. Në periudhën deri në 12 javë, kotelja duhet të ketë kohë për të mësuar shumë nga mami se si të hahet, lani, gjueti. Një edukim i plotë me një mace do ta bëjë kotele sigurt dhe të fortë, të gatshëm për kushte të reja, për një jetë të rritur dhe të pavarur.

Nga 12 javë, kotelja duhet të vaksinohet, një vaksinim është dhënë në 8 javë, e dyta në 11 javë. Shënimet e vaksinimit regjistrohen në pasaportën veterinare të kotele. Përveç kësaj, kotelja duhet të trajtohet plotësisht nga parazitë të jashtëm dhe të brendshëm. Me kërkesë të blerësit, disa klube ofrojnë shërbimin e çiklistit. E gjithë kjo është regjistruar edhe në pasaportën veterinare. Para se të niset për një shtëpi të re, kotelja i nënshtrohet procedurave të higjenës. Një breeder i mirë duhet të ofrojë këshillat e nevojshme për kujdesin, shëndetin dhe arsimin, si dhe të japë këshilla për planifikimin e karrierës së ardhshme të shfaqjes së kafshës.

Mundohuni të gjeni sa më shumë të jetë e mundur nga kafsha juaj, nëse ai ka ndonjë pjatë të preferuar, lodra, vende për të pushuar. Mundohuni të krijoni atmosferën më të rehatshme për të, kjo është veçanërisht e rëndësishme gjatë periudhës së adaptimit të kafshës në një vend të ri.
Për pritësit e rinj dhe të papërvojë, ne kemi zhvilluar një program trajnimi " Bëhuni pro-kujdes siç duhet » në dispozicion pas regjistrimit në faqen tonë.

Bashkohuni me programin e trajnimit

Ju do të gjeni shumë këshilla të dobishme dhe materiale arsimore se si të kujdeseni siç duhet për kafshët tuaja.

Programi ofron dhurata për të gjithë pjesëmarrësit, duke lexuar artikuj dhe duke u përgjigjur pyetjeve të testit, ju do të fitoni pikë që mund të shkëmbeni për çmime të vlefshme për kafshët tuaja dhe për veten tuaj!

Pasi të keni blerë një kotele ju duhet të regjistroheni me një klub të dashuruar mace Pasi të keni blerë një kotele ju duhet të regjistroheni me një klub të dashuruar mace  duke qenë pronari i ri i kotele duke qenë pronari i ri i kotele. Ju mund të merrni një origjinë për një kotele vetëm në klubin ku ai ka lindur. Ky klub do të ndjekë fatin e kafshës tuaj gjatë gjithë jetës së tij. Në klub do të drejtoheni në një klinikë veterinare me të cilën është lidhur një marrëveshje bashkëpunimi.

Kostoja e një kotele racore është e konsiderueshme, kështu që është e këshillueshme të lidhni një kontratë shitjeje, e cila do të përcaktojë kushtet që garantojnë se brenda 14 ditësh do të jeni në gjendje të ktheheni kotele, nëse përdorni të drejtën për të testuar një kotele, gjeni se kafsha nuk është e shëndetshme.

Kini kujdes, duke përdorur këshilla të mësipërme, ju mund të mbroni veten nga mashtruesit dhe të gjeni një mik të shëndetshëm dhe të bukur me gëzof që do të ndajë me ju shumë vite të lumtura me kujdesin dhe kujdesin e duhur nga ana juaj.

Nëse kurseni kohën tuaj dhe nuk dëshironi të kërkoni për mbarështues të besueshëm në tuaj, përdorni katalogun tonë Breeders. Këtu janë profesionistë të vërtetë me një reputacion të patëmetë.

Tani ju dini shumë për mënyrën se si të zgjidhni kotelin e duhur. Lejoni këto këshilla t'ju udhëzojë në drejtimin e duhur dhe t'ju lejojë të shmangni gabimet në një çështje kaq të rëndësishme sa blerja e një koteleje.

Megjithatë, mbani në mend se një racë e një kafshe nuk ndikon në aftësinë e saj për të dashur pronarin e saj. Duhet të blej një kotele , sepse sot ka shumë strehimore të ndryshme, ku ata japin kittens jo-origjinë, por edhe shumë të bukur dhe simpatik në duar të mira falas. Ndoshta është atje që ju do të gjeni manar tuaj, i cili do t'ju japë të gjithë dashurinë dhe përkushtimin tuaj, dhe ju do të shpëtojë jetën e tij!

Dashni kafshët dhe gëzoni miqësi të sinqertë me ta!

Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje kur blini një kotele?
Si te zgjidhni nje kotele?
Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje kur blini një kotele?
Si te zgjidhni nje kotele?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали