Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Dritë flash hapet si shkurtore e dritareve 10. Virusi krijon një shkurtore të flash drive në një flash drive.

 1. Dritë flash hapet si shkurtore e dritareve 10. Virusi krijon një shkurtore të flash drive në një flash...
 2. Kur sjellni një flash drive me një etiketë në rrënjë, ju nevojitet
 3. Trajtimi i virusit nga lexuesi (Metoda nuk funksionon) Ed. Nga 10/02/2015)
 4. Çfarë duhet të bëni nëse dosjet janë bërë shkurtore? Udhëzime hap pas hapi.
 5. Hiqni virusin nga fillimi
 6. Pse viruset e tilla rrallë vërejnë antiviruse?

Dritë flash hapet si shkurtore e dritareve 10. Virusi krijon një shkurtore të flash drive në një flash drive.

Në punë, një virus interesant u fut në kompjuter. Ai krijon një shkurtore të flash drive në vetë flash drive, dhe kur një person lidh një makinë të tillë flash, ai mendon se është një gabim i parrezikshëm dhe shkon shkurtore. Dhe shkurtorja nga ana e tij ekzekuton kodin e dëmshëm të regjistruar në pronat dhe pastaj vetëm hap dosjen me skedarët tek përdoruesi. Software antivirus provuar të jetë i pafuqishëm, unë vendosa që të përpiqen për të rregulluar këtë telashe veten time.

Virusi krijon një etiketë të flash drive në një flash drive,

ne do të shohim temat speciale në forume (një shembull i një teme në cyberforum.ru (http://www.cyberforum.ru/viruses/thread970282.html). )), ku njerëzit kërkohen të heqin këtë absurditet. Për të eliminuar virusin që krijon një shkurtore të flash drive në një flash drive, ju duhet të dërgoni raporte të skanimit të kompjuterit, pastaj ndiqni rekomandimet e gurus dhe kjo është ajo. Çfarë duhet të bëni nëse i gjithë parku është i infektuar? teknologji kompjuterike ? Është shumë e shtrenjtë për të dërguar një raport në çdo PC, sepse Jo të gjithë punonjësit mund ta bëjnë këtë. Po, dhe trajtojnë disqet flash pa përjashtim, gjithashtu, të gjitha hemorroidet në kohë. Nga ana tjetër, vendosa të provoj ta studioj këtë virus vetë. Për ta bërë këtë, instaloni dritare virtuale në VirtualBox, e infektuar me një flash drive të infektuar. Tani unë jam duke kërkuar për një universale dhe mënyrë e lehtë kompjutera të pastra nga virusi që krijon një shkurtore në një flash drive në një flash drive dhe gjithashtu mbrojnë sistemin nga mediat e infektuara të usb.

Konsideratat e Mbrojtjes

Hapni përmbajtjen e një flash drive për të anashkaluar nisjen e një shkurtore me qëllim të keq.

Siç thashë më parë, virusi përhapet vetëm përmes pajisjeve të usb duke ekzekutuar kodin e ekzekutueshëm nga pronat shkurtore. Për të hapur të gjitha skedarët e fshehur, mund të përdorni skriptin e mëposhtëm: atribut "*" -s -h -a -r / s / d Ruajeni si run.bat dhe mbani atë të dobishëm. Disable autorun USB devices Për të çaktivizuar autorun USB-stick dhe CD-ROM, ju duhet të redaktoni regjistrin 1. "Start" - "Run" dhe shkruani "regedit"; 2. Hapni rrugën HKLM \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies 3. Shko në seksionin Explorer, dhe nëse jo, krijoni seksion i ri dhe riemërtoni atë në "Explorer" 4. Në seksionin "Explorer", krijoni çelësin NoDriveTypeAutoRun dhe futni vlerën e çelësit 0x4 për të çaktivizuar autorun e të gjitha pajisjeve të lëvizshme.

Kur sjellni një flash drive me një etiketë në rrënjë, ju nevojitet

 1. kopjoni run.bat në rrënjën e flash drive dhe drejtojeni atë;
 2. pas së cilës do të hapim shumë skedarë të padukshëm, duke përfshirë një dosje me emër të zbrazët, ku virusi ka shkarkuar të gjitha skedarët;
 3. hapni dobi e lirë nga Microsoft Process Explorer dhe gjeni përmes CTRL + F një lidhje me autorun, ne e përfundojmë këtë proces;
 4. tani mbetet për të hequr nga rrënja të gjitha dosjet përveç kësaj dosjeje.
 5. shkoni te dosja dhe lëvizni përmbajtjen e saj në një nivel më të lartë, dmth. në rrënjën e shkopit.

Kjo është e gjitha që kam. Unë shpresoj që së shpejti të lutem informacion të freskët

Trajtimi i virusit nga lexuesi (Metoda nuk funksionon) Ed. Nga 10/02/2015)

Programi UsbFix ndihmoi (LINK_REDDED) Shkarko versioni i fundit dhe shtypni pamëshirshëm "të pastër". Me kujdes, pastron të gjitha të panevojshme nga fillimi. Faleminderit shumë! Unë mendoj se informacioni do të jetë i rëndësishëm për vizitorët! Përafërsisht. nga 2 tetor 2015: fshihet lidhja me programin. Tani nuk mund ta shkarkojë atë, por ka një ridrejtim të përjetshëm nga një vend në tjetrin. Nga rruga, ne kemi këtë virus disi gradualisht vdiq. Ata të gjithë kopjuar për vete skenarin që ai shkroi më lart për të kontrolluar flash drives, çdo herë që ishin pastruar dhe kontrolluar. Dhe nga njerëzit që gjithmonë sjellin pajisje të infektuara - ata refuzuan t'i marrin ato. Dhe kështu fitoi këtë infeksion.

Situata duket kështu: ka pasur dosje në flash drive, por ata mrekullisht u kthyen në shkurtore, dmth. në skedarët me shtrirjen e lnk. Kur përpiqeni të hapni një skedar të tillë, shfaqet një mesazh:


Kur përpiqeni të hapni një skedar të tillë, shfaqet një mesazh:

në këtë rast "Q" është emri i diskit të lëvizshëm (flash drive), mund të keni një tjetër. Etiketa na drejton në dosjen me skedarin ekzekutues (extension exe), që është një virus.

Çfarë ndodhi saktësisht: si rezultat i virusit, të gjitha dosjet u caktuan "sistem" dhe "fshehur" atributet, dmth. ata mbetën në flash drive, por ne nuk mund t'i shohim ato duke përdorur ndërfaqen grafike të Windows-it. Në vend të dosjeve, etiketat u shfaqën me emrat e të njëjtit emër që çuan në dosjen me virusin.

Çfarë duhet të bëni nëse dosjet janë bërë shkurtore? Udhëzime hap pas hapi.

Në internet, unë gjeta një zgjidhje për një problem duke ndryshuar atributet e dosjeve (në fakt, një dosje është një skedar) duke përdorur linjën e komandës. Për ata përdorues që nuk janë shokë linja komanduese Sugjeroj mënyrë alternative - përdoren për këtë qëllim menaxherin e skedarëve të FAR Manager. Ky menaxher është gjithmonë i përshtatshëm që të ketë në dorë dhe ne tashmë e kemi përdorur atë gjatë redaktimit. pret skedarin (Video Unë nuk mund të shkoj në shokët e klasës. Zgjidhja).

Hapi 1. Kontrolloni flash drive për viruset. Kam kontrolluar me antivirus avast 4.8 Professionl. Të gjitha etiketat "left" nga fshihet, duke thënë se kjo është një trojan LNK.

Të gjitha etiketat left nga fshihet, duke thënë se kjo është një trojan LNK

Avast hoqi të gjithë shkurtesat "majtas"

Nëse antivirus juaj lë shortcuts dosje në vend, fshini ato veten, ata nuk janë të nevojshme.

Hapi 2. Shkarkoni FAR Manager, shpaketoni arkivin dhe drejtojeni dosjen Far.exe;

Hapi 3. Shko në një disk të lëvizshëm (flash drive). Për të zgjedhur një disk, përdorni butonat Alt + F1 ;

Të gjitha të fshehura fotografi të sistemit (paneli majtas) i theksuar në ngjyrë blu të errët - kjo është dosja jonë "e zhdukur".


Të gjitha të fshehura  fotografi të sistemit  (paneli majtas) i theksuar në ngjyrë blu të errët - kjo është dosja jonë e zhdukur

Të gjitha skedarët e sistemit të fshehur (paneli i majtë) janë të theksuara në ngjyrë blu të errët - kjo është dosja jonë "e humbur".

Hapi 4. Për të mos ndryshuar veçoritë e secilës dosje veç e veç, urdhëroni të gjithë njëkohësisht: zgjidhni së pari skedarin e parë nga lista dhe pastaj shtypni butonin Insert në tastierë dhe mbajeni derisa emrat e të gjitha dosjeve me interes për ne janë të theksuara në të verdhë.


Përzgjedhja e një grupi fotografi në FAR Manager

Hapi 5. Shtypni butonin F4 në tastierë (ose butonin Edit në FAR). Në menunë që hapet, hiqni shenjat (pikëpyetje, kryq) në paragrafët:


Nëse keni bërë gjithçka të saktë, ngjyra e emrave të skedarëve do të ndryshojë nga blu e errët në të bardhë.


Pas ndryshimit të atributeve, ngjyra e emrave të dosjeve u kthye e bardhë

Tani ju mund të shkoni në flash drive USB nga nën Windows dhe sigurohuni që çdo gjë të shfaqet pa ndonjë problem.


Tani ju mund të shkoni në flash drive USB nga nën Windows dhe sigurohuni që çdo gjë të shfaqet pa ndonjë problem

Pas ndryshimit të atributeve, të gjitha dosjet u bënë të disponueshme përsëri.

Unë ju këshilloj që të mbani menaxher i skedarit FAR Manager është gjithmonë në dorë, kështu që, nëse është e nevojshme, do të anashkalojë kufizimet e Windows mbi ndryshimin e skedarëve.

Siç e kuptoni, duke përdorur FAR Manager, ju gjithashtu mund të bëni procedurën e kundërt, dmth. fsheh dosjet tuaja në një flash drive nga përdoruesit e papërvojë.

Në përfundim, unë dua të falënderoj programuesin Eugene Roshal, i cili krijoi Menaxherin e FAR dhe arkivuesit e mirënjohur RAR dhe WinRAR.

Evgeny Mukhutdinov

Grupi i parë, jini të kujdesshëm në të ardhmen. Mos shpërndajeni flash drive drejt dhe majtas. Për momentin, kompjuteri juaj është i lirë nga virusi, prandaj leximi i pjesës tjetër të materialit nuk është i nevojshëm për ju. Grupi i dytë - lexo, nëse dëshironi të hiqni virusin që e kthen përmbajtjen e flash drive në shkurtesat.

Shkarkimi i virusit do të përbëhet nga dy drejtime sulmesh:

 • Hiqni virusin nga kompjuteri.
 • Hiq virusin nga flash drive.

Një nga këto viruse është aktive, tjetri nuk është. Së pari, le të merren me aktiv, sepse ajo vazhdimisht do të rrinë shkop në timon. Ju mund të lexoni artikullin tim për mënyrën se si të hiqni viruset, ka shumë të arritshme për shkak të procesit të heqjes së viruseve, të cilat mund dhe duhet të përdoren në këtë rast. Gjithashtu, mund të kërkoni një virus në skedën Proceset e dritares së Task Manager. proces ky virus mban një emër mjaft të shurdhër. Nuk ka logjikë në të, është një abracadabra e thjeshtë. Ju mund të gjeni vendndodhjen e kësaj skedari . Pastaj ka dy mënyra për ta bërë këtë:

 • Ju jeni të sigurt se është një virus. Në këtë rast, ndalo ky proces dhe për të hequr virusin.
 • Nuk je i sigurt se ky është një virus. Në këtë rast, ndaloni procesin.

Pastaj flash drive, përmbajtja e të cilit u kthye në një etiketë, duhet të pastrohet në mënyrën e diskutuar më sipër. Dhe edhe një herë pyes, mos prekni ndonjë etiketë, përndryshe operacioni i tërë do të zbresë. Pas kësaj, hiqni dhe rikyçni USB flash drive. Nëse nuk shihni shkurtesat në të dhe gjithçka duket qartë, atëherë keni bërë gjithçka të drejtë.

Hiqni virusin nga fillimi

Por është shumë herët për t'u çlodhur. Ata që thjesht kanë ndalur procesin duhet të shkojnë në dosjen ku gjendet virusi dhe ta fshijnë atë. Gjithashtu duhet të pastrosh automatikisht. Si ta bëni këtë mund të gjeni në të njëjtin artikull rreth asaj se si të hiqet virusi. Është e nevojshme për të pastruar autoload e kompjuterit për të dy grupet e parë dhe të dytë.

Duke bërë këtë, unë zakonisht rifillova kompjuterin. Pastaj ai rechecked flash drive përsëri - nëse etiketat do të shfaqet apo jo. Unë ju rekomandoj që të bëni të njëjtën gjë.

Pse viruset e tilla rrallë vërejnë antiviruse?

Shumë, duke parë shkurtesat e tilla, përpiqen të skanojnë kompjuterin dhe USB flash drive me ndihmën e antivirusit. Por, në thelb, pa dobi. Pse? Sepse trupi i një virusi që kthen dosjet në shkurtore është një skedar i rregullt i bat që përmban komandat që një përdorues mund të ekzekutojë si në ndërfaqen grafike dhe në tastierë. Dhe antivirus nuk duhet të ndërhyjë me përdoruesit për të punuar. Dhe bat-viruse janë saktësisht të njëjta dhe bien nën këtë rregull. Përcaktimi se brenda një skedari bat - kodin e padëshiruar ose komandat e padëmshme - është shumë e vështirë. Ju mund ta verifikoni këtë me përvojën tuaj nëse përpiqeni të krijoni një virus të zakonshëm bat.

Nëse keni vuajtur nga ky virus dhe doni të parandaloni ndonjë kartë tjetër flash që të jetë i lidhur me kompjuterin, mundeni

Çfarë duhet të bëni nëse i gjithë parku është i infektuar?
Çfarë duhet të bëni nëse dosjet janë bërë shkurtore?
Pse viruset e tilla rrallë vërejnë antiviruse?
Pse?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали