Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Si për të rritur përmbajtjen yndyrë të qumështit të gjirit nënat lactating në mënyra të thjeshta

 1. Si për të rritur përmbajtjen ushqyese dhe yndyrën e qumështit të gjirit.
 2. Cili qumësht është më i mirë: para ose mbrapa?
 3. A është tendosja e qumështit për të rritur përmbajtjen e yndyrës?
 4. Metodat për kontrollin e yndyrës së qumështit të gjirit
 5. Cilat ushqime rrisin përmbajtjen e yndyrës së qumështit të gjirit?

Shumë mamanë ankohen se qumështi i tyre nuk është yndyrë, ata nuk dinë se çfarë duhet të hanë vetë, kështu që ata mund të hanë një fëmijë më vonë. Shumë mamanë ankohen se qumështi i tyre nuk është yndyrë, ata nuk dinë se çfarë duhet të hanë vetë, kështu që ata mund të hanë një fëmijë më vonë Unë e di një shembull të dy mummies: një kishte qumësht yndyrë, dhe tjetri nuk ka, fëmijët kishin një rezultat përkatës: forcë brutale - humbje peshe. Këtu është ulur mami i dytë - duke menduar se si të rritet përmbajtja e yndyrës së qumështit të nënës tek një nënë pleqsh?

Si për të rritur përmbajtjen ushqyese dhe yndyrën e qumështit të gjirit.

Kjo pyetje shpesh bëhet një çështje e rëndësishme në këshillimin me gji. Një nga të njohurit e mi ishte shumë i habitur që kjo pyetje mori një përgjigje: "Nuk ke nevojë të bësh asgjë."

Besoni mua, kjo mommy interesuar ishte krejtësisht në mëdyshje. Pas të gjitha, natyrisht, yndyra në këtë rast është një komponent i rëndësishëm i qumështit të nënës sime. Numri, llojet e acideve yndyrore janë shumë të ndryshme. Ky nuk është vaj gatimi për gatim, por komponentë të vlefshëm që fëmija juaj ka nevojë për zhvillimin e trurit, formimin e një sistemi nervor të pjekur, vizion.

Mos harroni gjënë më të rëndësishme: Ushqimi i mamasë nuk ndikon në përmbajtjen e përgjithshme të yndyrës së qumështit . Edhe nënat që janë në një dietë të plotë (në vend të njëanshme) janë në gjendje të furnizojnë fëmijët e tyre me sasinë e nevojshme të yndyrës dhe, më e rëndësishmja, në sasi të mjaftueshme. Pse bëra një rezervë që në një dietë të plotë, sepse me një ushqim të dobët të nënës, profili i këtyre acideve më të mëdha ndryshon, ata humbasin diversitetin e tyre. Megjithëse me përmbajtje të lartë të yndyrës në dietën e nënës, qumështi i gjirit nuk rrit sasinë e tyre, por thjeshtë - rritet viskoziteti i qumështit, duke shkaktuar që mami të fitojë lactostasis, sepse do të jetë më keq për të lënë gjoksin dhe të formohen qendrat e stagnimit.

Cili qumësht është më i mirë: para ose mbrapa?

Për disa arsye, shumë nëna priren të supozojnë se qumështi i pasmë është shumë më ushqyes - më i vlefshëm për foshnjën sesa në pjesën e përparme. Por a është kjo ku vijnë këto supozime?

 • Çdo grua që ka ushqyer me gji do t'ju tregojë se në fillim qumështi është më i lëngët, lehtë rrjedh nga gjiri kur shtypet në halo dhe pastaj bëhet më i dendur. Kjo është për shkak të faktit se në qumështin e parë një përmbajtje më e ulët e yndyrës, pasi "pjesa e prapme" e qumështit mund të jetë disa herë më shumë yndyrë pasi hiqet përgjatë kanaleve të qumështit. Prandaj, duke e ditur këtë, moms fillojnë të shprehin qumështin e parë me mashtrim në mënyrë që fëmija të bëhet më i trashë. Por ky është një gabim, nuk mund të përshtatet qartë kur qumështi bëhet ajo që ju nevojitet (sipas mendimit tuaj).
 • Yndyra e qumështit rritet me ushqimin. Mos harroni një të vërtetë, gjiri juaj përmban një sasi të caktuar yndyrë në qumësht, ata nuk rriten vetë. Vetëm e gjithë kjo ngrohje shpërndahet në vëllimin e përgjithshëm të qumështit. Kjo do të thotë se foshnja do të hani 100 ml ose 150 ml, varësisht se sa qumështi është prodhuar, por do të marrë të njëjtën sasi të yndyrës së qumështit. Kjo është, mos u frikësoni, se me një sasi të vogël të qumështit, fëmija nuk do të marrë sasinë e kërkuar të yndyrës. Siç mund ta shihni, kjo është larg çështjes.

A është tendosja e qumështit për të rritur përmbajtjen e yndyrës?

Disa mumiet vazhdimisht dekantojnë pjesët e para të qumështit në mënyrë që fëmija të jetë më i trashë, më i kënaqshëm. Megjithatë, kjo është një gabim i plotë.

 • Qumështi i parë përmban disa elementë të dobishme të vitaminave të tretshme në ujë dhe nëse e pompon këtë qumësht, do ta privoni fëmijën tuaj nga ky kompleks i dobishëm i vitaminave, mungesa e tyre është formuar, madje edhe me një dietë të plotë të nënës.
 • Kullon qumështin e gjirit, ju stimuloni prodhimin e qumështit. Dhe më tej ... sipas skemës së përshkruar më herët. Të gjitha yndyrat shpërndahen në vëllimin total të qumështit. Kështu do të bëhet më i trashë pas kësaj? Përgjigja është e qartë.
 • Dekantimi i mëtejshëm do të çojë në humbjen e vitaminave dhe yndyrave të rëndësishme. Fëmija vuan, dhe sa probleme të mamit nuk mund të përcillen.

Pra, ia vlen aq shumë ankthi përpjekjet tuaja për të vendosur se si të rrisni përmbajtjen e yndyrës së qumështit të gjirit tek një nënë pleqsh. Natyra ka shpikur gjatë çdo gjë në mënyrë racionale për ne. Nëse thërrime nuk vuajnë nga mungesa e vitaminave + mikroelementeve, atëherë nuk duhet të ndryshoni asgjë, të kuptoni se si të rrisni përmbajtjen e yndyrës.

Metodat për kontrollin e yndyrës së qumështit të gjirit

Shumica e grave përpiqen të kuptojnë se si të matin ose të gjejnë më saktësisht se sa yndyra është qumështi i tyre. Megjithatë, këshilltarët në HB në shumicën e rasteve përgjigjen se nuk ekziston një teknikë e tillë, pasi përbërja e qumështit gjatë ushqyerjes mund të ndryshojë. Prandaj edhe testet laboratorike të fundit nuk do t'ju japin një rezultat të qartë.

Prandaj, ekspertët këshillojnë që kryesisht t'i kushtojnë vëmendje gjendjes së fëmijës, shtimit të peshës, mirëqenies së tij, humorit.

Paniku i nënave të reja fillon me një peshë të vogël të fëmijëve, ata fillojnë të fajësojnë për përmbajtjen e pamjaftueshme të yndyrës së qumështit. Megjithatë, më shpesh parametrat e mëposhtëm mund të jenë për t'u fajësuar:

 • mbërthimi i gabuar i gjoksit kur ushqehet;
 • dietë e dobët;
 • thërrime - dembel, ndoshta ai tashmë e provoi shishe, kështu që ai nuk dëshiron të "punojë" më shumë për vete;
 • zëvendësimi i shpeshtë i gjëndrave të qumështit për një ushqim.

Më shumë ju mund t'i përgjigjeni vetëm konsulentit për GW, pas konsultimit paraprak.

Cilat ushqime rrisin përmbajtjen e yndyrës së qumështit të gjirit?

Shumë njerëz këshillojnë të përdorin një lloj të caktuar të dietës, të cilën do ta caktoni një specialist. Para së gjithash, vëmendja do t'i kushtohet të ushqyerit të shëndetshëm dhe të shëndetshëm femëror. Jo të gjithë ushqimi është i përshtatshëm për foshnjat (është e qartë se fëmija do të marrë atë që hani), foshnjat janë të vështira për t'u përballuar me kënaqësi të ndryshme, për të cilat ai menjëherë përgjigjet me dhimbje barku dhe çrregullime të tjera të tretjes.

Por si ta bëni yndyrën e gjirit për karapuzin tuaj? Para së gjithash, ne përfshijmë në porcionet tona racione nga drithërat e ndryshme, shumë perime dhe fruta. Kushtojini vëmendje qumështit të plotë të lopës, gjizë, përpiquni të shtoni më shumë peshk, fasule, zarzavate. Produkte të mëdha për të rritur përmbajtjen e yndyrës së qumështit.

Nuk mund të mos përmend më mençurinë popullore, mund të jetë e dobishme për dikë dhe ne do të kontrollojmë me komentet tuaja, nëse është kështu apo jo. Ekziston një pohim i pamohueshëm që arra të rrisin përmbajtjen e yndyrës së qumështit të mamit. Megjithatë, është me vlerë të kontrollohet nëse foshnja është alergjike ndaj këtij produkti. Pra, mos u merrni me eksperimente të tilla pa nevojë të panevojshme. Ju kujtohet, prania e yndyrës nuk do të thotë se është më mirë.

Për nënat primare, pyetja se si të rritet përmbajtja e yndyrës së qumështit të nënës tek një nënë pleqsh është shumë e rëndësishme. Por, nëse gruri po fiton peshë mirë, zhvillohet mirë, është i gëzuar dhe i gëzuar, atëherë nuk duhet të ndryshoni asgjë. Përmbajtja e tepërt e yndyrës së qumështit do të shkaktojë dysbiosis në foshnjën

Nuk është e nevojshme për të rritur sasinë e ushqimit që konsumoni në mënyrë që t'i jepni qumështit të fëmiut më të zbehtë. Jo gjithçka që shkon në gojën tënde shkon në qumështin e nënës. Pra, duke shtuar më shumë ushqime yndyrore në dietën tuaj nuk do të ndikojë në përmbajtjen yndyrë të qumështit tuaj. Prandaj, mos keqtrajtoni, me përjashtim të centimetrave shtesë në figurën tuaj, nuk do të merrni ndonjë gjë të mirë.

Prandaj, mos keqtrajtoni, me përjashtim të centimetrave shtesë në figurën tuaj, nuk do të merrni ndonjë gjë të mirë

Cili qumësht është më i mirë: para ose mbrapa?
A është tendosja e qumështit për të rritur përmbajtjen e yndyrës?
Këtu është ulur mami i dytë - duke menduar se si të rritet përmbajtja e yndyrës së qumështit të nënës tek një nënë pleqsh?
Cili qumësht është më i mirë: para ose mbrapa?
Por a është kjo ku vijnë këto supozime?
A është tendosja e qumështit për të rritur përmbajtjen e yndyrës?
Kështu do të bëhet më i trashë pas kësaj?
Cilat ushqime rrisin përmbajtjen e yndyrës së qumështit të gjirit?
Por si ta bëni yndyrën e gjirit për karapuzin tuaj?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали