Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të largojmë një fëmijë nga një shishe, dhe pse dhe kur ta bëjmë atë

 1. Bota e fëmijëve përmes syve të psikologëve
 2. Largo nga shishe: pse?
 3. Largo nga shishe: kur?
 4. Largo nga shishe: si?

Pas largimit të një fëmije, pothuajse çdo nënë psherëton me lehtësim - në fund të fundit nuk ka vetëm muajt e marrëdhënies më të afërt me foshnjën që është aq keq për të humbur, por edhe dhimbjen që shoqëron ushqimin, çarjet dhe malet e rrobave të rrjedhura nga qumështi. Gjiri përsëri fillon të shoqërohet me feminitet dhe kënaqësi.

Epo, çka me fëmijën? Refleksioni i gjirit, i cili për një kohë e kishte identifikuar me profesionin e tij më të dashur dhe interesant, tani gjen aplikim vetëm në nipples dhe shishe, duke përmbushur, sipas mendimit të të rriturve, një rol thjesht utilitar. Por fëmija, duke kujtuar se të ngrënit sjell paqe dhe kënaqësi, dhe mashkulli ju jep një gjumë të thellë, gjithnjë e më shumë e forcon rëndësinë e këtyre gjërave në mendjen tuaj. Nuk është për t'u habitur që kur koha të vijë me një pjesë të shprehive të fëmijëve, fëmija nuk kupton me të vërtetë se pse ka nevojë për të gjitha këto gota, gota dhe syze. Po, ndoshta ai do të jetë i interesuar të përpiqet të pijë prej tyre një ose dy herë, por më pas ai do të kthehet pandërprerë në shishe. Dhe në këtë moment të rriturit kapin kokat e tyre.

Bota e fëmijëve përmes syve të psikologëve

Në shikim të parë, psikologët e fëmijëve rekomandojnë kompleksitetin e vazhdueshëm të panevojshëm. Epo, për shembull, një fëmijë i rritur me ushqim ekskluziv, sipas rekomandimeve të tyre, është e këshillueshme që të mos e turpërosh fare atë me njohjen e tij me një shishe. Është më mirë të filloni stërvitjen për një etje derdhje ose, nëse është shumë e vogël, të blini një tas me kashtë. Si ta kuptojmë këtë?

Fëmijët shpejt formojnë dashuri, veçanërisht nëse lënda e tij lidhet me ritualet e caktuara që janë të kënaqshme ose thjesht përsëriten shpesh. Sa më shpejt që fëmija kujton se pi nga një shishe para gjumit dhe pi në një mënyrë të tillë sa i ngjan thithjes së gjirit, ky ushqim do të fiksohet në mendjen e fëmijëve si një veprim i domosdoshëm. Shpesh, duke pirë nga një shishe, prindërit i duket një fazë e shkurtër ndërmjet dhënies së gjirit dhe fillimit të pirjes së një pije, por nganjëherë as nuk e kuptojnë se sa e madhe është fuqia e zakonit në foshnje. Pothuajse çdo objekt, i fituar periodikisht nga ata, bëhet një pjesë e rëndësishme dhe integrale e jetës (në fund të fundit, për momentin nuk ka shumë objekte të tilla), kështu që është e natyrshme që njeriu i vogël nuk dëshiron që bota e tij të shembet në asnjë aspekt.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se deri në një moshë të caktuar, gjiri është si një fëmijë si një proces. Nënat duhet të njihen me rastet kur një fëmijë zgjohet për të mos pirë ose për të marrë një pjesë të përzierjes, përkatësisht për të thithur shishe (prandaj problemi i zvogëlimit të fëmijës nga shishja gjatë natës është shumë më serioz sesa thjeshtë që nuk duan të njihen me qarqet). Vartësia e gojës mund të shfaqet jo vetëm nga shishja, por edhe nga dalja, si dhe nga çdo objekt tjetër që fëmija e konsideron zëvendësues të përshtatshëm dhe është mirë nëse këto janë gishtat e tij.

Ky lloj stimulimi është një fazë e rëndësishme në zhvillimin e psikikës së fëmijës, kështu që nëse ai tashmë është i lidhur mentalisht me shishe, ju nuk duhet ta privoni atë në mënyrë drastike nga kjo pjesë e jetës - kjo mund të sjellë probleme jo vetëm në të tashmen, por edhe në të ardhmen.

Largo nga shishe: pse?

Largo nga shishe: pse

Ekziston një mendim se kur një fëmijë rritet - ai do të ndjehet kur të jetë momenti për t'u çrrënjosur, të mos ndihet i interesuar për një shishe, ai është i trembur në fund. Por fëmija mund të ndjejë dëshirën për të lënë vite, për shembull, në moshën pesë vjeçare. Pse duhet të heqë dorë nga mënyra e përshtatshme dhe e njohur për të pirë për asnjë arsye të dukshme? Dhe sa e këndshme është të pish nga një shishe në mes të natës - nuk ka nevojë të ulesh ose të ngrihesh, të pish diçka, pothuajse pa u zgjuar. Pse është e nevojshme të zvogëloni shishe?

 • probleme me dhëmbët. Sa i përket dëmit potencial të ushqimit të shisheve për kafshim, diskutimet janë vazhdimisht duke u zhvilluar: dikush pohon se gjiri pas një viti e gjysmë prehet nga kafshimi dhe dikush përmend shembullin e një fëmije me dhëmbë të përsosur që shndërruan një shishe prej gjashtë vjetësh. Dikush që mezi rritet dhëmbët është dëmtuar nga kariesi, pavarësisht faktit se fëmija nuk ka pirë nga shisja fare dhe dikush thotë se thithat thjesht duhet të sterilizohen më shpesh. E njëjta polemikë është efekti i shishe në fjalimin e foshnjës. Sidoqoftë, ka kuptim të mendosh - a ka ndonjë problem të mundshëm me dhëmbët dhe shqiptimin e disa netëve pa gjumë?
 • problemet me trajnimin e vockël dhe gjumin e shqetësuar. Gjatë natës, fëmija shpesh pi shumë më tepër sesa të nevojshme, duke u përpjekur të kënaqë jo etjen, por nevojën për gjiri. Si rezultat, shpesh është shkruar gjatë natës, dhe prindërit, sigurisht, janë shumë më të kënaqur me ndryshimin e pelenave sesa të vënë fëmijën në tenxhere disa herë në natë.

Si rezultat, shpesh është shkruar gjatë natës, dhe prindërit, sigurisht, janë shumë më të kënaqur me ndryshimin e pelenave sesa të vënë fëmijën në tenxhere disa herë në natë

Si të mësoni një fëmijë për të shkuar në tenxhere? Mësoni më shumë nga artikullin tonë .

Largo nga shishe: kur?

Mosha e ndërprerjes mund të jetë e ndryshme, varësisht nga vullneti për të hequr dorë shishen e fëmijës. Pediatrit këshillohen ta bëjnë këtë kur reflexi i gjirit të zbehet - mesatarisht, deri në moshën dy vjeçare, nëse fëmija nuk përpiqet të heqë dorë (dhe nëse ai largohet më herët se sa pritej - në asnjë rast nuk do të detyrojë që ai të plaket përsëri). Fakti është se pas një moshe të caktuar, gjiri jep kënaqësinë e fëmijës dhe qetësohet vetëm për shkak se është formuar zakon kur ishte me të vërtetë. Nëse është e dukshme që fëmija ka pushuar të tregojë zell për të thithur - ky do të jetë momenti kur është koha për të filluar të zhbëhet.

Largo nga shishe: si?

Largo nga shishe: si

Disa fëmijë refuzojnë shishe vetë, thjesht duke humbur interesin ose duke u turpëruar nga zakonet e tyre në ekip. Çfarë bëjnë ata prindër, fëmijët e të cilëve janë kokëfortë? Trego zgjuarsi!

 • Disa nëna dalin me një përrallë të tërë për një fëmijë për një shishe, e cila është koha për të shkuar diku në biznes (më shpesh një fëmije tjetër më të vogël) dhe kjo kujdes mund të shoqërohet me ritualet e caktuara: duke e lënë shishe në një vend të caktuar, duke e dërguar atë me postë për dikë ose thjesht hedhur larg;
 • nëse një fëmijë nuk mund ta pranojë faktin se ai nuk ka nevojë për një shishe, shumë prindër e fshehin vetë ose e hedhin atë dhe e vendosin fëmijën para një vepre të kryer - Babai e mori atë larg. Ose një qen hëngri. Ose thjesht humbi. Ndonjëherë një humbje e tillë e një shishe shoqërohet me dhënien e një dhurate për një fëmijë, i cili shërben si për të kompensuar humbjen dhe devijimin;
 • nganjëherë shishe humbet ose harrohet diku nga fëmija. Kjo është gjithashtu një arsye e madhe për të mos fituar një të re, por për të lejuar fëmijën të pranojë humbjen dhe të mos kthehet më në gjiri;
 • Disa metoda lidhen me prishjen e qëllimshme të pronës së fëmijëve: për shembull, disa nëna zëvendësojnë përmbajtjen me diçka pa shije (kripë përzierjen) dhe më pas i ofrojnë fëmijës të pijë përzierjen (sidomos ëmbëlsuar) nga pijanisti. Kjo metodë nuk funksionon gjithmonë, sidomos nëse foshnja është kapriçioze dhe kërkuese. Një tjetër mundësi është prerja ose prishja e thithit në shishe për të pirë, ishte e parehatshme, ose prisni që fëmija të përtyp vetë, dhe kur u kërkohet të ndryshojë dore;
 • Një tjetër alternativë e ndarjes është e lidhur me rastin, jo dinak: nëse fëmija është i sëmurë dhe për shkak të të ftohtit, është e vështirë për të që të thith shishe, mund ta ndalosh ofrimin e tij në këtë mënyrë të pijshëm. Gjithashtu, mund të bësh me një fëmijë që ka dhëmbë të dhimbshëm ose stomatitis;
 • Si të heqësh një fëmijë nga shishja në moshën 2 vjeçare dhe më të vjetër? Inkurajoni dëshirën e tij për të imituar ata që i pëlqejnë. Ju mund të bleni një fëmijë të bukur dhe të rehatshëm me një hundëz dhe të thoni se të gjitha princeshat duhet të pijnë nga kjo. Ju mund të blini një djalë, për shembull, një pije të kuqe dhe babai juaj një gotë e kuqe dhe theksoj fort ngjashmërinë e tyre.

Duhet të kihet parasysh se një kompromis si leja për të pirë nga një shishe vetëm natën nuk do të ndikojë në normën e ndarjes, por vetëm do të shtojë vështirësi.

Në këtë proces, i cili zakonisht zgjat vetëm disa ditë, fëmija është në një situatë stresuese, kështu që ju duhet ta trajtoni atë më me kujdes dhe butësisht se zakonisht. Por prindërit në asnjë rast nuk mund të shkojnë më, edhe nëse lotët e foshnjës janë shumë të prekur. Pika kryesore e mënyrës se si të largojmë fëmijën nga shishja, është që, pasi të jeni refuzuar, duhet të mbani pozicionin tuaj. Ju nuk mund të jepni të ndjeni se ju mund ta shtyni dhe ta detyroni kështu ta ktheni shishe. Kjo moshë (2-3 vjet) është e njëjtë kur fëmija kontrollon se sa larg do të lejojnë të rriturit. Kjo është arsyeja pse në një çështje aq të rëndësishme është e nevojshme të tregohet qëndrueshmëria e shpirtit, në mënyrë që fëmija të mendojë se manipulimi nuk është mënyra më e mirë për të marrë atë që dëshiron.

Largo nga shishe: kur?
Largo nga shishe: si?
Epo, çka me fëmijën?
Si ta kuptojmë këtë?
Largo nga shishe: pse?
Pse duhet të heqë dorë nga mënyra e përshtatshme dhe e njohur për të pirë për asnjë arsye të dukshme?
Pse është e nevojshme të zvogëloni shishe?
Sidoqoftë, ka kuptim të mendosh - a ka ndonjë problem të mundshëm me dhëmbët dhe shqiptimin e disa netëve pa gjumë?
Si të mësoni një fëmijë për të shkuar në tenxhere?
Largo nga shishe: kur?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали