Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Shkaqet e dështimit të hard drive

 1. Shkaqet e dështimit të hard drive
 2. Malfunksionet e mbetura fatale të hard drives
 3. Ngrohja e hard drive
 4. Veshja fizike
 5. Në vend të epilogut

Çdo mosfunksionim i kompjuterit është në vetvete një gjë e pakëndshme, veçanërisht nëse lindin probleme hard drive e cila është drejtpërdrejt kolektori kryesor i informacionit afatgjatë. Dhe pastaj 50 deri 50, që të dhënat personale ruhen, për të mos përmendur shëndetin e sistemit operativ. Por çfarë mund të shkaktojë dëme në hard drive, ne do të analizojmë me ju më poshtë ...

Përmbajtja e artikullit:

Shkaqet e dështimit të hard drive

Natyrisht, keqfunksionimet e konsideruara më poshtë janë lokale në natyrë, pasi ato lidhen vetëm me disqet e zakonshme të vështirë dhe nuk ndikojnë në pajisjet e tjera të kompjuterit. Në këtë koncept, SSD drives, edhe pse shumë më të larta në kosto, kanë tregues më të qëndrueshëm të performancës, si dhe performancën e provuar në praktikë.

Ka disa faktorë kryesorë që disi të çojnë në dështimin e hard drive. Pothuajse të gjithë janë fizike. Dhe kjo është e natyrshme, pasi që hard disk ka një pajisje fizike, e përbërë më shpesh nga një palë disk metalik dhe një kokë magnetike leximi. Disqet rrotullohen me një shpejtësi të caktuar, e cila mbështetet nga fillimi i kompjuterit për mbylljen e saj. Dhe koka, nga ana tjetër, është një gjilpërë mikroskopike, e cila lëviz në drejtim të sipërfaqeve të diskut dhe magnetizon ose demagnetizon zona të caktuara të disqeve, dmth shkruan "një" ose fshihet - "zero".

Pra, lloji më i zakonshëm i keqfunksionimit është dëmtimi i sipërfaqes së diskut , që mund të ndodhë për shkak të goditjes, rrymës elektrike gjatë operimit, si dhe funksionimit të zgjatur. Kjo mund të shoqërohet me paraqitjen e sektorëve të "thyer" në hard disk (bllok i keq), që nga ana tjetër mund të dëmtojë informacionin ose të çojë në pamundësinë e përdorimit të mëtejshëm.

Më së shpeshti, paraqitja shoqërohet me probleme me ngarkimin e sistemit ose performancën e tij (paraqitja e ekranit blu të vdekjes).

Natyrisht, shpesh është e mundur të ndreqësh sektorët "e thyer", dhe hard drive mund të funksionojë për disa kohë, por pas rimëkëmbjes, ia vlen të mendosh për blerjen e një drive të ri, pasi problemi mund të vazhdojë!

Sektorët "Broken" mund të fiksohen me ndihmën e shërbimeve speciale të tilla si MHDD ose Victoria, ose duke përdorur mjete standarde të Windows-it - kontrolle hard disk. Në artikullin e fundit unë e përshkrova nisjen e kontrollit të sistemit dhe korrigjimin e gabimeve duke përdorur mjetet e linjës së komandës, por gjithashtu mund të ekzekutoni diagnostikimin e hard drive përmes ndërfaqes së zakonshme të sistemit:

 1. Për ta bërë këtë, shkoni te "Kompjuteri" dhe klikoni me të djathtën në hard diskun e dëshiruar që kërkon verifikim.
 2. Pastaj zgjidhni artikullin "Prona" nga menyja e kontekstit.
 3. Në dritaren që shfaqet, shkoni në skedën "Shërbim"
 4. Pas dritares së re, konfiguroni procesin e skanimit, kontrolloni kutitë e zgjedhjes në të dyja elementët shtesë, të cilat jo vetëm që do të gjejnë gabime në hard disk, por gjithashtu do t'i rregullojnë ato nëse është e mundur!
 5. Nëse pajisja e përzgjedhur është sistem, atëherë do të duhet ta rinisni kompjuterin. Kur shkarkimi, analiza dhe rikuperimi i gabimeve do të kryhen - kjo mund të marrë disa kohë nga 10 minuta deri në disa orë!

SHËNIM! Ka sektorë "të thyer" që nuk mund të mbulohen, kështu që nuk është fakt që në rastin tuaj do të jetë e mundur të korrigjoni gabimet!

Malfunksionet e mbetura fatale të hard drives

Qark i shkurtër

Siç thashë, ka më shumë dëme në hard drive, i cili shpesh përfundon me dështimin e drive. Një nga këto është një qark i shkurtër, ndërsa hard disku nuk rekomandohet që të përdoret në të ardhmen, edhe nëse keni arritur të filloni kompjuterin. qendra e shërbimit !

Ngrohja e hard drive

Ashtu si çdo pajisje kompjuterike, një hard disk ka një mënyrë të funksionimit të temperaturës, në shkelje të së cilës mund të shkaktosh mbinxehje . Për të shmangur këtë, vlen të kujdeset për ventilim të mirë në njësinë e sistemit ose rastit të laptopit. Më shpesh, pas mbinxehjes, është e padëshirueshme të përdorësh diskun, gjithashtu ia vlen të kopjoni të dhënat në një pajisje të re të ruajtjes dhe hidhni hard drive dëmtuar!

Veshja fizike

Çdo pajisje elektronike madje ka një jetë të punës ose afat të ruajtjes, që të mos ngatërrohet me periudhën e ruajtjes ose të garancisë! Në rast të veshjes fizike, hard disk fillon të punojë ngadalë (për shkak të një numri të madh sektorësh me vonesa!), Si dhe të prodhojë një zhurmë karakteristike, e cila dallon në zërin e zakonshëm të punës të ventilimit. Në këtë gjendje, hard drive mund të punojë stably për një kohë mjaft të gjatë, por ia vlen të menduarit rreth blerjes së një pajisjeje të re në mënyrë që të shmanget humbja e të dhënave personale!

Në vend të epilogut

Natyrisht, është e vështirë për të mbuluar të gjithë faktorët që ndikojnë në performancën e hard drives, por është mjaft e mundur për të shpëtuar kompjuterin nga keqfunksionimet e mundshme. Mundohuni të bëni mirëmbajtjen periodike parandaluese të kompjuterit (ose laptopit), të bëni diagnostikimin e pajisjeve, të monitoroni parametrat fizikë (temperatura, tensionet) dhe stabilitetin e sistemit operativ.

ndani me shokët:


 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали