Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Çfarë vezë pleshti duket si në një qen. Mënyra popullore për të eliminuar pleshtat. Mjetet e parandalimit dhe trajtimit.

 1. Përshkrimi i "pleshtit të zakonshëm" Natyrisht, pleshtat e maces janë më të rehatshme për mace, por...
 2. Shenjat indirekte të infeksionit të pleshtës
 3. "Kapja" e pleshtave

Përshkrimi i "pleshtit të zakonshëm"

Natyrisht, pleshtat e maces janë më të rehatshme për mace, por ajo nuk do ta përbuzë qenin. Dhe pickimi i gjakut njerëzor. Kështu, specifikat specie të këtyre insekteve janë shumë të kushtëzuara: pleshtat në qen janë transmetuar tek njerëzit dhe njerëzit mund të infektojnë një qen apo mace me pleshtat. Për fat të mirë, nuk ka rëndësi se çfarë lloj pleshtash kanë pasur për t'u përballur: ata të gjithë janë shkatërruar në të njëjtën mënyrë dhe shkaktojnë simptoma të ngjashme, dhe dallimet janë interesante përveç entomologëve.

Ju nuk mund të merrni shiritat drejtë nga qeni juaj. Një person duhet të gëlltisë një plesht të infektuar me qëllim që të bëhet i infektuar. Disa raste të infeksionit të indeve të indeve janë raportuar tek fëmijët. Kontrolli efektiv i pleshtave gjithashtu do të eliminojë çdo rrezik të infektimit të fëmijëve. Këto janë shiritat shumë më të mëdhenj, shpesh deri në një oborr në gjatësi. Pritësit e ndërmjetëm përfshijnë brejtësit, lepujt, harqet dhe delet. Fazat e ndërmjetme zhvillojnë cista hidatide në organe të ndryshme të hostit të ndërmjetëm.

Nëse qeni juaj ha predha të tilla si brejtësit ose lepujt, ri-infeksioni mund të ndodhë me kalimin e segmente tapeworm në 6-8 javë. Dele, kuaj dhe nganjëherë njerëzit mund të jenë pronarë të ndërmjetëm. Në njerëzit, sëmundja quhet hydatidosis, sëmundje hydatid, ose sëmundje kist cist, dhe si rezultat, cysts formojnë në mëlçi. Sëmundja është shumë e rrallë në Shtetet e Bashkuara, por raportohet në Kaliforni, Arizona, New Mexico dhe Utah. Njerëzit bëhen të infektuar duke ngrënë mish të infektuar ose duke gëlltitur rastësisht vezë që kanë origjinën nga feces e qenve, kroatëve ose dhelprave që mbajnë tapeworms të rritur.


Madhësia e shpendëve rrallë tejkalon 0.5 cm, ngjyra është e kuqe, kafe ose pothuajse e zezë. Pazarë të tejdukshëm, të verdhë ose pothuajse të bardhë në qen nuk janë pleshtat, por rëna ose morra. Dhe janë rrafshuar "horizontalisht", të gjerë, dhe pleshtat janë të sheshta nga anët. Përveç kësaj, pleshtat kanë zhvilluar mirë gjymtyrët e prapme, me ndihmën e të cilave këta gjaku të gjakut mund të kapërcejnë distancat e mëdha (në krahasim me madhësinë e tyre) me një kërcim.

Për fat të mirë, medikamentet deworming, veçanërisht ato që përmbajnë praziquantel, janë efektive për eliminimin e kësaj cestode në qentë e infektuar. Parandalimi i kontaminimit të paligjshëm përfshin parandalimin e mishit të papërpunuar ose pjesërisht të gatuar ose nënprodukteve të mishit.

Butë dhe dhimbje kafshon pickim, gërvishtje, kruajtje, thithje dhe mund të shkaktojë alergji. Goditur një plesht, një qen mund të infektojë tapeworms dhe pastaj të infektojnë njerëzit. Rreth tre milimetra suckers vogël të gjakut kanë forcë të madhe kërcim dhe shumëfishohen me shpejtësi: deri në 20 vezë përmbajnë pleshtat në ditë. Nëse vetëm dhjetë pula janë ulur në qenin tuaj, ndoshta më shumë se 200 pulë në ditë bëhen të rehatshme në qilima, shtretër qeni, tapiceri dhe tekstile. Aty mund të mbijetojnë gjashtë muaj pa ngrënë gjak. Kërkon lëkurë të fshehur, të ngrohtë dhe të hollë dhe shkakton kruajtje irrituese.

Pasi që pleshtat rriten në qen në një mënyrë shumë të zgjuar, popullsia e gjakderdhjeve rritet shumë shpejt dhe vazhdimisht. Pleshtat e zjarrtë nuk i mbajnë vezët në lesh, por shpërndajnë ato kudo: femra zvarritet në gëzof dhe "fidaneve" disa vezë në drejtime të ndryshme. Vezë bien në grumbullin e qilimit, çarjen e dyshemesë, prapa bazamentit etj. Disa nga larvat me siguri do të mbijetojnë, do të rriten, do të kthehen në insekte të rritura dhe do të kthehen në qen, edhe nëse personi blen tërësisht dhe largon kafshën.

Fakte dhe informacione rreth temës "pleshtat" për ju

Prandaj, është e rëndësishme për të parandaluar infeksionin me pleshtat ose greas, si dhe për të vepruar shpejt dhe ashpër. Nuk është gjithmonë e lehtë për të zbuluar një plesht ose infeksion të pista. Jo çdo qen me pleshtat ose kullotat gjithashtu gërvishtet intensivisht. Në infeksione të vogla, mund të ndodhë që ai as të mos vërejë torturuesit e paftuar. Për të gjetur nëse qeni juaj ka pleshtat, një test do t'ju ndihmojë me llogaritjen e pleshtave dhe një leckë të lagësht të ndezur. Për ta bërë këtë, kreh leshin në disa vende, mundësisht kundër drejtimit të rritjes, dhe pastaj prekni krehën në pëlhurë.

Shenjat indirekte të infeksionit të pleshtës

Shumica e pronarëve e dinë se çfarë pleshtat duken si në qen. Por për të parë këtë insekt nuk është aq e lehtë. Më saktësisht, thjesht, por kur pleshtat tashmë janë mjaft, dhe kjo situatë është më mirë të mos lejojmë. Ju mund të dyshoni se diçka është e gabuar në këto arsye:

 • kafsha është duke fjetur nervozisht, vazhdimisht duke lëvizur nga një vend në tjetrin;
 • i përkëdheluri papritmas hyn, kaçube të çuditshme dhe ngrin në një pozitë për disa sekonda;
 • qeni papritmas kafshon në lëkurë, duke kërcyer dhëmbët;
 • kafsha kruarje një pickim, me dhunë dhe me lëvizje të shpejta (një formë shumë e dallueshme, e cila vështirë është e ngatërruar me kruarjen e zakonshme).


kafsha kruarje një pickim, me dhunë dhe me lëvizje të shpejta (një formë shumë e dallueshme, e cila vështirë është e ngatërruar me kruarjen e zakonshme)

Nëse ju jeni fërkim përmbajtjen e një krehër pleshti në një leckë të lagur, pleshtat njollë ndryshkur. njolla kafe . Nëse e pastroni qenin tuaj mbi një peshqir të bardhë, ata me siguri nuk do të largohen prej jush. Në verë, vendosni një leckë të lehtë në livadh, ku barinjtë mbledhin shpejt për të marrë sunbathing . Rrip i qafës së shpatullës parandalon infektimin me një plesht, por nuk ndihmon në rastin akut. Sapo një sulm i dobët është i dukshëm në kafshë, ndodh një ndikim i rëndësishëm mjedisor. Vetëm një pjesë e vogël e pleshtave ulen në një kafshe për të thithur gjak.

Shenjat e tjera të pleshtave në qen mund të zbulohen duke shqyrtuar lëkurën. Vendi i kafshimit është i ndezur dhe i kruarur, ka pika të vogla me një pikë të gjakut të thatë (punkteve). Në lëkurën e ndjeshme shfaqet një skuqje e hollë e kuqe, zakonisht në stomak, brenda kofshëve, thahet, mbrapa veshëve, në fytyrë. Nëse zhvillohet, sytë e qenve janë të lëngshëm, lëkura bëhet e mbuluar me një skuqje të ndritshme, flokët bien jashtë, dhe përfundimisht kriza dhe plagë formojnë në vendin e kafshimeve dhe gërvishtjeve. Në raste të rënda, në pjesën e poshtme të bishtit shfaqen në sipërfaqen e bishtit, sipërfaqe të gjera tullac, në zonën e varrit. Nëse nuk e filloni trajtimin, kafsha mund të bëhet plotësisht tullac dhe madje edhe të vdesin nga infeksionet sekondare.

Për të luftuar me efektivitet infeksionin, nuk mjafton ta trajtojmë atë me ndihmën e përgatitjes së spotit në kafshë, pasi ekziston rreziku që pleshtat të jenë më pas të turbullta nga njerëzit. Këtu është një droge shumë e efektshme nga vet - zgjidhja e vetme. Në rastin e një infeksioni të pleshtit, një vizitë vetjake është gjithmonë e dobishme për të marrë mjete efektive mbrojtja nga parazitet.

Sidoqoftë, është gjithashtu e rëndësishme që të hiqni pleshtat nga shtëpia juaj. Ndihmon të lani të gjitha batanije ose gota, t'i fshini ato si duhet, t'i fshini ato me një leckë të lagur dhe të trajtoni të gjitha zonat ku i pëlqen qeni juaj, dhe pastaj t'i përpunojë ato me një llak efektiv për mjedisi .

"Kapja" e pleshtave


Kapja e pleshtave

Por gjëja më e pakëndshme është se kjo është një rrezik jo vetëm për shëndetin e kafshës, por edhe për shëndetin e të gjithë familjes. Gjakderdhjet e gjakut janë bartës të tifos, murtajës, pseudotuberkulozit, encefalitit dhe sëmundjeve të tjera vdekjeprurëse.

Të sigurohesh që qeni me të vërtetë shqetësohet nga pleshtat është shumë e thjeshtë. Ju mund të përkëdhelni manar mbi pallto - të paktën një insekt duhet të bjerë në sy. Butë janë veçanërisht të dukshme në qentë me ngjyrë të bardhë, por leshi i errët është më i mirë për të ndezur një llambë. Ju mund të krehni me kujdes një kafshë duke e vënë atë në një fletë të bardhë - një plesht i rënë do të jetë qartë i dukshëm. Banje një kafshë, shikoni në muret e banjos - frikë të mbyten, pleshtat hidhen jashtë pallto. Inspektojë sipërfaqen e ujit - pederët e pafat të notojnë, duke palosur këmbët (atje janë dhe rruga).

Të gjitha kafshët e tjera, sigurisht, duhet gjithashtu të jenë të lira nga parazitë. Ka një trajnim të përshtatshëm për çdo kafshë. Mirë është profilaksi e rregullt, atëherë pleshtat janë kursyer nga ju. Infeksion i dobët: përgatitja e pështymës, fashë pleshti, trajtimi me krimba, llak për shpendët. Vizatimi: përgatitja nga veterinari, trajtimi i një krimbi, llak për familje . Kruarje, lëkurë të irrituar, humbje e flokëve për pastrim në një peshqir të bardhë; Trego pikat e portokallit, këto janë ticks. Infeksion i dobët: përgatitje për fërkime ose shampo nga shitës të specializuar ose veterinerë. Mbaje lëndinë në tuaj kopshtin e vet të shkurtër, shpesh kosit fushat dhe fushat e publikut gjatë korrjes, të shmangin higjienën në shtëpi, të forcojnë, thithin shpesh në vakum, pastrojnë tekstilet në shtëpi, plaken ose qen të dobësuar, kryejnë trajtim parandalues ​​në vet.

 • Fashë qafës së mitrës ose preparat pika për kujdesin e lëkurës.
 • Infeksione të rënda: përgatitje për fërkim ose marrjen e një veterinari.

Me llogaritjen e pleshtave, një veteriner mund të gjejë bots plesht ose edhe pleshtat në pallto të një qeni.


 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали