Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si të flasim me një burrë në telefon për ta interesuar atë. Si të interesoni një djalë në telefon? Rregullat e bisedave telefonike me burra. Si të bisedoni me të dashurin tuaj në telefon

Shkrimtari dhe mendimtari francez Nicolas de Chamfort tha se një grua është si hije: kur vraponi pas saj, ajo nxiton nga ju, por kur të largoheni, ajo ju ndjek. Por në kohën e Champhor, gratë mbajtën një pozicion jashtëzakonisht pasiv në lojëra çiftëzimi dhe, si rregull, nuk ka vepruar si iniciatorët e tyre. Sot, në epokën e sondazheve emancipimi i femrës , seksi i drejtë me fuqinë dhe kryesor është aktiv në ndërtimin e një marrëdhënie intime me një seks të fortë. Dhe çfarë u është zbuluar grave në këtë përvojë? Po, vetëm se burrat sillen në të njëjtën mënyrë!

Filloni me fjalën "Mirëmëngjes" dhe bisedoni me personin në skajin tjetër të rreshtit me emrin. Atëherë emri yt emri i plotë dhe kompani. Fjalët e para të një telefonate janë thelbësore për të tërhequr vëmendjen e dëgjuesit. Flisni qartë që edhe ju e kuptoni.

Bisedoni me bashkëbiseduesin tuaj. Në bisedë, shkruani emrin e personit me të cilin po bisedoni. Kjo zakonisht ndodh në fillim dhe në fund të një bisede, por edhe midis tyre ju përsëri mund ta quani atë emër. Atëherë e kundërta ndjehet e adresuar personalisht. Nëse personi i emëruar ka një emër, për shembull, emrin e mjekut, ju gjithashtu e quani atë.

Ftohtësia dhe qetësia, mungesa e vëmendjes po i ngroh ata dhe i bën ata të kërkojnë dashuri, por ia vlen të ndërmarrësh vetëm disa hapa vendimtarë në përgjigje, pasi apatia sulmon një njeri, dhe ai hedh vetëm shikime fluturuese dhe dembelë në temën e djeshme të dëshirës së tij. Zoti me siguri tallet shumë me konkluzionet tona komike në detyrën e rregullimit të lumturisë personale.

Kjo vlen si për bashkëbiseduesin përkatës ashtu edhe për përdorimin e shumësit. Shembull: "Zonja Muller, çfarë dëshironi për një ngjyrë të banjës?". Kjo është plotësisht joprofesionale, edhe nëse "Du" është më i zakonshëm në tregti sesa në industri të tjera.

Për zërin dëgjoi shumë. Në thelb: jini bindës me zërin dhe gjuhën tuaj dhe veproni me besueshmëri. Mos u mundoni të lëvizni, partneri juaj i thirrjes do ta kujtojë këtë shpejt. Nëse bëni fjali të shkurtra, mund t’i ndiqni më mirë. Deri në 13 fjalë në një fjali është më e lehtë për t’u kuptuar, si në korrespodencë me shkrim ashtu edhe në biseda. Anydo gjë që tejkalon këtë bëhet më pak e kuptueshme, dhe madje fjalitë shumë të gjata janë të pakuptueshme. Dhe: alsoshtë gjithashtu më e lehtë të flitet pa sjellë shumë ajër midis tyre.

Pasi u angazhuan kohët e fundit në një lojë aktive, gratë i bëjnë njëri-tjetrit shumë pyetje dhe ndajnë përvoja. A është e mundur të vendosni një pendë? Si të shfaqim siç duhet shenjat e vëmendjes, në mënyrë që të mos frikësoheni? A mund të telefonoj së pari? Shkruaj parë? Nga e gjithë kjo, ndonjëherë fillon të ndjehet marramendje.

Po, dhe " kalorësit " modernë janë gjithashtu zhgënjyes, çdo ditë e më shumë. Ata janë bërë kaq të frikësuar - po me dragonjtë, nëse kanë frikë të afrohen edhe me zonjën e zemrës? Shumica e takimeve zhvillohen në Internet dhe Interneti mbetet i njëjtë. Rrallë, çfarë lloj komunikimi vjen në fazën e shkëmbimit të numrave dhe bisedave telefonike. Po, dhe këtu ka shumë pyetje të reja nëse duhet të telefononi veten ose të prisni vetëm thirrjen e tij, çfarë të bëni nëse ai nuk telefonon, me çfarë të flasë dhe, më e rëndësishmja, sa pa vëmendje ta shtyni zotërinë drejt veprimeve më aktive? Për një datë, për shembull?

Nëse flisni shumë gjatë, flisni pa presje dhe presje; Dëgjuesi juaj shkëputet në njëfarë kohe. Rregulloni shpejtësinë e performancës. Rregulloni shpejtësinë e bisedës për partnerin tuaj të thirrjes. Nëse ai ose ajo flet ngadalë, përpiquni të përqendroheni tek ai. Nëse flisni shpejt, mund të flisni edhe më shpejt. Shtë e rëndësishme që të përshtateni me të tjerët dhe kështu të krijoni një "gjatësi vale". Atëherë bashkëbiseduesi juaj më i lehtë të flasë me ju. Duke u përshtatur me një tjetër, ju krijoni pëlqime, siguri dhe koherencë - themele të rëndësishme të një telefonate të suksesshme.

Epo, le të fillojmë në rregull. Shtë më mirë të mos telefononi , dhe aspak sepse është një shenjë e shijes së keqe, nuk pranohet dhe gjyshja qorton. Ashtu siç u shkrua më lart, një burrë duhet të kërkojë një grua në mënyrë që të mos humbasë interesin për të. Dhe, ia vlen ta thërrasësh së pari, dhe ai do të fillojë ta imagjinojë veten si djalin e parë në fshat. Canfarë mund të themi në lidhje me datën - ia vlen vajza të marrë iniciativën dhe ta ftojë djalin në një takim, në shumicën e rasteve ai menjëherë do të pushojë bishtin e pallua. Sigurisht, ka përjashtime të lumtura, por përjashtimet nuk janë kot ashtu siç quhen.

Në përgjithësi, dëgjuesi juaj gjeneron shumë të folur. Nëse nuk mund të të ndjekin, tensioni rritet me dëgjuesin. Rezultati: thirrja nuk arrin në destinacionin e dëshiruar. Pyetje: Nëse jeni shumë të shpejtë, ata nuk do t'ju kuptojnë. Ai nuk pyet gjithmonë nëse kupton diçka. Përsëri, rrezikoni të humbni klientët e mundshëm.

Si shpejtësia, vëllimi gjithashtu mund të rregullohet. Nëse dikush flet shumë në heshtje, duhet të rrëzoni edhe vëllimin e zërit tuaj. Nëse flisni me zë të lartë, mund të flisni edhe pak me zë të lartë. Përjashtimi i vetëm është se ka emocione në lojë, dhe dikush bërtet nga ju, sepse janë të mërzitur, mos bërtisni! Atëherë e kundërta është e vërtetë: jini të qetë dhe të qetë dhe njohni emocionet e bashkëbiseduesit tuaj.

Në përgjithësi, nëse një djalë nuk bën thirrje për një ose dy ditë , kjo nuk është një arsye për t'i dhënë fund asaj. Shtë mjaft e mundshme që ai vetë po ndjek disa marrje libër marrëzie, i cili i thotë që të jetë sa më i përmbajtur në shprehjen e interesit të tij. Por nëse nuk ka thirrje për tre ose katër ditë, atëherë tashmë mund të kujtoni veten. Jo domosdoshmërisht një telefonatë. Ky mund të jetë një mesazh brenda rrjeti social , Smska. Por nuk keni nevojë të shkruani asgjë, si: "Pse nuk thërret diçka?" - ky është një mundësi humbëse. Shtë më mirë të shkruani diçka neutrale. Nëse ai, për të thënë, tregon, ose thjesht heziton të telefonojë, ai do të telefonojë. Nëse jo, atëherë ka shumë të ngjarë, ju mund të shkoni te kandidati tjetër.

Kjo varet nga ajo vendosje që duhet të bëni. E kundërta juaj do t'ju tregojë menjëherë nëse jeni të pakënaqur. Një qëndrim pozitiv nga ana juaj ndikon menjëherë në zërin tuaj dhe ju bëheni më të mirë në telefon. Pra, punoni në qëndrimin tuaj kur ju jeni duke mërzitur telefonata - për çfarëdo qëllimi!

Mësoni si të buzëqeshni në telefon. Nëse po pyesni sesi duhet të funksionojë kjo, ekspertja Claudia Fisher ka një stërvitje për ju: imagjinoni një pasqyrë dhe buzëqeshni veten për 60 sekonda. Nëse e praktikoni këtë për herë të parë, mos e bëni atë në prani të të tjerëve.

Gjeni një djalë që flet në celular është i mundur . Lëri që ai të mos jetë në gjendje të vlerësojë bukurinë tënde, por mund ta inkurajosh që të ndërmarrë veprime më aktive. Gjëja e parë për të mësuar është se nuk keni nevojë të flisni shumë. Shumë vajza, nga eksitimi, dhe me qëllim që të paraqiten si një bashkëbisedues interesant, fillojnë të bisedojnë për gjithçka pa fjalë, nga pikëpamjet e tyre mbi teorinë monetariste e deri tek rifitimi i djeshëm në kohë reale, derisa të dëgjojnë një gërhitje të veçantë në anën tjetër të rreshtit.

Do të jeni brenda 60 sekondave dhe do të ndiheni të çuditshëm. Por pas kësaj ju jeni më të mirë, dhe ju mund të shkoni në telefon me tingullin tjetër duke buzëqeshur. Përndryshe, imagjinoni se diçka pozitive në tryezën tuaj ju kujton. Të jetë kjo një fotografi e pushimeve tuaja të fundit, një fotografi e familjes tuaj, apo një kujtim tjetër. Shikoni këtë nëse humori juaj është i keq. Pas kësaj do të jeni më të lumtur.

Vetëm nëse jeni të përgatitur mirë për një telefonatë nga ju, gjithashtu mund të argumentoni mirë. Ju nuk mund të bëni negociata përfundimtare të shitjes nga stenda. Atëherë mund të bëni premtime boshe dhe të përdorni mëngë të përshtatshëm. Tregojuni klientëve me telefon përfitimet që ato kanë në shërbimin tuaj. Shpjegoni saktësisht se si dëshironi të vazhdoni dhe çfarë ka klienti juaj - transparenca është e rëndësishme! Shkoni te klientët dhe ju dërgoj mesazhe. Pastaj dëgjoni të kundërtën tuaj, sikur të flisni vetëm për veten tuaj.


Pastaj dëgjoni të kundërtën tuaj, sikur të flisni vetëm për veten tuaj

Duhet mbajtur mend se bashkëbiseduesi më i mirë është një dëgjues i vëmendshëm . Ju mund të bëni një përshtypje shumë më të mirë për veten tuaj duke stimuluar bashkëbiseduesin tuaj për të folur për veten tuaj, në vend se të përpiqeni të interesoni veten tuaj. Kjo tingëllon disi paradoksale, por funksionon. Nëse flisni për veten tuaj, bashkëbiseduesi do të jetë i sigurt se jeni arrogant dhe arrogant, i fiksuar mbi veten tuaj person. Nëse dëgjoni, djali menjëherë do të kuptojë se sa i zgjuar jeni dhe dini të komunikoni në mënyrë të përsosur. Dhe kjo është pikërisht ajo që na nevojitet. Mos mendoni se gjithmonë duhet të bëni vetëm atë që të shikoni në gojën e një të riu dhe të kapni çdo fjalë të tij, në heshtje në një lecke, kjo nuk është kështu. Por, në fazat e hershme, do të jetë një vendim i arsyeshëm për të mbajtur gjuhën dhe më shumë pëlqim.

Përmblidhni bisedën. nëse thirrje telefonike duke i dhënë fund, përmbledhni ato që diskutuat. Përsëriteni fjalinë, datën dhe temën përreth saj. Ja se si i jepni partnerit thirrjen një përmbledhje të asaj që është thënë. Përveç kësaj, ai ka një shans të pyes përsëri nëse diçka nuk është e qartë.

Nëse ai nuk e pyet veten, pyesni nëse ka ndonjë koment ose shtesë. Ky është shërbimi juaj i klientit. Dhe ai do të ulet kur të varet. Gjithashtu pyesni se çfarë mund të bëni për partnerin që flet. Mund të ketë ndodhur tek ai që ai ka një detyrë tjetër për ju. Është pyetje e hapur dhe një ftesë për të ndjekur biznesin nga ana juaj. Padyshim që nuk do ta humbisni.

Mos harroni të buzëqeshni! Shumë njerëz mendojnë se është e pakuptimtë, sepse telefonat celularë nuk kanë evoluar ende sa duhet për të transmetuar një foto, në mënyrë që të mos ketë mundësi të shohë bashkëbiseduesin tuaj simpatik. Por kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Duke biseduar me dikë në telefon, ne krijojmë imazhin e tij mendor në mendje. Një buzëqeshje gjatë një bisede ndryshon tonin e zërit dhe artikulimit të bashkëbiseduesit. Njohja e një personi të buzëqeshur nga veshi zakonisht nuk është e vështirë. Kështu që, buzëqeshni gjatë bisedës me djalin në telefon dhe ai do të shohë, si realitet, buzëqeshjen tuaj tërheqëse. Kështu që do të jetë më e lehtë për të të dashurohet.

Përdorni ankesat si një mundësi. Nëse klienti është në telefon, sepse ai dëshiron të njoftojë performancën ose produktet e tij, le të flasë. Nëse emocionet janë në lojë, keni nevojë për një shkallë të lartë simpatie. Merrni shënime ndërsa kontakti juaj po ankohet. Midis sinjaleve "të dëgjimit", të tilla si "po" ose "kuptoj", ju tërheq vëmendjen tuaj.

Nëse ai është "mbaruar" ose qetësohet, bisedoni. Faleminderit së pari për thirrjen tuaj, sepse pa ju nuk do të dini për ankesën. Përmes thirrjes ju keni mundësinë të korrigjoni gabimet tuaja dhe të kënaqni klientin. Pastaj gjeni një zgjidhje për problemin. Ose i gjeni të njëjtat, ose ata thonë që jeni përsëri. Pastaj bëni një takim të saktë kur mund të telefononi përsëri konsumatorin ose të jeni aty.

Shpesh ndodh që " marrëdhëniet telefonike " po tërhiqen, në asnjë mënyrë duke u shndërruar në diçka më kuptimplote dhe reale. Më shpesh kjo është për shkak të ndrojturisë së tepërt i riu i cili nuk mund të merret kurrë me gjëra të tilla të padëmshme si ftesë për një datë. Ju nuk duhet ta nxitoni atë veçanërisht, por herë pas here të aludoni sa më transparencë të jetë e mundur, që të mërziteni, se jeni lodhur të uleni në shtëpi gjatë gjithë ditës, sa që askush nuk ju thërret të ecni. Dhe përsërisni këto lë të kuptohet herë pas here. Në një moment, Romeo juaj i ndrojtur ende guxon të këtë feat dhe të ofrojë për të bërë një shëtitje diku së bashku. Gjëja kryesore nuk është të qeshni, sepse, ka shumë të ngjarë, nga eksitimi - kjo do të jetë ftesa e shtrembër deri më sot në jetën tuaj.

Sidomos kur ankoheni, është e rëndësishme që t'i përmbaheni zotimeve. Nëse doni të dërgoni një raport disa orë pas telefonatës, bëjeni atë. Në fund, klienti ju dha mundësinë ta bëni atë përmes thirrjes tuaj. Nëse nuk i përmbushni premtimet, rrezikoni të shqetësoni klientët.

Gjeni një lamtumirë. Pasi të keni lexuar bisedën telefonike. Rregulloni formalitetin e një telefonate të bërë më parë. Thuaj "bye" nëse përputhet me partnerin e thirrjes. Nëse nuk jeni i sigurt, do të preferoni "Përsëritje" ose "Lamtumirë". Ju uroj një ditë të mbarë ose një fundjavë të këndshme, nëse vjen në një ditë të javës.

Epo, nëse ftesat nuk vijnë, atëherë është mjaft e mundshme të marrësh demin me brirë, duke thënë sinqerisht pse ai nuk të fton në një datë. Pse të humbasësh? Shtë më mirë sesa thjesht të varrosësh një marrëdhënie tjetër. Papritur punë? Por kjo metodë ekstreme është natyrisht më e mirë, për të kursyer për situata ekstreme, kur gjithçka duket e pashpresë.

Gjithashtu, shkoni në dialekt kur klienti flet. Atëherë mund të përgjigjeni edhe me dialekt. Kjo është një makinë përgjigjëse. Nëse nuk jeni në dispozicion, diskutoni për aparatin tuaj ose kutinë postare. Dhe në mënyrë që klienti të ndjehet i dashur, edhe nëse nuk ka folur me ju.

Mos përdorni reklama automatike. Gjithashtu nuk rekomandohet të përzieni reklamat personale dhe automatike. Diskutoni vetë grupin. Mirësevini në telefonuesin me fjalët "Përshëndetje, ju jeni të lidhur me biznesin piktoresk të Muller në Këln." Pastaj menjëherë zbuloi se ai telefonoi numrin që dëshironte.

Dhe çfarë u është zbuluar grave në këtë përvojë?
Shembull: "Zonja Muller, çfarë dëshironi për një ngjyrë të banjës?
A është e mundur të vendosni një pendë?
Si të shfaqim siç duhet shenjat e vëmendjes, në mënyrë që të mos frikësoheni?
A mund të telefonoj së pari?
Shkruaj parë?
Ata janë bërë kaq të frikësuar - po me dragonjtë, nëse kanë frikë të afrohen edhe me zonjën e zemrës?
Për një datë, për shembull?
Por nuk keni nevojë të shkruani asgjë, si: "Pse nuk thërret diçka?

  • Зуботехническая лаборатория

    Детали
  • Лечение, отбеливание и удаление зубов

    Детали
  • Исправление прикуса. Детская стоматология

    Детали