Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të sillemi mirë gjatë lindjes dhe punës. Lindja pa ndërprerje.

 1. Duke pritur një mrekulli: në fund të muajit të 9-të ose si të kuptojmë se filloi lindja Kohët e gjata...
 2. Përgatitjet e fundit
 3. Sjellje e duhur gjatë lindjes dhe gjatë punës
 4. 1. Qetësi
 5. 2. Pushimi
 6. 3. Frymëmarrje
 7. 4. Mbani optimist
 8. 5. Mos u mbajini mbytjeve dhe britmave.
 9. 6. Leviz
 10. Filloi!
 11. Si të kuptoni se lindja e fëmijës filloi dhe vonimi i mëtejshëm i udhëtimit në spital nuk ka kuptim?

Duke pritur një mrekulli: në fund të muajit të 9-të ose si të kuptojmë se filloi lindja

Kohët e gjata të pritjes kanë përfunduar më në fund, pak më shumë dhe një botë e re do ta takojë fëmijën tuaj, por për momentin nëna e ardhshme ka pak kohë për të pushuar, për të fituar forcë dhe për të përfunduar të gjithë punën.

Përmbajtja e artikullit

1. Përgatitjet e fundit
2. Sjellje e duhur gjatë lindjes dhe gjatë punës
1.1. gjakftohtësi
1.2. argëtim
1.3. frymë
1.4. Mbani optimist
1.5. Mos u mbaj grushta dhe klithma
1.6. kokë
3. Filloi!
4. Si të kuptoni se lindja e fëmijës ka filluar dhe vonimi i mëtejshëm i udhëtimit në spital nuk ka kuptim?
1

Shumë shpesh nënat e ardhshme në fund të muajit të 9-të të shtatzënisë ankohen për lodhjen e akumuluar dhe ëndërrojnë që lindja të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Në të vërtetë.


Një stomak i madh, të gjitha llojet e simptomave të pakëndshme, të tilla si puffiness, urth, çrregullime të gjumit, i japin nënës në pritje shumë bezdi dhe të ndërhyjnë me pushimin dhe të pushojnë normalisht.

Ndërkohë, mom në të ardhmen vizitohet nga të gjitha llojet frika pyetje të tilla si mënyra se si të sillen mirë gjatë lindjes dhe punës përpara ngjarjes së rëndësishme të rëndësishme: pritja e ndjenjave të pashmangshme të dhimbshme shpesh frikëson gratë, veçanërisht ata që lindin për herë të parë ose kanë përjetuar tashmë lindje të vështira të mëparshme. Ju nuk duhet të panik: asnjë grua kurrë nuk ka mbetur shtatzënë përgjithmonë, për më tepër, kjo varet nga qëndrimi juaj se si lindja do të shkojë, prandaj është e rëndësishme të dini se si të silleni mirë gjatë lindjes.

Përgatitjet e fundit

Në mënyrë që ora e shumëpritur X të mos ju befasojë dhe të kalojë me ngushëllim, dhe në ditët e para pas shfaqjes së thërrmimeve ju mund të zhyteni tërësisht në shqetësimet për të, duke mos u hutuar nga të gjitha llojet e gjërave të parëndësishme në atë moment, të përgatitet për fillimin e punës më mirë më parë .


Mundohuni të plotësoni të gjitha bizneset e papërfunduara para javëve të fundit të shtatëzanisë. Pra, oh prikë për fëmijën dhe gjërat që mund t'ju nevojiten në spitalin e lindjes dhe pas shkarkimit rekomandohet të mendoni që nga java 36: grumbulloni çantën "në detyrë" me gjithçka që ju nevojitet - rroba, produkte higjienike dhe dokumente.

Ndoshta për çdo grua është e rëndësishme që të ndiheni të sigurt gjatë lindjes dhe të ndjeni besim të plotë tek personeli mjekësor, kështu që spitali i lindjes dhe doktori nga i cili do të lindni, është më mirë të zgjidhni paraprakisht. Nëse keni mundësi të takoheni me mjekun në prag të këtij momenti të rëndësishëm të jetës suaj, bisedoni, i bëni pyetje atij që ju intereson - sigurohuni që ta bëni - një bisedë e tillë do të sjellë ndjeshëm besimin dhe ndihmën e duhur në mënyrën e duhur.

Përpiquni të përfundoni punët më urgjente dhe të rëndësishme të shtëpisë - kjo sigurisht nuk do të thotë se në javët e fundit të shtatzënisë ju duhet të ndriçoni të gjithë banesën për të ndriçuar ose për të zbutur gjithë veshjet e pelenave. Punët e tilla të punës do të sjellin vetëm punë të tepërt, por për të përgatitur minimumin e nevojshëm për ditët e para, për të mbledhur një set për shkarkimin dhe për t'u kujdesur për mbikëqyrjen e fëmijëve më të rritur, nëse ato ekzistojnë, është e nevojshme.

Në ditët e fundit para paraqitjes së foshnjës, përpiquni të vëzhgoni një dietë të caktuar - ushqim i lehtë dhe i shëndetshëm që nuk mbingarkoni stomakun, do të jetë shumë i dobishëm në rast të një fillimi të papritur të aktivitetit të punës. Hani shpesh, por pak nga pak - kjo do të ndihmojë për të lehtësuar urth, dhe të grumbulluar energji që ju do të duhet aq shpejt.

Sjellje e duhur gjatë lindjes dhe gjatë punës

Si silleni gjatë lindjes do të varet se sa lehtë dhe shpejt do të jeni në gjendje të prodhoni fëmijën tuaj në botë.

Nëse nuk keni lexuar asgjë apo dëgjuar për procesin e ardhshëm, është koha të mbani mend dhe vënë në praktikë të gjitha njohuritë tuaja. Jo pa arsye, konsultimet femra shpesh rekomandojnë nënat e ardhshme për të ndjekur një kurs ligjërash për shtatzëninë dhe lindjen. Klasët se si të sillen gjatë lindjes: si të marrësh frymë si duhet, të relaksoheni, cilat përpjekje dhe aspekte të tjera të rëndësishme do ta ndihmojnë gruan në këtë proces të vështirë dhe të përgjegjshëm.

1. Qetësi

Është shumë e rëndësishme të mos humbësh qetësinë dhe të dëgjosh këshillën e një mjeku: paniku dhe histeri nuk i kanë ndihmuar askujt të lindë një fëmijë të shëndetshëm - vetëm humbisni forcën tuaj dhe vritni frymën tuaj.


Është shumë e rëndësishme të mos humbësh qetësinë dhe të dëgjosh këshillën e një mjeku: paniku dhe histeri nuk i kanë ndihmuar askujt të lindë një fëmijë të shëndetshëm - vetëm humbisni forcën tuaj dhe vritni frymën tuaj

2. Pushimi

Sigurohuni që të pushoni në mes të kontraktimeve - në fazën e parë të punës, kur mitra sapo ka filluar të kontraktohet, dhimbja nuk është shumë e fortë dhe nëna në pritje lehtë mund t'i mbijetojë. Në fazën e intensifikimit dhe rritjes së kontraktimit, një ndërprerje midis tyre u zbulua nga natyra e nënës, në mënyrë që gruaja të merrte frymë. Shumë shpesh gratë në punë kujtojnë se ata madje arritën të flinin në periudhën e shkurtër midis luftës së ardhshme.

3. Frymëmarrje

Është shumë e rëndësishme për të zotëruar të drejtën teknikë frymëmarrjeje - - Kjo do të ndihmojë në përshpejtimin dhe lehtësimin e procesit të kalimit të foshnjës përmes kanalit të lindjes. Dhe gjithashtu të zvogëlojë dhimbjen gjatë punës.

4. Mbani optimist

Një qëndrim pozitiv dhe aftësia për të mos humbur vetëkontrollin janë komponentë të rëndësishëm të suksesit. Humori dhe shaka kontribuojnë në lirimin e hormonit të kënaqësisë, që është një anestezion i fuqishëm natyror - nuk është për asgjë që stafi mjekësor në dhomën e lindjes të përpiqet të bëjë shaka me gratë që janë gati të bëhen nënat nga minuta në minutë.

5. Mos u mbajini mbytjeve dhe britmave.

"Gjethet e sakta" të sakta, si ato që thyejnë nga buzët e një atleti gjatë periudhës së tensionit më të lartë, ndihmojnë për t'u çlodhur dhe për të lehtësuar dhimbjen. Vskriki - i mprehtë, i papritur, i pakontrollueshëm - në të kundërtën do të ndërhyjë me punën, duke shkaktuar tensioni i muskujve dhe spazma.

6. Leviz

Nëse e lejon gjendja juaj, ju nuk keni nevojë të jeni të lidhur me një pikoj ose vazhdimisht të monitoroni gjendjen e fetusit, sigurohuni që ta përdorni situatën për të lehtësuar gjendjen tuaj. Kontraktimet e dhimbshme në lëvizje, duke marrë një pozitë të rehatshme për ju personalisht, është shumë më e lehtë për të mbijetuar se sa të shtrirë. Përveç kësaj, pozita e drejtë ndihmon për të përshpejtuar procesin e lindjes dhe për të lehtësuar kalimin e fëmijës përmes kanalit të lindjes.Ka disa pozicione në të cilat nëna dhe fëmija ndihen shumë më të lehtë dhe më të rehatshëm gjatë lindjes. Pra, për shembull, ulur në gjunjë gjatë periudhave shumë të forta, mund të ndihmoni veten duke e bërë më të lehtë ndjesi dhimbjeje , dhe squats gradual të qetë do të rrisë presionin në qafën e mitrës, dhe në përputhje me rrethanat të përshpejtojë aktivitetin e punës.

Nëse nuk është e mundur të mbahet liria e lëvizjes për çfarëdo arsye, atëherë do të ishte optimale për të marrë një pozicion të shtrirë në anën e majtë: kjo sjellje është optimale për relaksim dhe krijon presion minimal në muret e mitrës dhe foshnjës.

Filloi!

Pra, keni menduar se shtatzënia përfundimtare është tashmë afër: pararendësit e punës duket më intensive, dhe ndoshta ka tashmë shenja të qarta të punës në zhvillim, siç është shfaqja e kontraktimeve të rregullta ose shkarkimi i lëngjeve amniotike.

Natyrisht, shfaqja e shenjave të para të fillimit të punës nuk është gjithmonë një arsye e menjëhershme, e zhurmshme, që të nxitojë në spital. Lindja e fëmijës është një proces i gjatë i përbërë nga disa periudha, dhe në fazën fillestare shumë gra në punë janë më të rehatshme në shtëpi.


Lindja e fëmijës është një proces i gjatë i përbërë nga disa periudha, dhe në fazën fillestare shumë gra në punë janë më të rehatshme në shtëpi

Si të kuptoni se lindja e fëmijës filloi dhe vonimi i mëtejshëm i udhëtimit në spital nuk ka kuptim?

Diskutoni me mjekun tuaj kur vlen të bëni një thirrje testimi dhe të shkoni në një udhëtim paraprakisht - kjo kohë varet nga intensiteti dhe frekuenca e kontraktimeve të punës. Vëreni kohën e kontraktimeve dhe ndërprerjen e tyre - në këtë rast rekomandohet të krijoni tabelën. Sapo dhimbjet e lindjes arrinin vlerën e kontrollit me të cilën jeni dakord me mjekun, është koha të paketoni çantat tuaja.

Ndoshta, duket për ju ose jeni i sigurt se procesi po shkon keq - në këtë rast është më mirë të besoni në ndjenjat tuaja dhe të konsultoheni përsëri me një specialist, së paku me telefon. Nëse vëreni shenjat e patologjive të dukshme, siç është gjakderdhja vaginale ose uji ka një nuancë të gjelbër ose një erë të pakëndshme, menjëherë telefononi një ambulancë ose shkoni në spital.

Si të sillemi gjatë lindjes dhe video të punës

Si të kuptoni se lindja e fëmijës filloi dhe vonimi i mëtejshëm i udhëtimit në spital nuk ka kuptim?
4. Si të kuptoni se lindja e fëmijës ka filluar dhe vonimi i mëtejshëm i udhëtimit në spital nuk ka kuptim?
Si të kuptoni se lindja e fëmijës filloi dhe vonimi i mëtejshëm i udhëtimit në spital nuk ka kuptim?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали