Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Përgatitja e albumines: çfarë është, udhëzimet për përdorim dhe përdorim gjatë shtatëzanisë, përbërja dhe fotografia

 1. Forma e përbërjes dhe lëshimit
 2. Veprimi farmakologjik
 3. Indikacionet për përdorim
 4. contraindications
 5. Dozimi dhe administrimi Albumin
 6. Efektet anësore
 7. Ndërveprimet e drogës

Albumin - çfarë është Albumin - çfarë është? Kjo është një zgjidhje e proteinave albumin, e cila është e izoluar nga plazma e njeriut dhe është një lëng i bardhë i qartë, viskoz. Përdoret për administrim intravenoz në trajtimin e kushteve të shokut. Albumin ka për qëllim ushqimin parenteral dhe është një zëvendësues i pjesshëm i plazmës së gjakut. Le të shqyrtojmë më në detaje përbërjen, formën e lëshimit të Albumin, udhëzimet për përdorimin e këtij ilaçi.

Forma e përbërjes dhe lëshimit


Ilaçi paraqitet në formën e zgjidhjes 5, 10 dhe 20% për infuzion , i cili prodhohet në shishe qelqi ose ampula. Shishet me një zgjidhje duhet të mbyllen hermetikisht me ndalesa gome. Të dy ampulat dhe shishet vendosen në pako prej kartoni, dhe ambalazhi i ampulës plotësohet me një thikë ampule.

Përbërja e albuminit është përbërësi kryesor aktiv - proteina e albuminës njerëzore, e cila është e izoluar nga plazma e gjakut. Për më tepër, përbërja e drogës Albumin plotësohet me eksipientë: acidi caprylic natriumi, klorur natriumi . ujë për injeksion .

Veprimi farmakologjikPërbërësi aktiv ndihmon në transportimin e shumë substancave në trup Përbërësi aktiv ndihmon në transportimin e shumë substancave në trup. Përbërjet e nevojshme, si dhe toksinat që i nënshtrohen përdorimit, hyjnë në një ndërveprim të kthyeshëm me këto proteina të gjakut, dhe më pas transportohen në organin në të cilin më pas do të përpunohen.

Proteina e albumines është e nevojshme për të rregulluar një tregues kaq të rëndësishëm si presioni i gjakut onkotik. Përveç kësaj, ajo eliminon mungesën e albuminës plazmatike dhe çon në një rritje të shpejtë të vëllimit të gjakut qarkullues.

Indikacionet për përdorim

Indikacionet e drogës Albumin për përdorim kanë këto:

 • sëmundja e mëlçisë;
 • sindromi nefrotik në nefrit;
 • djegie të rënda, të shoqëruara nga trashje të gjakut dhe dehidrim;
 • hipoproteinemia dhe hipoalbuminemia;
 • shoku hipovolemik, hemorragjik, operativ, purulent-septik, toksik dhe traumatik;
 • ënjtje e trurit;
 • Shkëmbimi plazmatik terapeutik, hemodializë;
 • ascites;
 • sëmundjet e traktit gastrointestinal;
 • sëmundja hemolitike dhe hiperbilirubinemia në të sapolindurit.

Për më tepër, kjo ilaç është e përshkruar për operacione të shoqëruara nga qarkullimi artificial i gjakut, gjatë hemodilucionit para operacionit dhe përgatitjen e përbërësve autolog të gjakut. Shtë e papërshtatshme të përdoret produkti në nefrozë kronike, sepse Albumin nuk ka kohë të ushtrojë efektin e tij në dëmtimin e veshkave, pasi veshkat e eleminojnë menjëherë.

Albumi njerëzor i ilaçit në nefrozë akute përdoret mjaft rrallë. Përdorimi i infuzioneve si burim proteine ​​për pacientët që vuajnë nga cirroza, pankreatiti dhe thithja e zorrëve nuk është i justifikuar.

contraindications

Albumi njerëzor nuk mund të merret me sëmundjet e mëposhtme:

Me kujdes, ilaçi duhet të merret në shtypjen e funksionit të zemrës, pasi ka të ngjarë që do të zhvillohet dështimi akut i zemrës. Siç tregohet në udhëzime, rrit presionin e gjakut. Prandaj, pas infuzionit të tij pas lëndimeve dhe operacioneve, shpesh hapet gjakderdhja nga anijet e dëmtuara, të cilat për shkak të presionit të ulët nuk kanë qenë më parë gjakderdhje.

Ilaçi nuk mund të përdoret nëse duket me re dhe është ngrirë. Nëse zgjidhja nuk është përdorur deri në fund, atëherë nuk mund të përdoret përsëri. Për të parandaluar ndotjen e mundshme bakteriale, është e ndaluar të përdorni shishka që kanë plasaritur, dëmtuar ose janë hapur paraprakisht.

Dozimi dhe administrimi Albumin

Zgjidhja për infuzion, përkatësisht përqendrimi dhe dozimi i tij, mjeku zgjedh individualisht Zgjidhja për infuzion, përkatësisht përqendrimi dhe dozimi i tij, mjeku zgjedh individualisht. Kjo gjë varet nga pesha e trupit, dëmtimi, ashpërsia e sëmundjes dhe humbja e lëngjeve dhe proteinave.

Sipas udhëzimeve për përdorim, ilaçi duhet të administrohet intravenoz . Doza e vetme e rekomanduar për një zgjidhje 5% është 200-300 ml, dhe sasia maksimale e lejuar është 500-800 ml.

Zakonisht mjeku përshkruan një zgjidhje 10% të barit. Doza mesatare llogaritet sipas formulës vijuese: 1-2 ml / kg. Agjenti administrohet intravenoz çdo ditë ose çdo ditë tjetër derisa të arrihet një rezultat pozitiv. Njëzet për qind zgjidhje përdoret në raste të rënda. Nuk mund të përdoret për pacientët e moshuar.

Shtë e rëndësishme të kontrollohet shkalla e infuzionit, sepse futja e shpejtë e tij mund të prish funksionin e sistemit kardiovaskular.

Gjatë shtatëzanisë, albuminat mund të përdoren vetëm sipas indikacioneve të rrepta të mjekut , pasi nuk ka informacion të besueshëm se si droga ndikon në fetus.

Efektet anësore

Kur përdorni efektet anësore të drogës zakonisht nuk ndodhin.

Në individët e sensibiluar më parë, efektet anësore mund të manifestohen në formën e reaksioneve alergjike: gulçim, urtikari, të dridhura, takikardi, ulje të presionit të gjakut, ethe, dhimbje në rajonin e mesit, tronditje anafilaktike. Përveç kësaj, njerëzit që janë në rrezik janë të prirur për komplikime dhe alergji. Këta janë pacientë, në historinë e të cilave ka prova që ata nuk tolerojnë infuzione intravenoze të vaksinave, zëvendësuesve të plazmës, serumeve të barnave dhe barnave.

Nëse ndodhin reaksione ose komplikime, ndaloni menjëherë infuzionin e tretësirës. Gjilpëra nuk duhet të hiqet, dhe është urgjente të futen antihistamines kardiotonike, glukokortikoide, produkte vazopresor, nëse ka indikacione të nevojshme.

Ndërveprimet e drogës

Përdorimi i njëkohshëm i fenilbutazonit, barbiturama, penicilin, salicilate dhe sulfonamide me albumin njerëzor zvogëlon efektivitetin e kësaj të fundit Përdorimi i njëkohshëm i fenilbutazonit, barbiturama, penicilin, salicilate dhe sulfonamide me albumin njerëzor zvogëlon efektivitetin e kësaj të fundit.

Albumet mund të kombinohen me masë të qelizave të kuqe të gjakut, gjak të tërë, karbohidrate dhe zgjidhje elektrolitesh. Ilaçi nuk duhet të përzihet me zgjidhje të aminoacideve, agjentëve që përmbajnë alkool dhe proteina hidrolizuese.

Kështu, Albumin njerëzor , fotografia e të cilit është paraqitur në artikull, në disa raste mund të shpëtojë jetën e një personi. Por duhet të mbahet mend se kjo ilaç ka kundërindikacione dhe efekte anësore, përveç kësaj, është shumë e shtrenjtë. Homologët e saj janë në gjendje ta zgjidhin pjesërisht këtë problem, pasi ato nuk janë shumë më të lira .

Albumi i drogës


 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали