Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të lë duhanin veten nëse nuk ka vullnet

 1. Kush është më i vështirë të lë?
 2. A keni nevojë për vullnet për t'u bërë një jo-duhanxhi?
 3. Si të lë përgjithmonë duhanin?
 4. autorët
 5. x64 (aka andi)

Jashtë dritares, shekulli i 21-të dhe një mënyrë jetese e shëndoshë kanë qenë prej kohësh të vendosur në mënyrë të vendosur për njerëzit progresiv që kujdesen për shëndetin e tyre, shëndetin e pasardhësve të tyre dhe madje përpiqen të jenë në modë. Ndoshta kjo modë nuk do të dëmtojë askënd. Qendra të ndryshme të gjimnastikës, palestrës dhe valleve sportive janë duke u përhapur me shpejtësi në të gjithë qytetet e mëdha dhe të vogla.

Shumë njerëz të moshave të ndryshme, në mënyrë që të mbajnë trupat e tyre në gjendje të mirë, shumica e kohës janë të përkushtuar për ushtrimin e sporteve "amatore". Me shëndet të mirë, nëse e forconi dhe e mbani atë, ju mund të jetoni një jetë të gjatë dhe të kënaqshme me gëzim. Por nga një sport ju nuk do të jeni të shëndetshëm nëse pini duhan, përdorni alkool ose droga.


Ne të gjithë e dimë se cigaret janë të dëmshme për trupin, por ne vazhdojmë të pimë duhan (unë jam duke folur për ata që janë të varur). Disa prej nesh kanë tentuar ta braktisin këtë varësi, dikush nuk mund të vendosë. Dhe ata që u përpoqën, por nuk arritën, dhe ata që nuk provuan, por duan, mendojnë se është e pamundur të lesh duhanin, madje është e pamundur. Askush nuk dyshon, të gjithë janë të sigurt - ndalesa e vështirë dhe e plotë! Le të përpiqemi të mendojmë përse një mendim i tillë.

Kush është më i vështirë të lë?

Të rinjtë që janë mësuar me një cigare, është e vështirë të drejtohesh në rrugën e bindjes së vërtetë dhe shënimeve për shëndetin Të rinjtë që janë mësuar me një cigare, është e vështirë të drejtohesh në rrugën e bindjes së vërtetë dhe shënimeve për shëndetin. Shëndeti i tyre është i shkëlqyer, prandaj tregimet se si duken mushkëritë në një person të tymit, nuk i frikësojnë ato. Dhe nëse u tregoni atyre se janë të varur nga paketat e nikotinës, atëherë si përgjigje do të dëgjoni se gjithçka është nën kontroll dhe ju mund të ndaleni, thjesht nuk dëshironi. Shpesh, të rinjtë pinë duhan dhe nuk përpiqen të lënë duhanin, përveç nëse ka një motivim të madh. Por në këtë rast është e vështirë të lini vetë pirjen e duhanit, sepse ka një faktor të tillë si miqtë, kolegët në punë, shkollën, duke kaluar kohë me njerëz që pinë duhan. Dhe këtu është e vështirë për një djalë të ri të jetë një "sorrë e bardhë", është e vështirë t'i rezistosh miqësisë "Të tymosim një cigare".

Njerëzit e moshuar tashmë vlerësojnë me seriozitet të gjitha dëmet e varësisë nga nikotina. Ka sëmundje kronike, siklet, mungesë gjumi, pirja e duhanit nuk sjell më kënaqësi, si më parë, dhe një person fillon të mendojë se si ta braktis këtë zakon të shtrenjtë. Por këtu marrëdhëniet me të vërtetë marrin rrugën, sepse qëndrimet e tyre rreth pirjes së duhanit janë të vështira, sepse shumica e jetës së tyre u udhëhoq nga nikotina.

Le të kthehemi në mendimin e shprehur në fillim të artikullit: kush vendosi që është shumë e vështirë për të lënë duhanin? Nuk ka rëndësi se çfarë eksperience keni me nikotinën, karakterin apo mentalitetin tuaj - sapo të kuptoni thelbin e varësisë suaj, sapo një paketë cigare humbet kuptimin e saj për ty dhe bëhet një vend i zbrazët, atëherë bëhet absolutisht e lehtë të pirjes së duhanit!

A keni nevojë për vullnet për t'u bërë një jo-duhanxhi?

A keni nevojë për vullnet për t'u bërë një jo-duhanxhi

Ne fillojmë duhanin zakonisht në rininë. Por ae mbani mend atë moment, çfarë ju nxiti të vendosni një cigare në gojën tuaj, cila situatë ka çuar në të dhe e ka vazhduar, që ju keni vazhduar të pini duhan për pjesën tjetër të jetës tuaj? Në fakt, një person është mjaft i qartë për të kuptuar arsyet e vërteta për pirjen e duhanit. Dhe vullneti nuk ka të bëjë fare me të. Nëse një duhanxhi mbështetet vetëm në karakterin e tij dhe dështon, atëherë ai e percepton gjithçka si "brishtësinë" e tij dhe mungesën e motivimit të rëndësishëm. Kjo është, në mënyrë që ju të lënë duhanin, karriera duhet të shembet, dikush duhet të vdesë ose diçka tjetër jashtë zakonit duhet të ndodhë.

Mungesa e vullnetit nuk është arsyeja pse duhanpirësit e kanë të vështirë të lënë. Në fakt, vendi kryesor është i zënë nga mospërputhja e dëshirave. Një person e kupton se nikotina është e shtrenjtë dhe e dëmshme, por në të njëjtën kohë ai mendon se nikotina ndihmon për t'u çlodhur ose, anasjelltas, për t'u mbledhur, për t'u ndjerë më të sigurt. Prandaj, një person zgjedh një cigare. Ky konflikt në ndërgjegje është pyetja e vërtetë, jo varësia fiziologjike, siç thonë doktorët dhe farmacistët (është e dobishme për ta që të thonë këtë, sepse ju do të drejtoheni tek ata për ndihmë).

Më kujtohet një rast që nga fëmijëria: gjyshja më tregoi se si vëllai i saj u kthye në shtëpi nga lufta tek gruaja e tij dhe djali trevjeçar. Natyrisht, në front ishte i varur nga cigaret. Një ditë, një djalë i vogël gjeti një bisht të cigares në tokë dhe, si babi, filloi të portretizonte se po pinte duhan. Babai mori bishtin e cigareve dhe i tha rreptësisht fëmijës se kjo nuk ishte e lejuar. Pastaj djali pyeti: "Babi, pse mundeni, por unë nuk e bëj?". Ungji im nuk ishte në gjendje t'i përgjigjej, por që nga ajo ditë askush tjetër nuk e pa atë me një cigare. A mendoni se ishte e vështirë për këtë person të linte duhanin vetë? Unë mendoj jo, ai vetëm e kuptoi për vete atë që ishte më e rëndësishme për të: shëndetin dhe respektin e djalit të tij, ose kënaqësinë e dyshimtë të tymit të cigareve. Ndoshta një person pësoi për disa kohë, ndoshta dyshonte, por prioritetet e vendosura si duhet nuk e lejonin atë të dështonte. Ne do të kujtojmë menjëherë një situatë në të cilën një person filloi të pinte duhan: ishte front, frika dhe stresi, dhe pse në shtëpi, ngadalë vazhdoni të bëni atë që lufta nuk ka bërë për ju?

Si të lë përgjithmonë duhanin?

Si të lë përgjithmonë duhanin

Përgjigja për këtë pyetje tashmë sugjeron vetë. Së pari, duhet të përcaktoni me ndershmëri arsyet për atë që keni bërë duhanpirës, ​​peshoni pro dhe kundër, vërtetë vlerësoni dëmin që ju dhe familja juaj shkaktojnë të pijnë duhan, dhe - lë! Jo me fjalë, jo auto-sugjerim, por me të vërtetë ndalon blerjen e cigareve. Ju nuk duhet të dëgjoni ata që thonë: "Vullneti është i nevojshëm për të mos lënë duhan dhe pastaj gjithçka do të funksionojë"! Asnjë person, gjatë përdorimit të nikotinës, nuk do të heqë dorë. Asnjë libër, as pilula, as mjete popullore, as magjistarët nuk do të ndihmojnë këtu. Së pari ju duhet të doni dhe ndaloni rrjedhën e kësaj droge në trup, dhe pastaj do të ketë një dëshirë të ndërgjegjshme për të mos marrë më.

Nëse shkon tek mjekët, magjistarët, pini bimë të ndryshme dhe kjo nuk ju ndihmon, përpiquni të hedhni cigare dhe të harroni rrugën për në dyqan, dhe pastaj, nëse ju mbështet moralisht, filloni të bëni manovra të vëmendshme.

autorët

jo online 2 ditë

x64 (aka andi)

Komente: 2843 Publikime: 395 Regjistrimi: 02-04-2009

Kush është më i vështirë të lë?
A keni nevojë për vullnet për t'u bërë një jo-duhanxhi?
Si të lë përgjithmonë duhanin?
Kush është më i vështirë të lë?
Le të kthehemi në mendimin e shprehur në fillim të artikullit: kush vendosi që është shumë e vështirë për të lënë duhanin?
A keni nevojë për vullnet për t'u bërë një jo-duhanxhi?
Por ae mbani mend atë moment, çfarë ju nxiti të vendosni një cigare në gojën tuaj, cila situatë ka çuar në të dhe e ka vazhduar, që ju keni vazhduar të pini duhan për pjesën tjetër të jetës tuaj?
Pastaj djali pyeti: "Babi, pse mundeni, por unë nuk e bëj?
A mendoni se ishte e vështirë për këtë person të linte duhanin vetë?
Ne do të kujtojmë menjëherë një situatë në të cilën një person filloi të pinte duhan: ishte front, frika dhe stresi, dhe pse në shtëpi, ngadalë vazhdoni të bëni atë që lufta nuk ka bërë për ju?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали