Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Nëse macja nuk ka kotele, ata janë marrë, ka mbetur qumësht: çfarë duhet të bëni në mënyrë që të zhduket, si të hiqni, të ndalni qumështin, nëse nuk ka kotele - mace është e humbur, e vdekur, e dhënë larg

 1. Çfarë duhet të bëjmë për të humbur mace qumështin?
 2. Mjetet për ndalimin e laktacionit
 3. Më pak ushqim dhe ujë
 4. Çfarë nuk ka të bëjë me qumështin e maceve pa kotele

Shumë pronarë të kafshëve të paregjistruara (si origjina dhe kafshët shtëpiake) janë të shqetësuar për pyetjen nëse një i porsalindur ka nevojë për kujdes të veçantë. Supozoni nëse një mace ka humbur kotele, ose i ka shpërndarë ato - çfarë të bëjë me qumështin që ka mbetur në mace?

Nëse nuk ka kotele dhe laktacioni nuk ka mbaruar ende, mund të jetë e nevojshme të marrësh një sërë masash për të siguruar që ky proces natyror të përfundohet pa dëmtuar shëndetin e mace.

Çfarë duhet të bëjmë për të humbur mace qumështin?

Veterinari rekomandoi dhënien e kotele për 3-4 muaj pas lindjes, dhe gradualisht - një për rreth një javë, atëherë laktacioni do të ndalet natyrshëm. Për fat të keq, kjo nuk është gjithmonë e mundur, kështu që ne do t'ju tregojmë se si të ndaloni qumështin nga mace, nga e cila kotele janë marrë papritur.

Mjetet për ndalimin e laktacionit

Droga të veçanta, për shembull, Galastop, Laktostop, Mastometrin, do të ndihmojnë. Megjithatë, mbani në mend se ata kanë një numër efektesh anësore, kështu që një veteriner duhet të përshkruajë tableta të tilla. Për më tepër, është mjaft e mundur të bëhet pa to.

Më pak ushqim dhe ujë

Më pak ushqim dhe ujë

Para së gjithash, gjatë 16-18 orëve të para pas shkëputjes së koteleve, kufizoni mace tuaj në ujë dhe ushqim, është më mirë të mos lejohet të hani ose pini fare. Ditën tjetër, ju mund të jepni mjaft ushqim dhe ujë - rreth një e katërta e pjesës që macja konsumoi para shtatzënisë dhe gjysmën e pjesës normale të ujit. Më tej, marrja e ushqimit dhe ujit mund të rritet gradualisht, duke sjellë në masën që macja konsumohet para shtatzënisë.

Ju mund të keni parë rekomandime të tjera në internet - për shembull, duke përdorur gjethe lakër, duke veshur një mace, duke fërkuar gjalpë në gjëndrat e një mace dhe metoda të tjera popullore. Si përkrahës të mjekësisë së bazuar në fakte, ne jemi të detyruar t'ju informojmë se këto masa nuk kanë mbështetje shkencore dhe statistika të besueshme që vërtetojnë efektivitetin e tyre, gjë që nuk pengon njerëzit që të besojnë se kanë ndihmuar dikë.

Çfarë nuk ka të bëjë me qumështin e maceve pa kotele

Ekziston edhe një keqkuptim: pronarët, në vend që të ndalojnë qumështin, përpiqen ta shprehin atë. Për të ndihmuar një mace pa kotele, është absolutisht e pamundur të bëhet kjo me qumësht. Edhe në qoftë se nipples janë të fryrë dhe të shkaktojnë parehati për kafshë. Kjo do të zgjasë vetëm laktacion. Pas të gjitha, gjiri, si dhe pompimit, stimulon prodhimin e qumështit në gjëndrat e qumështit, dhe stanjacioni, në të kundërtën, shtyp.

Si ndodh kjo? Në gjëndrat e qumështit, së bashku me qumështin, lëshohet një proteinë speciale FIL (Inhibitor i Reagimit të Laktimit, i përkthyer në rusisht - një frenues feedback feedback për laktacionin), i cili e zhduk laktacionin. Kur grumbullohet qumështi, përqendrimi i kësaj proteine ​​rritet dhe prodhimi i qumështit zvogëlohet dhe anasjelltas.

Përveç kësaj, një sasi e madhe e qumështit shtrydh enët e gjakut dhe parandalon hyrjen e gjakut në gjëndrat e qumështit, dhe kështu substancat për prodhimin e qumështit. Së fundi, gjiri dhe masat e gjirit provokojnë prodhimin e hormoneve prolaktin-lactation.

Le të përmbledhim se çfarë duhet të bëjmë për ta bërë macen të humbasë qumështin. Së pari, kufizoni kafshën në ujë dhe ushqim, dhe së dyti, shmangni stimulimin e daljes. Pas lëshimit të kotele, qumështi i mace duhet të ndalojë të prodhohet plotësisht në ditën e pestë ose të shtatë pas ndërprerjes. Monitoroni me kujdes shëndetin e maceve këto ditë.

Nëse vëreni shenjat paralajmëruese - ethe, dobësi, zmadhim të gjirit, shkarkimin e gjoksit, ankthin - konsultohuni me veterinerin tuaj.

Çfarë ushqimi të konservuar shijon më mirë për macet?

KUJDES, HULUMTIM! Së bashku me macein tuaj ju mund të merrni pjesë në të! Nëse jetoni në Moskë ose në rajonin e Moskës dhe jeni të gatshëm të vëzhgoni rregullisht se si dhe sa e ha maceja, dhe gjithashtu mos harroni të shënoni të gjitha këto - ju do të merrni FALAS KITS të WETTIMES.

Projekti për 3-4 muaj. Organizatori është Petkorm LLC.

Dëshironi të merrni pjesë? na telefononi!

+7 (985) 904-64-16

Çfarë duhet të bëjmë për të humbur mace qumështin?
Supozoni nëse një mace ka humbur kotele, ose i ka shpërndarë ato - çfarë të bëjë me qumështin që ka mbetur në mace?
Çfarë duhet të bëjmë për të humbur mace qumështin?
Si ndodh kjo?
Çfarë ushqimi të konservuar shijon më mirë për macet?
Dëshironi të merrni pjesë?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали