Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Fluturo me një foshnjë: çfarë duhet të dish

 1. Prej asaj moshe ju mund të fluturoni me një fëmijë në aeroplan, pro dhe kundrat e fluturimit
 2. Avantazhet e fluturimit me një fëmijë
 3. Përfitimet e udhëtimit me një fëmijë në një aeroplan
 4. Vështirësi fluturimi me një fëmijë
 5. Fluturim dhe ulje për foshnjat
 6. Lagështia e ulët
 7. Si të fluturosh me një fëmijë në një aeroplan
 8. Higjiena e foshnjave në aeroplan
 9. ushqim
 10. Si të zënë një fëmijë në aeroplan
 11. Për të përmbledhur?

Për shumë moms, udhëtimi me një fëmijë duket si një detyrë e pamundur. Prindërit nuk mendojnë as për pushime jashtë vendit. Megjithatë, në praktikë, çdo gjë rezulton të jetë shumë më e këndshme. Udhëtimi me një fëmijë të vogël ka shumë më tepër përparësi sesa disavantazhet.

Së pari, fëmija është gjithmonë atje. Nuk ka nevojë për t'u shqetësuar dhe shumë herë në ditë duke u përpjekur për të arritur të afërmit që qëndruan me fëmijën.
Së dyti, nëse foshnja ushqehet me gji, problemi i përzgjedhjes së menysë për fëmijë përjashtohet plotësisht, gjë që nuk mund të thuhet për moshën e vjetër.
Dhe, së treti, shumica e hoteleve të mirë ofrojnë një gamë të plotë kushtesh për turistët e rinj. Kjo dhe të gjitha llojet e kenaqesive dhe aksesorëve, pishinat e fëmijëve dhe shërbimet e stafit.

Kjo dhe të gjitha llojet e kenaqesive dhe aksesorëve, pishinat e fëmijëve dhe shërbimet e stafit

Prej asaj moshe ju mund të fluturoni me një fëmijë në aeroplan, pro dhe kundrat e fluturimit

Sa i përket fluturimit me fëmijën, ka edhe shumë avantazhe në këtë çështje. Gjëja kryesore është të merren parasysh tiparet dhe të përpiqen të jenë plotësisht të armatosur.

Para së gjithash, ia vlen të gjesh nga ajo moshë që mund të fluturosh. Kjo shifër nuk është e njëjtë për të gjithë. Nëse lindja ishte e suksesshme, atëherë të sapolindurit zyrtarisht mund të fluturojnë në një aeroplan brenda shtatë ditëve pas lindjes. Natyrisht, në secilin rast, duhet të merrni leje nga mjeku. Gjithashtu, në aeroport do të kërkohet të paraqesë një certifikatë nga pediatri.

Shih gjithashtu: Pushime në det me një fëmijë

Pyetja kryesore është se sa e sigurt është një fluturim i avionit për foshnjat dhe a do të ketë pushim për pjesën tjetër pas fluturimit? Në fakt, një fluturim me një fëmijë ka shumë më tepër përparësi sesa mund të imagjinohet.

Avantazhet e fluturimit me një fëmijë

Në përgjithësi, shumica e nënave janë të habitur të theksojnë se bebet janë absolutisht të kënaqur me fluturimin. Mjekët e konfirmojnë këtë nëse fëmija është i shëndetshëm dhe zhvillohet sipas moshës. Trupi i të sapolindurve është mjaft i përshtatur për avionin për shkak të disa karakteristikave:

✔ Fëmijët e porsalindur nuk kapin zhurma të forta, kështu që zhurma e aeroplanit nuk i shqetëson aq shumë sa të rriturit ose fëmijët më të mëdhenj.
✔ Shumica e foshnjave deri në një vit, pavarësisht nga frika e prindërve të tyre, flenë të gjithë fluturimin ëmbël. Kjo është për shkak të faktit se presioni në aeroplan është pak më i ulët. Nuk dëmton shëndetin dhe përmirësohet gjumi.
✔ Një fluturim i rëndësishëm plus me një të porsalindur: ai, ndryshe nga 2-3 vjeç, nuk ka nevojë për shumë hapësirë ​​për lojëra dhe kërkime në terren.

Dhe gjëja kryesore që vëren prindërit: gabimi është të presësh që fëmija të rritet. Fëmijët e moshuar flenë më pak, në mënyrë aktive dhe në mënyrë agresive eksplorojnë botën rreth tyre dhe janë shumë më të vështirë të përballojnë një qëndrim të gjatë në një vend.

Fëmijët e moshuar flenë më pak, në mënyrë aktive dhe në mënyrë agresive eksplorojnë botën rreth tyre dhe janë shumë më të vështirë të përballojnë një qëndrim të gjatë në një vend

Përfitimet e udhëtimit me një fëmijë në një aeroplan

Ju do të befasoheni mirë kur të gjeni se, së bashku me të meta të vogla, udhëtimi me një fëmijë gjithashtu ju pret me një numër përparësish:

• Për fëmijët nën moshën 2 vjeç zbatohen tarifa të veçanta. Nëse blini një turne, ju duhet vetëm të paguani një shumë simbolike (kaloni me konvikt në aeroplan - 50-70 dollarë). Nëse bëni vetëm një fluturim, atëherë për fëmijët pa ulëse, do të jetë plotësisht e lirë. Kjo është një arsye tjetër për të udhëtuar nga muajt e parë të jetës. Sa më i vjetër të jetë fëmija, aq më i shtrenjtë është udhëtimi me të.

• Diku zyrtarisht, por diku prapa skenave, por do të anashkalohet nga ana e tij. Dakord, ky është një bonus i mirë. Përdorni mundësinë dhe ndjehuni të lirë të pyesni.

• Në aeroporte dhe aeroplanë ekzistojnë lehtësira për nënat me fëmijë: dhomat për fëmijë, tavolina të ndryshueshme dhe madje mini-kuzhina.

• Nga ditët e para të jetës, secili pasagjer mbështetet në bagazhin e tij. Është më mirë të specifikoni normat për secilën linjë ajrore ndaras, por zakonisht është deri në 10 kilogramë.

• Stafi është gjithmonë në shërbimin tuaj. Në aeroplan, shoqëruesit e fluturimit do t'ju ndihmojnë me çdo pyetje, dhe në disa aeroporte ju mund të caktoni një person shoqërues i cili do t'ju ndihmojë shpejt dhe pa një kthesë të kaloni nëpër të gjitha procedurat e nevojshme.

Vështirësi fluturimi me një fëmijë

Vështirësitë e udhëtimit në një aeroplan me një fëmijë mund të quhen veçori që janë të rëndësishme për t'u marrë në konsideratë në mënyrë që fluturimi të kalojë me kënaqësi. Ka dy prej tyre.

Fluturim dhe ulje për foshnjat

Rënia e presionit gjatë ngritjes dhe uljes së avionit shkakton parehati në vesh: shtrirja, zhurma, dhimbja. Kjo mund të jetë e rrezikshme vetëm nëse foshnja është e sëmurë ose ka anomali të zhvillimit (këtu është e domosdoshme të konsultoheni me mjekun). Në të gjitha rastet e tjera, shqetësimi shmanget lehtësisht.

✔ Para-pije hundën e foshnjës me ujë të foshnjës me ujë të detit, përdorni pika vasoconstrictor.
✔ Bashkangjiteni fëmijën në kraharor kur aeroplani del dhe ulet (gjiri dhe gëlltitja shumë mirë e barazon shtypjen në veshin e mesëm). Është më mirë të mos i japësh qetësuesit dhe çdo send tjetër në mënyrë që gjatë frenimit të papritur foshnja të mos mbytet.
✔ Massage tragus, kërc që mbulon hyrjen në hapjen e veshit.

Në shumicën e rasteve, këto metoda të thjeshta eliminojnë plotësisht kongjestionin e veshit gjatë ngritjes dhe uljes.

Në shumicën e rasteve, këto metoda të thjeshta eliminojnë plotësisht kongjestionin e veshit gjatë ngritjes dhe uljes

Lagështia e ulët

Lagështia ajrore e avionit është më e ulët se zakonisht. Nën këto kushte, lagështia avullohet nga sipërfaqja e lëkurës më intensivisht. Përdorni tre këshilla për të shmangur humbjen e lagështisë në një fëmijë (nga rruga, ato janë gjithashtu relevante për të rriturit):

✔ Zgjidhni rroba të lirshme por të mbyllura për të zvogëluar performancën e lagështisë nga lëkura.
✔ Ofroni fëmijën tuaj të pijë sa më shpesh të jetë e mundur. Mos harroni të mendoni paraprakisht se çfarë duhet të merrni nga pirja.
✔ Mblidhni në llak me ujë me ujë të detit ose kripur, të cilat periodikisht varrosen në hundë. Kjo do të ndihmojë të hidratojë membranat mukozale, të lajnë hundën dhe të ngushtojnë enët.

Si të fluturosh me një fëmijë në një aeroplan

Përshtatshmëria e udhëtimit me fëmijën

Fly me një fëmijë është i lidhur me shumë bezdi për shumë. Çfarë është e rëndësishme për t'u kujdesur?

Më shumë gjasa, do të jepet një vend në radhën e parë, siç pritej. Do të ketë më pak njerëz dhe një hapësirë ​​të përshtatshme për lojëra. Nëse ka vende të zbrazëta, mos ngurroni të pyesni fqinjët tuaj për të transferuar. Por për hapësirën shtesë do të duhet të paguajë.

Ju gjithashtu duhet të vendosni se ku do të vendoset fëmija. Ju mund të përdorni një djep të posaçëm, vend të makinës ose ta mbani fëmijën në krahët tuaj nëse fluturimi nuk është i gjatë. Do të jetë i përshtatshëm nëse ka një hobe ose ergo-shpine.

Shih gjithashtu: Udhëtoni gjatë shtatëzanisë

Merrni një vend makinë nuk është e nevojshme. Së pari, kjo kërkon hapësirë ​​shtesë. Së dyti, duhet të certifikohen për udhëtimin ajror. Dhe së treti, linjat ajrore sigurojnë djepe të posaçme, komoditeti i të cilave është vërejtur nga shumë nëna. Shtesat janë montuar në mur dhe duhet të urdhërohen paraprakisht.

Kur aeroplani del jashtë dhe tokat, dhe gjatë trazirave, fëmijët duhet të marrin duart e tyre dhe të përdorin një rrip sigurie fëmijësh, të cilën ata japin në aeroplan.

Merrni me vete:

✔ Veshje të sofistikuara për veten dhe fëmijën tuaj. Yourself - rroba të rehatshme për të ushqyer dhe ndryshuar në rast se ju merrni pista. Një fëmijë - një palë kits të rehatshëm: të lehta dhe të ngrohta.
✔ Karrocë. Është shumë e dobishme në aeroport, në check-in dhe gjatë kalimit të kontrollit. Kallamistik i palosshëm nuk mund të kontrollohet, por të merrni me vete dhe t'ia kaloni atë një stjuardesë.
✔ Sling ose ergo-shpinës, edhe nëse nuk planifikoni ta mbani fëmijën gjatë fluturimit. Shpinës do të jetë e dobishme nëse keni nevojë për të liruar duart tuaja.
✔ Shami i gjerë ose shall. Është e përshtatshme për ta të mbyllin një fëmijë të fjetur dhe t'i mbrojnë ata nga llambat individuale të ndriçimit, nëse ata shtrëngojnë një shall ndërmjet vendeve. Për një perde të improvizuar të mbajtur më mirë, ju mund të kapni kunjat.

Sigurisht, opsioni ideal do të ishte nëse do të ishit dikush tjetër, për shembull, një burrë. Dhe mos harroni të regjistroheni herët.

Higjiena e foshnjave në aeroplan

Në banjën e avionit ka një tavolinë kanate ku mund të ndërroni pelenë e një fëmije. Por, tualeti mund të zë vend në kohën e duhur. Shumë nëna thonë se në një dollap me një fëmijë në krahët e saj mund të jetë shumë e parehatshme.

Prandaj, vetëm në rast, të përgatisë që pelena do të duhet të ndryshohet në kabinën. Merrni një pjellë ose pelenë, fshin me lagështi, qese mbeturinash. Sigurisht, mos harroni rroba shtesë dhe pelena më shumë.

ushqim

Foshnja me gji është alternativa më e mirë. Është e nevojshme vetëm të ofrohet veshje e rehatshme.

Zakonisht të ushqyerit shtesë u lejohet të marrë aq sa duhet foshnja. Por në fluturimet ndërkombëtare mund të ketë rregulla të tjera. Në avion nuk mund të mbajnë lëngun më shumë se 100 ml. Për të shmangur surpriza, norma është më e mirë për të sqaruar paraprakisht me linjën ajrore.

Ju mund të merrni me ushqime të thata ose para-porositni një menu për fëmijë. Nëse dëshironi të përdorni ushqim të thatë, merrni një termos me ujë të valë (mund të plotësohet në çdo restorant të aeroportit).

Jeni të përgatitur për regurgitim të shpeshtë, mos e mbivendosni fëmijën në aeroplan.

Si të zënë një fëmijë në aeroplan

Mbi të, shkruam: shumica e foshnjave flenë ëmbël gjatë gjithë fluturimit. Por, sigurisht, jo të gjithë ndodhin. Çfarë duhet të bëni në mënyrë që një i vogël të mos tregojë gjithë fluturimin, një pyetje individuale.

Shumica e prindërve preferojnë ta lodrojnë fëmijën e tyre sa më shumë që të jetë e mundur - për shembull, në dhomën e lojës së aeroportit. Në këtë kuptim, një transplantim është një avantazh. Nga ana tjetër, ka fëmijë të cilët, nga një përshtypje e tepërt, bëhen më kapriçioze se zakonisht. Prandaj, varet nga ju që të vendosni.

Në rast se foshnja nuk dëshiron të fle, të marrë më shumë lodra. Mblidhni deri në gjëra të ndritshme, të reja dhe interesante sipas moshës. Fëmijët e moshuar mund të marrin "gozhdë", dizajnerë - çdo lojë që thithë vëmendjen për një kohë. Për shumë të rinj ka një mënyrë tjetër për të mos shpenzuar para në lodra të reja. Merrni një unazë të madhe ose një litar të fortë dhe ngjitni artikuj më të ndryshëm. Le të përdoret çdo gjë që mund të përdoret: rruaza të mëdha të ndritshme, unazat kryesore, detajet e lodrave dhe kështu me radhë.

Përfitoni nga çdo mundësi për të ecur dhe për të eksploruar hapësirën përreth. Nëse foshnjat e porsalindura nuk kanë nevojë për një ndryshim të skenës, atëherë një fëmijë pak më i rritur vetëm duhet të eksplorojë në mënyrë aktive botën.

Sa kohë për fluturim është më mirë, ka mendime të ndryshme. Disa prindër përpiqen të zgjedhin fluturimet e natës, të tjerë preferojnë mëngjesin dhe pasditen.

Disa prindër përpiqen të zgjedhin fluturimet e natës, të tjerë preferojnë mëngjesin dhe pasditen

Për të përmbledhur?

Për të bërë fluturimin e parë me një fëmijë të lehtë, mendoni dhe bëni një listë të asaj që do të merrni me vete. Më poshtë është një listë e "duhet-haves" në një aeroplan me një fëmijë.

Lista e kontrollit: çfarë të sjellësh
• Pelena (më shumë se zakonisht) dhe një paketë të veçantë për ta. Si opsion: tenxhere udhëtimi me paketa të zëvendësueshme.
• Thonjtë e fshinave dhe mbeturinave.
• Rrobat: të rehatshme dhe të mbyllura, e cila është e lehtë për t'u hequr. Kit rezervë dhe rroba të ngrohta.
• Shishe ushqyese.
• Lodrat: të ndritshme, të reja, tërheqëse.
• Paketa e ndihmës së parë: termometër, antipiretik, absorbues, pika të fëmijëve me ujë të detit, dhimbje kardiake, sedativa, ilaçe dhimbjeje.
• Pledyk.
• shtrat ose pelenë.
• Stroller, hobe, ergo-shpinës.

Shih gjithashtu: Paketa e ndihmës së shpejtë për fëmijë: me pushime me një fëmijë të vogël

Çfarë duhet bërë paraprakisht:
• Rezervoni një djep dhe menu për fëmijë.
• Sqaroni kërkesat për transportimin e ushqimit dhe pijeve për foshnjat.
• Kontrolloni me linjen ajrore që kërkohet paketa për udhëtimin me një të porsalindur ose të mitur.
• Konsultohuni me një pediatër, nëse është e nevojshme, të marrë leje për të fluturuar.

Edhe pse udhëtimi me një fëmijë të vogël në shikim të parë duket shumë i komplikuar dhe i mundimshëm, në praktikë gjithçka rezulton të jetë shumë më e lehtë. Shumë nëna, dikur duke vendosur të shkojnë në pushime me një fëmijë, vazhdojnë të udhëtojnë aktivisht në të ardhmen.

Çfarë është e rëndësishme për t'u kujdesur?
Për të përmbledhur?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали