Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të përgatiteni për pritje te gjinekologu?

 1. Kur duhet të bëni një takim me një gjinekolog. Për të parandaluar, vizita tek gjinekologu duhet të...
 2. Tofarë të marrësh me vete?
 3. Si të përgatisni një zonë intime?
 4. Si të zgjidhni kohën e duhur për inspektim?
 5. Cilat pyetje do të shtrojë gjinekologu?
 6. Si bëhet ekzaminimi gjinekologjik.
 7. Si të bëni një takim me një gjinekolog.

Kur duhet të bëni një takim me një gjinekolog.

Për të parandaluar, vizita tek gjinekologu duhet të jetë dy herë në vit. Vizitat e rregullta do t'i lejojnë mjekut të monitorojë gjendjen e sistemit tuaj riprodhues dhe, nëse është e nevojshme, të përshkruaj një trajtim për ju. Vendimi për t'i nënshtruar një inspektimi të paplanifikuar mund të lindë për arsye krejt të ndryshme:

Nëse të paktën një prej simptomave të mësipërme shfaqet, mos u mbështetni në këshillat e të afërmve dhe të dashurave dhe veçanërisht mos mjekoni vetë, menjëherë kërkoni ndihmë nga një specialist. Një gjinekolog me përvojë që punon në klinika "A-Medic" gati për të zgjidhur të gjitha problemet tuaja, kostoja e konsultës fillestare është 900 rubla.

Përgatitja për ekzaminim te gjinekologu.

Si rregull, për herë të parë vajzat e reja vizitojnë një gjinekolog në moshën 13-15 vjeç Si rregull, për herë të parë vajzat e reja vizitojnë një gjinekolog në moshën 13-15 vjeç. Në të ardhmen, ekzaminimet e tilla duhet të jenë të rregullta dhe të përsëriten të paktën dy herë në vit, ose shumë më shpesh në prani të sëmundjeve kronike të organeve gjenitale. Shumë gra shumë shpesh nuk i kushtojnë vëmendje të mjaftueshme çështjes së përgatitjes për emërimin e një gjinekologu, megjithëse ky është një kusht i rëndësishëm për një ekzaminim të suksesshëm. Ekzistojnë disa rregulla të thjeshta që do t'ju lejojnë të përjetoni një minimum shqetësimesh dhe të merrni këshilla kompetente dhe rezultate të besueshme të testit.

Tofarë të marrësh me vete?

Në varësi të vendit ku do të bëhet inspektimi. mjeku , pacientit i kërkohet të marrë një listë të caktuar të gjërave. Nëse bëni një takim në një klinikë shtetërore, rekomandohet të sillni: një pecetë, pelenë ose peshqir, të cilën mund ta vendosni në karrigen gjinekologjike; çorape; spekulim vaginal i disponueshëm, mund ta blini në çdo farmaci. Në klinikat private, gjithçka që ju nevojitet për të kryer një provim është falas për ju.

Gjithashtu, mos harroni të merrni me vete rezultatet e testeve dhe përfundimet e gjinekologëve që keni vizituar më parë. Falë këtyre të dhënave, mjeku do të jetë në gjendje të marrë një pamje klinike më të saktë.

Si të përgatisni një zonë intime?

Një çështje tjetër për të cilën kujdeset pothuajse çdo grua është tema e higjenës intime Një çështje tjetër për të cilën kujdeset pothuajse çdo grua është tema e higjenës intime. Para se të merrni duhet të bëni një dush dhe të vishni të brendshme të pastra. Gjëja kryesore është që të mos e teproni, nuk është e nevojshme të përdorni deodorantë të ndryshëm, xhel intime, mjete sapuni, etj. Mund të ndikojnë në cilësinë e analizave dhe të ndryshojnë gjendjen e mikroflora. Alsoshtë gjithashtu e ndaluar rreptësisht të këpusësh (larja e plotë e vaginës), nëse pritja është planifikuar për mbrëmje, do të ishte e mjaftueshme të përdoren fshinat e bebeve pa aromë. Sa i përket rruajtjes së flokëve në zonën intime, nuk është e nevojshme t'i rruani ato menjëherë para ekzaminimit, por është e rëndësishme të theksohet se nën qime të shkurtra, mjeku do të jetë në gjendje të shohë shenja të sëmundjes.

Si të zgjidhni kohën e duhur për inspektim?

Koha më e favorshme për të vizituar një gjinekolog është 2-3 ditë pas përfundimit të menstruacioneve. Ka disa rregulla që duhet të merren parasysh kur përgatiteni për një ekzaminim gjinekologjik:

 • Alkooli mund të ndikojë në rezultatet e testit laboratorik, kështu që rekomandohet që të kufizoheni në konsum të alkoolit disa ditë para se ta merrni.
 • 1-2 ditë para konsultimit duhet të përjashtohet intimiteti.
 • Para ekzaminimit, zbrazni zorrët dhe fshikëzën, në mënyrë që të mos ndjeheni shqetësime gjatë ekzaminimit bimanual të qafës së mitrës.

Cilat pyetje do të shtrojë gjinekologu?

Për të zgjidhur një problem, një dëshirë nuk është e mjaftueshme dhe që një konsultim me një mjek të jetë produktiv, është e nevojshme të përgatiteni paraprakisht për anketim dhe të rikujtoni disa fakte të rëndësishme nga jeta juaj:

Duke iu përgjigjur me ndershmëri të gjitha pyetjeve të gjinekologut, ju e ndihmoni atë që të bëjë një diagnozë të saktë dhe t'ju përshkruajë trajtimin e saktë në prani të sëmundjes.

Para së gjithash, duhet ta përgatisni veten moralisht. Shtë e nevojshme të kuptoni që një gjinekolog është një mjek që ju bën pyetje intime vetëm me qëllim të marrjes së anamnezës dhe të bëni një diagnozë të saktë.

Si bëhet ekzaminimi gjinekologjik.

Pavarësisht nga arsyeja për të cilën ju drejtuat një gjinekolog, me qëllim parandalimi ose me një problem shqetësues për ju, ekzaminimi bëhet në disa faza dhe së pari bëhet një sondazh. Gjatë bisedës, mjeku do t'ju bëjë disa pyetje, përgjigjet për të cilat janë shumë të rëndësishme, kështu që ju duhet t'i përgjigjeni me vërtetësi dhe qartë.

Pastaj fillon ekzaminimin, pacienti ndodhet i përshtatshëm në karrigen gjinekologjike Pastaj fillon ekzaminimin, pacienti ndodhet i përshtatshëm në karrigen gjinekologjike. specialist ekzaminon organet gjenitale për praninë e skuqjes, acarimit dhe simptomave të tjera të sëmundjeve. Një diagnozë më e plotë kryhet duke përdorur mjete të posaçme, duke përdorur një spekulim vaginal, gjinekologu vlerëson gjendjen e shtojcave, mureve vaginale dhe qafës së mitrës. Duke përdorur metodën e hulumtimit dypalësh, ai përcakton madhësinë dhe pozicionin e tij, praninë e cisteve dhe tumoreve. Nëse është e nevojshme, mjeku merr një njollë dhe përshkruan teste shtesë laboratorike për gruan. Gjithashtu, konsultimi i një gjinekologu domosdoshmërisht përfshin një ekzaminim të gjëndrave mamare, lejon të identifikohet zhvillimi i patologjisë në një fazë të hershme.

Nëse gjinekologu ka identifikuar ndonjë sëmundje, ai harton një plan trajtimi dhe përshkruan vitaminat dhe ilaçet e nevojshme.

Si të bëni një takim me një gjinekolog.

Të kujdesesh për shëndetin e saj, për gratë është një detyrë shumë e rëndësishme, aftësia e saj për të mbetur shtatzënë, cilësia e seksit dhe shumë më tepër varet nga gjendja e saj. Mos i injoroni ekzaminimet e rregullta nga një gjinekolog, dhe duke përgatitur ato si duhet, jo vetëm që ndihmoni mjekun, por gjithashtu krijoni kushte të rehatshme për veten tuaj. Bëni një takim në klinika "A-Medic" në dy mënyra të përshtatshme:

 • Na telefononi në numrin e telefonit vijues - +7 (499) 229-22-50. Ne jemi të gatshëm të marrim thirrjet tuaja çdo ditë, nga e hëna në të dielë.
 • Ose mund ta lini aplikacionin tuaj në faqen tonë të internetit, duke treguar emrin tuaj dhe numrin e telefonit të kontaktit.
Tofarë të marrësh me vete?
Si të përgatisni një zonë intime?
Si të zgjidhni kohën e duhur për inspektim?
Cilat pyetje do të shtrojë gjinekologu?
Tofarë të marrësh me vete?
Si të përgatisni një zonë intime?
Si të zgjidhni kohën e duhur për inspektim?
Cilat pyetje do të shtrojë gjinekologu?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали