Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Rrjedhjet anal

 1. Shkaqet e anës së anës
 2. Simptomat dhe problemet
 3. Trajtimi i Fringe Anale

Shkaqet e anës së anës

Formacionet e lëkurës fringed formohen për shkak të shtrirjes së indeve të shkaktuara nga arsye të ndryshme:

 • Hemorroidet e jashtme ose tromboza. Nyjet nën lëkurë shtrihen lëkurën, pas resorption e "gunga" defekt nuk zhduket.

 • Kirurgji proktologjike për hemorroidet. Fringe mbeten pas shërimit, pasi disa mjekë i konsiderojnë të padëmshëm dhe nuk heqin së bashku me nyjet. Ndonjëherë fringes shfaqen pas shërimit të indeve.

 • Shtatzënia. Lëkura është shtrirë me përpjekje të forta gjenerike, duke mos u kthyer normalisht.

 • Kapsllëk i vazhdueshëm, në të cilin ekziston mbivendosje e indeve të shkaktuara nga tendosja dhe shkarkimi i feces solid.

 • Diarre që çon në inflamacion të lëkurës rreth anusit.

Simptomat dhe problemet

Zonat e vogla të lëkurës së tepërt nuk shkaktojnë shqetësim për shumicën e njerëzve. Ata nuk lëndohen, nuk rrjedhin gjak dhe nuk ndërhyjnë në procesin e defekimit. Rritjet e theksuara rreth anusit në mënyrë të konsiderueshme komplikojnë higjienën. Nëse folds nuk janë shpëlarë pas një lëvizje të zorrëve, gjurmë të feces mund të mbetet në lavanderi, dhe lëkura rreth anusit do të jetë i përflakur dhe itchy. Shkuarja në tualet "e madhe" jashtë shtëpisë bëhet një problem i madh. Në gabimin më të vogël higjienik, ndodh inflamacioni, duke çuar në gjakderdhje, pezmatim i lëkurës dhe madje edhe paraproktiti plagë.

Rritjet e lëkurës rreth syve anus duken të pandjeshme, gjë që shkakton siklet psikologjike gjatë intimitetit. Prania e skajit çon në kufizime në blerjen e të brendshme. Gratë me rritje të tilla vështirë të veshin një kordon. Thin "varg" në pantallona fshin nipples, duke shkaktuar parehati.

Ndonjëherë anësia bëhet një lloj "sinjali" i problemeve me rektumin. Shumica e njerëzve me këtë defekt kozmetik gjejnë fissures anal, hemorroide brendshme dhe sëmundje të tjera proctologic.

Trajtimi i Fringe Anale

Disa vjet më parë, proctologists dissected lëkura overstretched në zonën anal me metoda kirurgjikale. Tani hiqet hiqja duke përdorur kriodestruction (ngrirje), lazer, excision plazma, metoda radio valë. Zgjedhja varet nga prevalenca e procesit dhe dëshira e pacientit.

Operacionet kryhen nën anestezi lokale, kështu që personi nuk ndjen dhimbje gjatë ndërhyrjes. Heqja e skajit me metodat moderne është një ndërhyrje me ndikim të ulët që nuk shoqërohet me aftësi të kufizuara dhe shërim afatgjatë. Pacientët pasi ndihen mirë dhe udhëheqin një mënyrë të zakonshme të jetës.


 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали