Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si ta merrni Abaktalin me antibiotikë: indikacione dhe kundërindikacione, udhëzime për përdorim, çmim dhe rishikime

 1. Karakteristikë e antibiotikut Abaktal
 2. Abaktal - indikacione për përdorim
 3. Abaktal: kundërindikacionet
 4. Abaktal - udhëzime për përdorim
 5. Abaktal - efektet anësore
 6. Udhëzime speciale
 7. Ndërveprimi i Abaktal me ilaçet e tjera
 8. mbidozë
 9. Kushtet e lëshimit dhe ruajtjes së barit
 10. Abaktal - komente

Antibiotik Abaktal, emri ndërkombëtar i pefloxacin, i përket grupit të antibiotikëve sintetikë të gjeneratës së dytë fluoroquinolone Antibiotik Abaktal, emri ndërkombëtar i pefloxacin, i përket grupit të antibiotikëve sintetikë të gjeneratës së dytë fluoroquinolone. Vlen të përmendet se fluoroquinolones, të cilave i takon abakti antibiotik, nuk janë saktësisht antibiotikë. Ata nuk kanë homologë natyralë, ndërsa madje edhe antibiotikët sintetikë i kanë ato.

Karakteristikë e antibiotikut Abaktal


Abaktal ka shprehur veti antibakteriale në lidhje me bakteret gram-pozitive dhe gram-negative, dhe në lidhje me mikroorganizmat gram-negativ, tregon aktivitet jo vetëm në lidhje me ndarjen, por edhe me format e fjetura Abaktal ka shprehur veti antibakteriale në lidhje me bakteret gram-pozitive dhe gram-negative, dhe në lidhje me mikroorganizmat gram-negativ, tregon aktivitet jo vetëm në lidhje me ndarjen, por edhe me format e fjetura.

Veprimi i saj baktericid , për shkak të pranisë së një molekule fluori, bazohet në frenimin e topozomerazave enzimë , gjë që e bën të pamundur ndarjen e mëtejshme të qelizave të baktereve. Shtë rezistent ndaj veprimit të beta - laktamazës.

Thithja e ilaçit kur merret me gojë ndodh mjaft shpejt (deri në 90% brenda 20-25 minutave pas marrjes). Ai depërton thellë në indet dhe lëngjet e trupit.

Gjysma e jetës së ilaçit është 8-10 orë, dhe kur përdoret përsëri, është 12-13. Paraqitet në formë të pandryshuar, pjesërisht në formën e metabolitëve. Ekskretohen nga veshkat dhe mëlçia në raport prej 60% / 90%.

Për administrim oral, abactal është dispozicion në formën e tabletave që përmbajnë 400 mg pefloxacin. Tabletat në formë ovale janë të veshura me një shtresë filmi të bardhë ose të verdhë. Tabletat janë në një flluskë alumini, në një kuti kartoni, të përfunduara me udhëzime për përdorim.

Abaktal - indikacione për përdorim

Ilaçi përdoret për trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve të shkaktuara nga mikroorganizmat gram-pozitiv dhe gram-negativ që janë të ndjeshëm ndaj veprimit të pefloxacin. Për shkaqe mjekësore të përdorimit të ilaçit përfshijnë sa vijon:

 • Sëmundjet akute dhe kronike të traktit të sipërm të frymëmarrjes, sëmundje të traktit të sipërm dhe të poshtëm të frymëmarrjes: bronkit akut dhe kronik (përfshirë ato të karakterizuara nga relapsa), fibrozë cistike dhe sëmundje bronkopulmonare të shkaktuara prej tij, pneumoni bakteriale; antriti, otiti, frontalis, bajamet.
 • Sëmundjet infektive të sistemit gjenitourinar: prostatiti, uretriti, cistiti, pyelonephritis, vaginiti, endometrit. Përdoret gjithashtu për të trajtuar sëmundjet seksualisht të transmetueshme, të tilla si gonorrea dhe klamidia.
 • Infeksionet e traktit gastrointestinal dhe sëmundjet e mëlçisë: shiggelozë, kolera, ethe tifoide, salmonelozë, empiema të fshikëzës së tëmthit, kolecistitit, kolangitit, peritonit, komplikime infektive të pankreatitit.
 • Sëmundjet infektive të eshtrave dhe nyjeve: artriti, osteomieliti.
 • Sëmundjet infektive të lëkurës dhe indeve të buta: abscese, plagë, infeksione dytësore të djegies, ulcerat.
 • Për trajtimin dhe parandalimin e infeksioneve nosokomiale, përfshirë këtu edhe pas ndërhyrjeve gjinekologjike dhe kirurgjikale.
 • Për trajtimin e endokarditit bakterial, meningjitit, absceseve intra-abdominale.

Ilaçi është indikuar edhe për trajtimin dhe parandalimin e pacientëve me imunitet . Nëse është e nevojshme, mund të përdoret në kombinim me agjentë të tjerë antimikrobikë.

Abaktal: kundërindikacionet

Para marrjes së ilaçit duhet të studioni me kujdes udhëzimet për përdorimin e drogës. Shtë e nevojshme të njoftoni mjekun pjesëmarrës kur zbuloni shenjat e mëposhtme:

Kundërindikimi në moshë shoqërohet me depërtimin e thellë të antibiotikëve të grupit fluoroquinolone në organe dhe inde dhe manifestimin e një efekti kondrotoksik, i cili është veçanërisht i rrezikshëm gjatë formimit të indeve të kërcit dhe sistemit muskulor skeletik në tërësi.

Abaktal - udhëzime për përdorimTabletat për administrim oral marrin abaktal gjatë ose menjëherë pas vaktit, duke pirë shumë ujë Tabletat për administrim oral marrin abaktal gjatë ose menjëherë pas vaktit, duke pirë shumë ujë. Doza mesatare ditore është zakonisht 800 mg, doza maksimale ditore është 1200 mg .

Thyerja e guaskës së tabletës nuk rekomandohet (mos e ndani). Doza ditore, si rregull, ndahet në 2 doza në interval të rregullt.

Për trajtimin e sëmundjeve të sistemit urogjenital (infeksione gjinekologjike, sëmundje të traktit urinar, si dhe sëmundje seksualisht të transmetueshme), rekomandohen 400 mg pefloxacin 1 herë në ditë . Në gonorre pa infeksione të njëkohshme, lejohet një dozë e vetme prej 800 mg.

Për trajtimin e sëmundjeve të tjera, një tabletë me pefloxacin 400 mg dy herë në ditë. Nuk ka nevojë të zvogëlohet doza për pacientët me funksion të dëmtuar të veshkave.

Për pacientët me funksion të dëmtuar të mëlçisë, për shkak të heqjes së vonuar të abacalit, rekomandohet ulja e dozës ditore në 400 mg, dhe në disa raste, ulja e frekuencës së marrjes së deri në 1 tabletë prej 400 mg një herë në dy ditë.

Sidoqoftë, disa udhëzime rekomandojnë të zëvendësoni administrimin oral të ilaçit me parenteral (në formën e një zgjidhje për infuzion). Kohëzgjatja e trajtimit të drogës përcaktohet nga mjeku që merr pjesë individualisht , por, si rregull, për të paktën pesë ditë.

Abaktal - efektet anësore

 1. Marramendje, dhimbje koke, depresion, nervozizëm, ankth, pagjumësi, halucinacione, konfuzion, dridhje të turbullt të ekstremiteteve, konvulsione (rrallë), tek pacientët me sindromë konvulsive, ndoshta edhe zhvillimi i konfiskimeve epileptike.
 2. Të përzier, anoreksi, të vjella, humbje të oreksit, tretje të dëmtuar dhe jashtëqitje, dhimbje barku, bloating, hepatit, verdhëzë kolestatike, në raste të rralla enterokoliti pseudomembranoz.
 3. Disorderrregullimi i figurës së gjakut periferik (leukopenia, trombocitopeni, eozinofili, agranulocitoza).
 4. Dysuria, kristaluria, glomerulonefriti, rrallë - prania e gjakut në urinë.
 5. Myalgia, arthralgia, në raste të rralla - këputje e tendinit të Akilit.
 6. Takikardi.
 7. Pruritus, urtikarie, bronkospazëm, angioedema, fotosensitizim.
 8. Phlebitis.

Për manifestimin e efekteve anësore duhet menjëherë të njoftojë mjekun që merr pjesë . Efektet anësore mund të ndodhin edhe me një dozë të vetme të barit, më shpesh dhe më shumë të ngjarë të shfaqet në fazat e mëvonshme për shkak të akumulimit të ilaçit në organe dhe inde. Theështja e ndërprerjes së ilaçit vendoset nga mjeku, duke marrë parasysh shkallën dhe ashpërsinë e efekteve anësore.

Udhëzime speciale

Për shkak të efektit fotosensitues të ilaçit gjatë periudhës së trajtimit, duhet të shmanget ekspozimi i zgjatur ndaj rrezeve të diellit Për shkak të efektit fotosensitues të ilaçit gjatë periudhës së trajtimit, duhet të shmanget ekspozimi i zgjatur ndaj rrezeve të diellit.

Ilaçi është përshkruar me kujdes për njerëzit me insuficiencë të rëndë të mëlçisë, si dhe me një kombinim të mosfunksionimit të mëlçisë dhe veshkave. Dhe gjithashtu me kujdes ilaçi u përshkruhet pacientëve me lezione të CNS (sindromi epileptik, përfshirë një histori të).

Për arsye shëndetësore, përdorimi i ilaçit gjatë laktacionit është i lejueshëm, por në kohën e trajtimit duhet të ndërpresë ushqyerjen me gji , te të cilat mund të ktheheni jo më parë se 84 orë pas dozës së fundit të ilaçit.

Shtë e rëndësishme të merrni ilaçin me kujdes gjatë kryerjes së punës që kërkon vëmendje më të madhe (duke punuar me mekanizma rrotullues, ngarje të makinës). Për pacientët më të vjetër mbi 60 vjeç, mund të kërkohet rregullimi i dozës.

Ndërveprimi i Abaktal me ilaçet e tjera

Në të njëjtën kohë duke marrë pefloxacin me antacids që përmbajnë magnez dhe alumin, thithja e tij në traktin gastrointestinal zvogëlohet Në të njëjtën kohë duke marrë pefloxacin me antacids që përmbajnë magnez dhe alumin, thithja e tij në traktin gastrointestinal zvogëlohet. Nëse është e nevojshme, emërimi i njëkohshëm duhet të vëzhgojë një interval prej të paktën 3 orë .

Pefloxacina është një antagonist ndaj tetraciklinës dhe klorampenicolit. Pefloxacina shkel metabolizmin e ilaçeve anti-inflamatore jostoide dhe teofilinës në mëlçi, gjë që mund të çojë në një rritje të përqendrimit të tyre në gjak, inde dhe sistemin nervor qendror.

Kur përdoret njëkohësisht me antikoagulantë indirekte, abacali rrit efektin e këtij të fundit. Me emërimin e përbashkët të abacal me antibiotikë nga grupi i aminoglikozideve , vërehet sinergjizëm , i cili lejon uljen e dozës së këtij të fundit.

Si rezultat, ekziston një ulje e ndjeshme e rrezikut të efekteve anësore në formën e reaksioneve oto - dhe nefrotoksike, e cila është tipike për këtë grup të antibiotikëve. Cimetidina dhe ranitidina rrisin gjysmën e jetës së abacalit nga trupi.

Kur përdoret së bashku, abaktali rrit përqendrimin e ciklosporinës në gjak. Shtë e padëshirueshme të përdoret së bashku me glukokortikosteroidet.

mbidozë

Mos e shkelni dozën e specifikuar në udhëzime Mos e shkelni dozën e specifikuar në udhëzime. Marrja e dozave të larta të ilaçit karakterizohet nga dhimbje koke, nauze , konfuzion dhe nganjëherë konvulsione.

Rekomandohet të kryhet një lavazh stomakut dhe të sigurohet marrja e nevojshme e lëngjeve në trup. Tregohet pritja e enterosorbentëve.

Kushtet e lëshimit dhe ruajtjes së barit

Ilaçi lëshohet rreptësisht me recetë. Ilaçi ruhet jashtë mundësive të fëmijëve. Temperatura në dhomë nuk duhet të kalojë 25 gradë.

Abaktal - analoge

Abaktali i drogës ka disa analoge në tregun e përgatitjeve mjekësore që ndryshojnë prej tij në çmim dhe cilësi:

 • pefloxacin;
 • Pefloxacin-ICCO;
 • levofloxacin ;
 • ciprofloxacin;
 • Avelox;
 • Pefloxacin Mesylate;
 • Yunikpef.

Themimi i pilulave abactal numër 10 mund të ndryshojë në barnatore të formave të ndryshme të pronësisë dhe rajonit. Pricemimi Abaktal ndryshon nga 202.00 f. deri në 300.00 f . për pako.

Abaktal - komente

Ka shumë komente për përgatitjen si nga pacientët ashtu edhe nga mjekët. Këtu janë disa prej tyre.

Antibiotikët e grupit fluoroquinolone, të cilit i takon abaktali, janë shumë efektive edhe në formën e tabletave, kur administrimi parenteral preferohet për grupet e tjera me infeksione të rënda. Tabletat abactal si një ilaç për parandalimin e komplikimeve pas operacionit jashtë mjedisit spitalor janë provuar shumë mirë.

Shpesh dëgjoj shumë ankesa nga pacientët për problemet me traktin gastrointestinal. Por kjo zgjidhet lehtësisht me ndihmën e probiotikëve. Komplikimet e sistemit muskulor dhe skeletit mund të zvogëlohen ndjeshëm duke zvogëluar ngarkesën në nyje. Për parandalimin e reaksioneve alergjike, është e nevojshme të përshkruhen antihistamines paralelisht me antibiotikun, pa pritur për shfaqjen e alergjive. Por këto rekomandime vlejnë për të gjithë antibiotikët.

MS Petrovskaya, kirurg. Tula.

Tabletat abaktale janë thjesht të domosdoshme për trajtimin e sinusitit dhe otitit, kur përdorimi i grupeve të tjerë të antibiotikëve ka qenë i paefektshëm, dhe përdorimi i formave injektuese për arsye të ndryshme është i pamundur.

LM Yakovenko, mjek i ENT. Vladivostok.

Para disa vitesh isha në spital me pleurit, u injektova me antibiotikë të ndryshëm, asgjë nuk ndihmoi. Temperatura nuk binte, dhimbja u intensifikua. Mjekët u rritën, mund të thuash, vendos një kryq. Ata ofruan të provonin abaktal.

Shqyrtimet dëgjuan shumë ndryshe. I shtrenjtë, por kishte shpresë. Pas infuzionit të parë u bë më e lehtë. Kam harruar të shtoj, kam imunodefiçencë. Tani tabletat abaktal janë gjithmonë në çantën e ndihmës së parë në shtëpi, kjo është shkopja ime magjike nga inflamacionet e ndryshme.

Anastasia. Novosibirsk.

Tre vjet më parë, pushoi me burrin e saj në det. Mori një cistit të tmerrshëm. Gjithçka, mendoj, pjesa tjetër nuk është filluar akoma. Në farmaci, farmacisti këshilloi tabletat abactal të drogës. Mimi është normal, prodhuesi frymëzon besim. Shqyrtime gjithashtu. Ditën e dytë ndjeva lehtësim, megjithëse isha i përzier. Por pjesa tjetër u shpëtua në fund të fundit!

Marina. Perm.

Abaktali i drogës në praktikën time është më i miri për cistisin. Sipas rishikimeve të pacientit, simptomat zhduken tashmë në ditën e parë të trajtimit. Kjo është shumë e rëndësishme. Barnat e mira për trajtimin e cistitit janë të mjaftueshme, por një nga faktorët më të rëndësishëm kur zgjidhni është lehtësimi i shpejtë i simptomave. Duke caktuar, i kërkoj të gjithëve të marrin në konsideratë mundësinë e efekteve anësore serioze. Por ai që e di se çfarë është cistiti, nuk do të ndalet.

Nefrolog Mjek. Ufa.


 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали