Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Prestarium A. Udhëzime dhe tregues për përdorim. Homologët. Çmimi. Shqyrtime.

 1. Udhëzime për përdorim
 2. Përbërja dhe forma e lirimit
 3. dëshmi
 4. Metoda e përdorimit
 5. Ndërveprimet e drogës
 6. Masat paraprake të sigurisë
 7. Efekte anësore
 8. mbidozë
 9. Udhëzime të veçanta për përdorim
 10. Kushtet dhe kushtet e magazinimit
 11. çmim
 12. analoge
 13. Shqyrtime
 14. rezultatet

ACE (enzimë që konverton angiotensinë) është një substancë që luan një rol udhëheqës në rregullimin e presionit të gjakut në muret e enëve të gjakut ACE (enzimë që konverton angiotensinë) është një substancë që luan një rol udhëheqës në rregullimin e presionit të gjakut në muret e enëve të gjakut.

Zbulimi i tij çoi në krijimin e një grupi të tërë të përgatitjeve farmaceutike, tashmë të përdorura gjerësisht në industrinë e kardiologjisë - ACE inhibitorët, njëra prej të cilave është Prestarium A.

Studimet e drogës kanë treguar se zvogëlon rrezikun e zhvillimit të goditjeve, komplikimeve në infarktin akut miokardi, si dhe sulmet në zemër vetë.

"Prestarium A" fillon të veprojë 5 orë pas pranimit , ndërsa shtypja aktive e ACE vazhdon për një ditë ose më shumë. Ndërprerja e drogës nuk shoqërohet me sindromin e tërheqjes.

Perindopril, i cili është pjesë e Prestarium A, e shtyp veprimin e ACE, duke arritur kështu efektet klinike të mëposhtme:

 • Ulur tensionin e gjakut (si systolic dhe diastolic);
 • Rritja e prodhimit kardiak dhe përshpejtimi i qarkullimit të gjakut periferik (pa një rritje të shkallës së zemrës);
 • Rritja e rrjedhjes së gjakut në veshkat;
 • Restaurimi dhe rritja e elasticitetit të mureve të anijes;
 • Reduktimi i hipertrofisë ventrikulare të majtë.

Udhëzime për përdorim

Përbërja dhe forma e lirimit

"Prestarium A" prodhohet në formën e tabletave në një shtresë filmimi, që ka një formë të rrumbullakosur biconve, në varësi të masës, të bardhë, të gjelbër të gjelbër ose të gjelbër.

Ekzistojnë tri dozime të mundshme të barit: 2.5 mg, 5 mg dhe 10 mg me përmbajtjen e duhur të substancës aktive - arginina perindoprile.

Përveç kësaj, përbërja e drogës përfshin komponime kimike shtesë, duke ofruar pamjen e tabletave dhe disa indikatorë farmakokinetikë:

 • Laktoza monohidrat;
 • Stearat magnezi;
 • Dioksid silikonik kolloidal;
 • maltodextrin;
 • Karboksimetil natriumi niseshte;
 • Shtesa E422a, E464, E171, E141;
 • Macrogol 6000;
 • Klorofilini i bakrit (tableta 5 dhe 10 mg).

Një paketë përmban 30 pllaka të vendosura në një shishe polipropileni.

dëshmi

"Prestarium A" tregohet për pacientët që vuajnë nga sëmundjet kardiovaskulare, përkatësisht:

 • Sindromi i hipertensionit arterial;
 • Sëmundje ishemike të zemrës;
 • Çrregullime të qarkullimit cerebral (përfshirë pacientët që kanë pasur një goditje në tru);
 • Dështimi kronik i zemrës.

Sindromi i hipertensionit arterial;  Sëmundje ishemike të zemrës;  Çrregullime të qarkullimit cerebral (përfshirë pacientët që kanë pasur një goditje në tru);  Dështimi kronik i zemrës

Metoda e përdorimit

"Prestarium A" është marrë një herë në ditë, në mëngjes, para ngrënies. Doza e kërkuar nga pacienti zgjidhet nga mjeku nën mbikëqyrje mjekësore të ngushtë: terapi fillon me doza minimale, duke rritur ato në kushtet e tolerancës normale.

Doza maksimale e lejueshme ditore është 10 mg. Është e lejuar të përdoret "Prestarium A" si pjesë e një terapie kombinimi.

Ndërveprimet e drogës

Kur përdorimi i "Prestarium A" së bashku me aliskiren rrit ndjeshëm rrezikun e rritjes së nivelit të kaliumit në gjak dhe, si rrjedhim, funksionit renal të dëmtuar dhe gjasave për vdekjen e etiologjisë kardiovaskulare.

Gjithashtu, rreziku i hyperkalemia rritet kur merr perindoprilin në lidhje me përgatitjet e kaliumit, diuretikët që kursen kalium, antagonistët anti-inflamatorë jo-steroidalë, antagonistët e receptorit të angiotensinës, imunosupresuesit (sidomos me trimetoprim, ciklosporinë), heparin dhe frenues të tjerë të ACE.

Në pacientët që vuajnë nga dështimi kardiak kardiak, ndryshimet aterosklerotike të enëve të gjakut, diabeti mellitus, terapia e dyfishtë me Prestarium A dhe barnat nga një numër i bllokuesve të receptorit të angiotensin II mund të çojnë në reduktim të tepruar të presionit (përfshirë drastikën) dhe funksionin renal të dëmtuar (deri dështimi akut renal).

Një marrje një herë e perindoprilit dhe estramustine, ose e një droge nga grupi i gliptinës (saxagliptin, linagliptin, vitagliptin, sitagliptin) është i aftë të shkaktojë edemin e Quincke në një pacient Një marrje një herë e perindoprilit dhe estramustine, ose e një droge nga grupi i gliptinës (saxagliptin, linagliptin, vitagliptin, sitagliptin) është i aftë të shkaktojë edemin e Quincke në një pacient.

Pritja "Prestarium A" në sfondin e terapisë me përgatitjet e litiumit çon në një rritje të përqendrimit të litiumit në plazmën e gjakut dhe shfaqjes së dehidrimit që lidhet me këtë, e cila shoqërohet me çrregullime të rënda neurologjike.

Insulina dhe droga të tjera të dizajnuara për të ulur nivelet e glukozës në gjak , së bashku me Prestarium A, kanë një efekt më të theksuar - ekziston rreziku i zhvillimit të koma hipoglikemike.

Pacientët ndaj të cilëve Prestarium A u përshkrua në sfondin e prodhimit intravenoz të barnave që përmbajnë arin (në veçanti, aurotiomalat natriumi) treguan një lloj kompleksi simptomash, të manifestuar në një rënie të fortë të presionit të gjakut, hyperemia lëkurës, vjellje dhe vjellje.

Baclofen, vasodilatatorët (duke përfshirë nitroglicerinën), neuroleptikët, ilaqet antidepresive triciklike, anestetikët e rrisin efektin hipotenik të perindoprilit. Simpathomimetics dhe jo-hormonal anti-inflamator drogës, në të kundërtën, të zvogëlojë efektivitetin e Prestarium A.

Masat paraprake të sigurisë

contraindications

Drogës është rreptësisht e ndaluar në këto sëmundje dhe kushte:

 • Edema e Quincke (e trashëguar ose në histori);
 • - Hypersensitivity ndaj perindoprilit ose inhibitorëve të tjerë ACE;
 • Shtatzënia (devijimet e mundshme në zhvillimin e embrionit);
 • qumeshtit;
 • Mosha deri në 18 vjet;
 • Intolerancë ndaj laktozës.

Në disa raste, përdorimi i "Prestarium A" duhet të trajtohet me kujdes ekstrem.

Këto përfshijnë:

 • Ngushtimi dypalësh i arterieve të veshkave;
 • Dështimi i veshkave;
 • Sëmundjet sistemike të indit lidhës (skleroderma, lupus, etj);
 • Marrja e procainamide, allopurinol, imunosupresues;
 • Rënie në vëllimin e gjakut qarkullues;
 • Patologjia cerebrovaskulare;
 • Angina pectoris;
 • Diabetes mellitus;
 • Renovaskular rrit tensionin e gjakut;
 • Ndërhyrja kirurgjike nën anestezi të përgjithshme;
 • Transplantin e veshkave;
 • hyperkalemia;
 • hemodializë;
 • Gabimet e zemrës.

Video: "Çfarë është dështimi i veshkave?"

Efekte anësore

Gjatë hulumtimit të drogës "Prestarium A" u konstatua se efektet anësore në vijim më shpesh ndodhin në pacientët:

 • Dhimbje koke, marramendje;
 • Çrregullime gastrointestinale (diarre, kapsllëk, vjellje, dhimbje abdominale);
 • tringëllimë në veshët;
 • Pamje e paqartë;
 • paresthesia;
 • Rënia e tepërt e treguesve të presionit të gjakut;
 • kolle;
 • Kruarje të lëkurës, skuqje;
 • dobësi e përgjithshme;
 • Dhimbje muskulore.

Përveç kësaj, një numër i fenomeneve që ndodhin me një frekuencë më të ulët u regjistruan:

 • Rritja e aktivitetit të bilirubin dhe enzimat e mëlçisë;
 • Dobësi e përgjithshme;
 • ethe;
 • ënjtje;
 • Mosfunksionimi i ngrerë;
 • Mungesa e funksionit renal;
 • Dhimbje në muskujt dhe nyjet;
 • urtikarie;
 • angioedema;
 • Gojën e thatë;
 • bronchospasm;
 • Shkurtesa e frymëmarrjes;
 • Rritja e shkallës së zemrës;
 • vasculitis;
 • Çrregullimet e gjumit;
 • Nivelet e rritura të kaliumit në gjak;
 • Ulja e sheqerit në gjak
 • Eozinofili.

mbidozë

Perindopril mbidozë dyshimi lejon shenja të tilla si:

 • Rënie e madhe e presionit;
 • shokut;
 • Sindromi i hiperventilimit të mushkërive;
 • Shkeljet e shkallës së zemrës (ndoshta si një rritje dhe tkurrje);
 • Çrregullimi i funksionit të veshkave;
 • ankthi;
 • marramendje;
 • Kollë.

Kur shfaqen, pacienti duhet menjëherë të hospitalizohet në një institucion mjekësor.

Trajtimi i mbidozës "Prestarium A" konsiston në largimin e substancës aktive dhe metabolitëve të saj nga trupi, i cili arrihet duke larë stomakun dhe duke përdorur agjentë adsorbues. Nëse është e nevojshme, kryhet hemodializa, vendoset një stimulues artificial i zemrës, futen medikamente në rritje të presionit.

Udhëzime të veçanta për përdorim

Në pacientët në rrezik për zhvillimin e efekteve anësore serioze, gjatë trajtimit të Prestarium A, është e nevojshme të kryhet monitorim i rregullt i tensionit të gjakut, funksionit të veshkave dhe niveleve të kaliumit në gjak.

Në individët që marrin perindopril, së bashku me hemodializë përmes membranave me rrjedhje të lartë, ka pasur raste të shokut të rëndë anafilaktik Në individët që marrin perindopril, së bashku me hemodializë përmes membranave me rrjedhje të lartë, ka pasur raste të shokut të rëndë anafilaktik.

Me zhvillimin e angioedemës, trajtimi "Prestarium A" duhet të ndalet. Nëse është e nevojshme për të kryer një ndërhyrje kirurgjikale, ilaçi anulohet një ditë para operacionit.

Për shkak të faktit se, në sfondin e trajtimit "Prestarium A", mund të ndodhin zbehje dhe marramendje, njerëzit që ngasin automjete ose kryejnë lloje të larta të punës duhet të hidhen poshtë.

Nëse një pacient zhvillon hipotension arterial në sfondin e marrjes së medikamentit, duhet të hidhet mbi kurrizin e tij me kokë poshtë, në raste të rënda, mund të jetë e nevojshme të plotësohet BCC me zgjidhje klorure natriumi ose futjen e barnave të veçanta.

Kushtet dhe kushtet e magazinimit

Prestarium A nuk kërkon kushte specifike të magazinimit. Afati i përdorimit të drogës është 36 muaj.

çmim

Çmimi idozimitnë RusiÇmimi në Ukrainë

5 mg nga 431 në 467 rubla. 101 UAH 10 mg nga 549 në 583 rubla. 146 UAH

analoge

Ndër inhibitorët ACE mund të dallohen disa ilaçe të bazuara në perindopril, të ngjashme me "Prestarium A":

Të gjithë ata kanë një kosto më të ulët se droga e dëshiruar, por nuk tregojnë gjithmonë tregues të mjaftueshëm të performancës. Nëse perindopril është i patolerueshëm, ju mund t'i kushtoni vëmendje barnave të tjera nga ky grup farmaceutik - për shembull, drogat e bazuara kaptopril . enalaprili . lisinopril .

Shqyrtime

tipar droga antihipertensive qëndron në faktin se ata veprojnë në të gjithë pacientët tipar  droga antihipertensive  qëndron në faktin se ata veprojnë në të gjithë pacientët   pak më ndryshe pak më ndryshe.

Kjo është arsyeja pse komentet rreth "Prestarium A" janë diametralisht të kundërta - disa njerëz e konsiderojnë atë më të mirë agjent reduktimi presion , ai nuk i ndihmoi fare të tjerët dhe e detyroi atë të vazhdonte kërkimin për "të tijën" agjentët antihipertensive.

Nëse flasim për efektet anësore, atëherë më shpesh pacientët ankohen për një kollë të thatë që ndodh pas një periudhe të gjatë marrjeje të drogës.

Mendime më të hollësishme rreth Prestarium A mund të gjenden në fund të artikullit.

rezultatet

 • "Prestarium A" - një ilaç nga grupi i ACE inhibitorëve , të përdorur për trajtimin e hipertensionit , CHD dhe CHF.
 • Mjeti është kundërindikuar për gratë shtatzëna dhe lactating, fëmijët nën 18 vjeç , personat me intolerancë laktoze ose një tendencë ndaj reaksioneve alergjike (në veçanti - në angioedemë).
 • Gjatë terapisë me këtë medikament , mund të ndodhin çrregullime, kollitje, çrregullime të sistemit digjestiv dhe nervor.
 • "Prestarium A" ka një numër të kufizimeve serioze për të marrë, prandaj duhet të përshkruhet nga një mjek nën kontrollin e gjendjes së pacientit.

A ju ndihmoi artikulli?

Ndoshta ajo do të ndihmojë edhe shokët tuaj! Ju lutemi klikoni në njërën nga butonat:

Video: "Çfarë është dështimi i veshkave?
A ju ndihmoi artikulli?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали