Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të kaloni testin e foshnjës së foshnjës para kopshtit. Të kalojë testet para kopshtit.

 1. Testi i përgjithshëm i gjakut
 2. urinalysis
 3. Feces në vezët e helmit
 4. Scraping për Enterobiasis
 5. 1. Bëni një takim me një pediatër.

Përveç disa dokumenteve shumë të thjeshta (kopje të certifikatës së lindjes së fëmijës, të dhënat e pasaportës së njërit prej prindërve), ju duhet ta zvogëloni fëmijën në një ekzaminim mjekësor dhe të kalojnë teste të caktuara. Mos kini frikë, nuk ka asgjë të frikshme dhe veçanërisht të dhimbshme për pasardhësit tuaj. Kjo procedurë Është e detyrueshme, pasi ajo lejon të përcaktojë nëse një anëtar i ri i ekipit është i rrezikshëm për pjesën tjetër.

Në të vërtetë, nuk do të ketë shumë analiza të nevojshme.

Testi i përgjithshëm i gjakut

Numërimi i plotë i gjakut ju lejon të vendosni parametra të rëndësishëm që flasin për këtë gjendje e përgjithshme trupin e fëmijës. Këtu është një tabelë me normat e këtyre treguesve për fëmijët nën 6 vjeç:
- hemoglobina - 130-150g / l,
- qelizat e kuqe të gjakut - 3.8-4.9x10 * 12 / l,
- leukocite - 4-9x10 * 9 / l,
- ESR - 1-8 mm / orë
- trombocitet - 180-320x10 * 9 / l.

Devijimet nga norma janë arsyeja për studime më të detajuara që mund të përshkruhen nga pediatri i distriktit. Gjak për hulumtime të marra nga gishti. Konsiderohet optimale për të marrë gjak herët në mëngjes në stomak bosh.

urinalysis

Urina është një studim mbi proteinat, hemoglobinën, bilirubinën, trupat ketone, glukozën, gravitetin specifik, ngjyrën dhe transparencën.

Urina duhet të mblidhet në mëngjes gjatë urinimit të parë, e para 5-10 ml është më mirë të kaloni. Para kësaj, është e rëndësishme të mbash një tualet të organeve të kallajit të jashtëm. Urinimi duhet të bëhet në një pjatë të pastër, të thatë me një qafë të gjerë dhe një kapak të ngushtë.

Urinushiza, si dhe gjaku, është gati brenda një dite.

Feces në vezët e helmit

Incidenca e infeksioneve të helminthit është shumë e zakonshme tek fëmijët, meqë foshnjat vazhdimisht tërheqin objekte të ndryshme, jo gjithmonë të pastra në gojën e tyre. Në institucionet e fëmijëve, mundësia e transmetimit të kësaj sëmundje nga një foshnjë në tjetrën është shumë e lartë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të shkoni në kopsht me një certifikatë të mungesës së tyre. Për të dorëzuar analizën nuk është e vështirë. Për ta bërë këtë, duhet të kaloni një mostër të freskët të feces në laborator. Rezultati i analizës zakonisht është gati ditën tjetër. Paralelisht me studimin mbi vezët e krimbave, prania ose mungesa e Giardia, një kist protozoon, është diagnostikuar.

Scraping për Enterobiasis

Ky studim për praninë e pinworms. Kjo sëmundje e krimbave është veçanërisht e rrezikshme, pasi ajo transmetohet shumë lehtë, për shembull, përmes kontaktit përmes duarve. Analiza e marre ne laborator - kryen grerje nga zona me gojë.

Disa kopshte kanë kërkesa për kërkime më të hollësishme. Për të mos prishur nervat dhe për të mos harxhuar kohë kot, përpara se të vazhdoni me hulumtime mjekësore, çështja duhet të koordinohet paraprakisht me administrimin e institucionit të fëmijëve.

Kur është koha për të dhënë fëmijën kopsht fëmijësh , shumë prindër kanë shumë emocione, sepse kjo është e para dalje të pavarur pasardhësit në jetën publike, dhe se si do të përgatitet, varet nga kohëzgjatja e adaptimit të saj. Megjithatë, kjo është një temë krejtësisht e ndryshme që meriton një artikull të veçantë dhe jo një!

Në fazën e përgatitjes së një fëmije për çerdhe, është e nevojshme të lëshohet një kartë e veçantë mjekësore. Nën këtë sondazh nënkuptohet dhënia e disa provave, si dhe inspektimi nga specialistë të ngushtë. Rezultatet e studimeve janë bërë në të njëjtën kartë mjekësore, por ky nuk është hapi i fundit. Kjo pasohet nga procesi i shqyrtimit të çështjes së pranimit të një fëmije në çerdhe nga një komision i posaçëm, thelbi i të cilit, si rregull, përfshin edhe krerët e institucionit mjekësor ku është kryer sondazhi.

Analizat për kopshtin përfshijnë hulumtim laboratorik materiale biologjike. në këtë rast ne po flasim për gjak, urinë, feces dhe dy materialet e para i nënshtrohen një analize të përgjithshme, e treta është ekzaminuar për praninë e krimbave. Shumica e prindërve janë veçanërisht të shqetësuar për artikullin e katërt me emrin e tmerrshëm "scraping". Në fakt, ky është një term i kushtëzuar dhe gardhi është bërë duke përdorur një kasetë speciale me aplikim minimal të substancës ngjitëse. Zakonisht, fëmijët nuk kanë kohë të ndiejnë asgjë, kështu që nuk duhet të shprehni një eksitim të veçantë që mund t'i transmetohet fëmijës.


Është e këshillueshme që të bëhen teste për kopshtin e fëmijëve pas disa përgatitjeve. Çfarë do të thotë kjo? Për shembull, është ideale për të marrë gjak në stomak bosh, madje edhe për një fëmijë. Është gjithashtu e nevojshme që në mbrëmje të kufizohet fëmija në përdorimin e ushqimeve dhe pijeve të ëmbla, sepse shpeshherë rezultatet tregojnë përmbajtje të tepruar ose në gjak, dhe pastaj ju duhet t'i kaloni ato përsëri, dhe, në përputhje me rrethanat, fëmija duhet të kalojë nëpër të gjitha manipulimet përsëri.

Analizat për kopshtin duhet të dorëzohen në enë sterile. Mund të blihet në një farmaci dhe mund të bëni kavanoza qelqi të zakonshëm me një metodë sterile të zierjes dhe t'i grumbulloni ato. Megjithatë, është e nevojshme të kryhet trajtimi, pasi që çdo neglizhencë në mbledhje mund të sjellë edhe një procedurë të përsëritur. Analiza para një çerdhe është një proces i përgjegjshëm, para së gjithash, për prindërit, të cilët duhet të tregojnë vëmendjen maksimale për këtë rast.


Analiza para një çerdhe është një proces i përgjegjshëm, para së gjithash, për prindërit, të cilët duhet të tregojnë vëmendjen maksimale për këtë rast

Më shpesh rezultate pozitive gjetur në shpërndarjen e feces të krimbave. Sigurisht, shumica e prindërve janë të befasuar dhe argumentojnë se kjo thjesht nuk mund të jetë, por fakti mbetet. Në fakt, situata është më shumë se e parëndësishme, sepse të gjithë fëmijët luajnë jashtë në rërë, shumë prej tyre kanë macet ose qentë në shtëpi - këto janë arsyet kryesore për shfaqjen e krimbave që prindërit nuk kanë gjithmonë kohë për t'i kushtuar vëmendje. Kjo është arsyeja pse analizat për kopshtin e fëmijëve janë të një rëndësie të tillë.

Ekzaminimet e gjakut dhe urinës tregojnë shëndetin e përgjithshëm të fëmijës dhe çdo zhvendosje në to mund të tregojë praninë e patologjike në trup, si dhe prania e infeksioneve dhe infeksioneve me intensitet të ulët, i cili luan një rol të rëndësishëm kur një fëmijë hyn në ekipin e ri.

Tani ju e dini se cilat analiza për kopshtin duhet të kalojnë dhe përgatitja për këtë hulumtim për ju nuk do të jetë më diçka e re dhe e paeksploruar. Vetëm mbetet t'ju uroj fat të mirë!

Për të filluar vizitën në kopshtin e fëmijëve në shtator, dokumentet duhet të përgatiten paraprakisht - në prill-maj.

Dokumente të lëshuara nga klinika e fëmijëve - një formular i plotësuar për një çerdhe nga pediatri i rrethit dhe një ekstrakt rreth vaksinimeve. Rezultatet e analizave përshtaten në këtë formë.

Me kërkesën time, infermierja më shkroi një listë analizat e nevojshme dhe udhëzime për ta: analiza e përgjithshme gjak (oac), urinalysis (oam), analiza e urinës për sheqer, scraping për enterobiosis (vezë pinworm), analiza feces.

Kam një qëndrim të njëanshëm ndaj laboratorëve shtetërorë dhe, sinqerisht, ngurron të shkoj në periferi të rrethit në orën 7:30, kështu që vendosa të marr teste në një laborator privat (i cili ndodhet përgjatë rrugës nga shtëpia ime).

Scraping për Enterobiasis

Pinworms zakonisht vë vezë në mëngjes herët, pranë anusit (cila është arsyeja pse një nga simptomat - fëmija shpesh gërvisht gomarin). Në klinikën për analizë kërkohet një shtupë pambuku, të cilën ju keni lëvizur në vendet e vezëve të mundshme.

Në një laborator privat, duhet të marrësh xhamin steril përpara, në shtëpi pasi të zgjohesh, të marrësh një kasetë transparente të përgatitur paraprakisht, ta rrëshqasësh në gomar dhe ta heqësh atë në traditat më të mira të depilimit. Pastaj ngjiteni shiritin në xhami dhe dorëzojeni në laborator.

Natyrisht, është e pamundur të lajmëroheni fëmijën përpara këtij ekzekutimi.

Meqenëse rezultatet e kësaj analize janë të vlefshme për 2 muaj, ne duhej ta kalonim atë përsëri, në gusht.

Analiza e urinës

Para se të grumbullohet urina e foshnjës, është e nevojshme të pastrohet plotësisht, përndryshe rezultatet do të jenë nivele të larta të proteinave dhe / ose qelizave të bardha të gjakut (shenja proces inflamator ). Nevojitet urina në mëngjesin e parë, ju duhet ta grumbulloni në një enë të veçantë sterile (kapaciteti i tij i zakonshëm është 30-50 ml).

Për oam dhe analiza e sheqerit është e mjaftueshme një enë.

Testi i gjakut

Lisi shtohet në stomak bosh, në një laborator privat, gjaku merret deri në orën 11:30 (në kontrast me kohën e mëparshme në poliklinika). Është e këshillueshme që para se të ujitur fëmijën me ujë (në mënyrë që gjaku të mos ishte aq i trashë).

Analizë stool

Ajo kërkon një enë sterile të ngjashme (me një shpatull të veçantë). Materiali i mëngjesit është i nevojshëm për analizë (megjithatë, është e mundur të dorëzohet një mbrëmje, vetëm duhet të ruhet në një vend të freskët).

rezultatet

Të njëjtën ditë, pas drekës, mora rezultatet e provave me e-mail, i shtypëm ato dhe, së bashku me rezultatet e shmangies së specialistëve të specializuar (ENT, optometër, neurolog, dentist, gjinekolog, kirurg), kaluan tek pediatri.

Ditën tjetër, forma për kopshtin ishte e gatshme. Unë e di se disa nëna marrin këtë dokument për një pagesë të vogël dhe pa analiza dhe ekzaminime të mjekëve, megjithatë, të gjithë zgjedhin versionin e tij.

Për ata prindër që planifikojnë ta dërgojnë fëmijën në kopshtin komunal dhe nuk kanë ardhur ende ballë për ballë me makinën burokratike, ne kemi përshkruar një program gjithëpërfshirës mbi mënyrën e mbledhjes dhe kalimit të testeve për pranim në kopsht.

Një nga dokumentet e rëndësishme për regjistrimin e fëmijës në kopshtin e fëmijëve është një kartë mjekësore e formularit nr. 026 / у. Çfarë ju duhet për të marrë atë?

1. Bëni një takim me një pediatër.

Gjatë pritjes, pediatri do të marrë një kartë për një kopësht për fëmijën dhe do t'jua japë. Pastaj ju duhet të kaloni nëpër një numër specialistësh. Çdo specialist duhet të bëjë një regjistrim të inspektimit dhe të vendosë një vulë në regjistrin mjekësor! Lista e specialistëve:

 • okulist
 • nevropatolog
 • ortoped
 • kirurg
 • specialistë të tjerë, me vendim të pediatrit.


2. Kaloni testet.

Lista e testeve dhe provimeve për kopshtin është e madhe. Këto teste duhet të merren nga fëmija çdo vit para fillimit të kopshtit pas një vere ose të tjera pushim të gjatë (individualisht për çdo kopsht)

 • urinalysis
 • numërimin e plotë të gjakut
 • feces në vezë krimbi
 • thupër në enterobiosis.


3. Merrni duart tuaja në një formular të kartës mjekësore numër 026 / y.

Pas kalimit të të gjithë mjekëve, duhet të ktheheni me fëmijën tek pediatri dhe të merrni dorën në letër:

 • një kartelë me shënime rreth analizave në çerdhe, ekzaminimin e të gjithë specialistëve dhe shënimin përfundimtar të pediatrit se fëmija është i shëndetshëm dhe mund të ndjekë shkollën parashkollore;
 • një kartë vaksinimi për ata që nuk kanë vaksinuar - refuzimi i tyre në formën e përshkruar në një formë të veçantë, nënshkruar nga prindërit dhe mjeku dhe me vulat e institucionit (klinika).

Në klinikën e lirë, mund t'ju marrë nga një javë në dy për të mbledhur pulla të nevojshme në kartë. Në verë, është shumë më e lehtë për ta bërë këtë, kur nuk ka rradhë të mëdha dhe nuk ka nevojë të bëjë një takim me një mjek në dy javë.

Edhe më e lehtë, por më e shtrenjtë, të lëshojë një hartë për kopshtin në një klinikë private. Megjithatë, këto veprime do t'ju kushtojnë një shumë të mirë nga 5.000 në 10.000 rubla.


4. Çfarë duhet të bëj nëse fëmija që merr pjesë në kopshtin e fëmijëve sëmuret?

Para së gjithash, ju duhet të informoni tutorët e grupit tuaj!

Nëse fëmija nuk ka marrë pjesë në kopshtin e fëmijëve për më shumë se 3 ditë pune, atëherë në kopshtet e fëmijëve do të kërkohet një certifikatë e shëndetit të fëmijës dhe mungesa e kontaktit me infeksionin. Një çertifikatë e tillë mund të merret në klinikën e fëmijëve sipas vendbanimit ose në një klinikë të paguar.

Në fund të certifikatës gjithmonë vendosni:

 • data e lëshimit
 • nënshkrimi dhe vulën personale të mjekut që e ka lëshuar atë
 • klinike trekëndore shtypje.

Çertifikata e sëmundjes së fëmijës do të jepet vetëm nëse keni kontaktuar klinikën në lidhje me sëmundjen e fëmijës dhe ka një hyrje në kartën ambulatore . Ose nëse fëmija është trajtuar në spital. Çertifikata lëshohet në zyrën e mjekut pas ekzaminimit, nëse mjeku ka regjistruar faktin e shërimit dhe i lejon fëmijës të vijojë në kopshtin e fëmijëve.

Nëse prindërit nuk kanë kontaktuar me klinikën sëmundjet e fëmijëve atëherë pediatri në pritje pasi të sigurohet se foshnja është e shëndetshme, do të lëshojë një certifikatë në të cilën në vend të diagnozës do të shkruhet: "të shëndetshëm; pushim. " Certifikata duhet të shënojë mungesën e pedikulozës dhe ngjitëse sëmundjet e lëkurës . Vendosni datën nga e cila fëmija mund të marrë pjesë në kopshtin e fëmijëve.


5. Po sikur fëmija të mos merrte pjesë në kopshtin e fëmijëve për arsye të ndryshme nga sëmundja?

Nëse largoheni me familjen tuaj për një pushim apo plan që të mos shkoni në kopsht për një kohë, ju mund të pajtoheni me kujdestarët tuaj që fëmija juaj të festohet çdo 3 ditë si anëtar i grupit, në mënyrë që të shmanget mbledhja e referencave dhe analizave të rregullta.

Nëse pushimi në vizitë ishte afatshkurtër , fëmija nuk do të duhet të marrë teste për kopshtin e fëmijëve. Por nëse foshnja humbi më shumë se një muaj në kopsht , do të jetë e nevojshme të kalojë një goditje në enterobiosis dhe fëmija do të pranojë pranimin në kopshtin e fëmijëve pasi rezultati i kësaj analize të duket tek pediatri.

Dallimi midis këtyre dy certifikatave për prindërit është i rëndësishëm, sepse nëse një çertifikatë i jepet kopshtit pas një sëmundjeje, atëherë për periudhën e humbur, pagesa për kopshtin nuk paguhet dhe nëse fëmija nuk ka ndjekur shkollën parashkollore pa arsye, atëherë koha paguhet dhe të përcaktuara gjithmonë në kontratën midis kopshtit dhe prindërve.

Këto rregulla zbatohen vetëm për kopshtet shtetërore.

Çfarë do të thotë kjo?
Çfarë ju duhet për të marrë atë?
4. Çfarë duhet të bëj nëse fëmija që merr pjesë në kopshtin e fëmijëve sëmuret?
5. Po sikur fëmija të mos merrte pjesë në kopshtin e fëmijëve për arsye të ndryshme nga sëmundja?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали