Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Çfarë është një test shtatzënie me dy. Çfarë duket një test i shtatzënisë pozitive?

 1. Pse kemi nevojë për fotografi të testeve të shtatzënisë?
 2. Shumëllojshmëria e testeve të shtatzënisë
 3. Përzgjedhja e fotove të testeve të shtatzënisë pozitive
 4. Fotot e testeve të tabelës
 5. Çfarë duket një test i shtatzënisë pozitive?
 6. Çfarë tjetër mund të jetë rezultati i testit të shtatzënisë
 7. Nuancat e metodës popullore
 8. Rezultati pozitiv
 9. Kujdes: pozitiv, por i rremë!

Ata janë të lumtur: ajo është shtatzënë!

Ekziston një shumëllojshmëri e gjerë e testeve të shtatëzanisë. Megjithatë, të gjitha këto instrumente matëse bashkohen nga një tipar i përbashkët. Ata matin nivelin e hCG (gonadotropin humor corion) në trupin e një gruaje. Rritja e niveleve të hCG mund të monitorohet në disa mënyra: dhuroni gjak për analiza ose përdorni një test shtatzënie. Dallimi i vetëm është se testi i shpejtë do të vërejë një ndryshim në nivelet hormonale vetëm në ditën e dhjetë pas fekondimit të vezës, në gjak këto ndryshime ndodhin pak më shpejt. Por kjo nuk është aq e rëndësishme. Një test shtatzënie është një mënyrë e mrekullueshme për të mësuar lajmin e mirë pa ndonjë bujë.

Pse kemi nevojë për fotografi të testeve të shtatzënisë?

Kjo pyetje mund të kërkohet nga nënat e fëmijës së dytë, të tretë e kështu me radhë. Mumjet e reja, si rregull, dyshojnë në rezultatet. Në njërën anë, të gjitha shenjat e shtatzënisë janë të dukshme, dhe nga ana tjetër, brezi i testit prodhon rezultate kontradiktore. Më shpesh, lindin pyetje kur ka një korsi të dytë, por duket shumë, shumë e paqartë. Fotot unike të testit të shtatzënisë pozitive që kemi mbledhur do të largojnë të gjitha dyshimet për pozicionin tuaj.

Shumëllojshmëria e testeve të shtatzënisë


Shumëllojshmëria e testeve të shtatzënisë

Ne kemi përmendur tashmë se ka një larmi të testeve të shtatzënisë në treg. Nga shirita të thjeshta të provës në pajisje dixhitale të avancuara. Duke marrë parasysh faktin se ne nuk mund ta dimë se si e kemi përdorur testin, opsionet më të njohura për sot janë përzgjedhur për demonstratën:

 • Shirita testuese
 • Testet e tabelave
 • Testet me bojë
 • Testi dixhital

Përzgjedhja e fotove të testeve të shtatzënisë pozitive


Përzgjedhja e fotove të testeve të shtatzënisë pozitiveFotot e testeve të tabelës


Fotot e testeve të tabelës
Nënat dhe gjyshet tona, në qoftë se dita e shumëpritur "e kuqe" nuk erdhi, shkoi në klinikën antenatale për të zbuluar nëse kishte ndodhur shtatëzania ose ishte vetëm një vonesë. Tani vajzat kanë mundësi të mësojnë rreth shtatzënisë pa lënë në shtëpi. Për këtë ju duhet të blini një test të veçantë. Testet shiten në barnatore dhe madje edhe në supermarkete, çmimi është i përballueshëm, kështu që çdo grua mund të zbulojë me lehtësi gjendjen e trupit të saj.

Për të përdorur testin e shpejtë, është e nevojshme të kuptojmë notacionin, për këtë ju duhet të dini se çfarë është negativ ose test pozitiv .

Çfarë duket një test i shtatzënisë pozitive?

Sigurisht që çdo vajzë, edhe nëse nuk e përdorte brumin, por së paku dëgjoi se kur vjen shtatzania, testi tregon 2 bare. Çfarë ata janë, si ato shfaqen dhe në përgjithësi, si ta "lexojmë" testin saktë - do të zbulojmë përgjigjet për të gjitha pyetjet me interes.

Çfarë është një test shtatzënisë: kjo është një brez i vogël letre, i cili është i ndarë me kusht në 2 pjesë: një ndihmës ose jo-punues, i dyti - ai kryesor. Në pjesën kryesore ose të punës së testit (paksa kompakt), zbatohet një zgjidhje e veçantë. Nëse pjesa ndihmëse e testit të shpejtë mund të preket (kjo është ajo që është menduar për të), atëherë është më mirë të mos prekni pjesërisht pjesën e punës me gishtërinjtë tuaj. Nëse aksidentalisht prekni majën ose meszën e provës me gishtërinjtë tuaj, zgjidhja e aplikuar mund të ndryshojë përbërjen e saj, për shkak të kësaj, testimi mund të jetë jo i besueshëm. Duket të tregojë 2 bare, por një - është shprehur dobët. Për shkak të kësaj, shumë gra të reja janë në humbje, sepse ata nuk e kuptojnë se çfarë tregon testi. Për të parandaluar që kjo të ndodhë, ju nuk mund ta prekni majën e shiritit të testimit me duart tuaja.

Si të përdorni testin e shpejtë:

 • Në mënyrë që të zbuloni nëse ka ndodhur një shtatzëni apo jo, ju duhet të mbledhni urinën tuaj në mëngjes në një enë të pastër (mundësisht, para se të kryeni këtë manipulim, duhet të bëni higjienën e organeve gjenitale).
 • Hapni provën, hiqni shiritin, mbajeni në anën e kundërt (anën jo-pune) dhe ulni anën që ka një vulë në fund në enën e urinës.
 • Është e nevojshme të mbash shiritin e testimit për 10 apo 15 sekonda, kjo mjafton të dish rezultatin. Lëngu absorbohet shpejt, së shpejti do të jeni në gjendje të gjeni rezultatin. Nëse niveli i hormonit "HCG" në urinën e një gruaje rritet, kjo do të thotë se ka ndodhur shtatzënia.
 • Si punon testi: urina gradualisht do të shkojë deri në shirit dhe së pari do të njollosë zonën e kontrollit në shiritin e testimit - do të shfaqet vija e parë e kontrollit. Ju nuk duhet të keni frikë, dhe është koha të gëzohemi shumë herët - kjo tregon se testi nuk është me të meta.
 • Pikërisht mbi vijën e kontrollit, ekziston një zonë tjetër për të cilën është aplikuar një substancë e veçantë, e cila, kur ndërvepron me urinën e pasur në hormon "hCG", do të kthehet në të kuqe. Nëse shtatzënia ka ardhur, atëherë duhet të prisni rreth një minutë ose pak më shumë për të siguruar që testi është i saktë. Nëse keni parë brezin e dytë të lakmuar, kjo do të thotë se ka ardhur shtatzënia.

Ja se si duket në realitet:

Çfarë tjetër mund të jetë rezultati i testit të shtatzënisë

 • Rezultati është pozitiv: 2 vija të qarta do të shfaqen në shirit. Kjo do të thotë se ka ardhur shtatzënia.
 • Rezultati negativ: do të shihni vetëm një vijë të qartë. E dyta nuk do të thotë - kjo do të thotë që shtatzënia nuk ka ardhur. Bar i dytë vështirë se mund të shihet, ajo gjithashtu tregon se nuk ka shtatzëni.
 • Nëse shihni rripin e dytë, por nuk është e qartë, por e paqartë - testi është i diskutueshëm. Është e nevojshme të përsëritet pas 3-5 ditëve.
 • Test i gabimit: nuk ekziston një grup i vetëm, madje as një kontroll. Kjo mund të tregojë se një substancë e huaj (djersa, yndyra, uji ose papastërtia) ka rënë në thelbin e shiritit të testimit. Testi mund të ketë skaduar.
 • Test i rremë pozitiv - kjo gjithashtu ndodh. Testi tregon 2 shirita, dhe në një pritje në gjinekolog rezulton se nuk ka shtatzëni. Shkaqet: sëmundjet për të cilat është e nevojshme ekzaminimi i zgjeruar.
 • Test i gabuar negativ - kur ka ardhur shtatzënia, por periudha është ende shumë e vogël ose nëse gruaja pinë shumë lëngje dhe urina është shumë e holluar, si dhe në disa sëmundje (veshka, enë të gjakut, zemra).


Test i gabuar negativ - kur ka ardhur shtatzënia, por periudha është ende shumë e vogël ose nëse gruaja pinë shumë lëngje dhe urina është shumë e holluar, si dhe në disa sëmundje (veshka, enë të gjakut, zemra)

Mendimet e para për një shtatzëni të mundshme zakonisht ndodhin në një grua pas disa ditësh vonese. Megjithatë, menstruacioni që nuk ka ardhur në kohë nuk është gjithmonë një tregues i konceptimit - është e nevojshme të konfirmohet rezultati në mënyra të tjera. Është në një situatë aq të dyshimtë saqë është e rëndësishme të dish saktësisht se si duket një test pozitiv i shtatzënisë.

Nuancat e metodës popullore

Testi për vetë-diagnozën e shtatzënisë mund të blihet në absolutisht çdo farmaci. Ato mund të jenë me madhësi të ndryshme, kanë një formë, çmim dhe prodhues të ndryshëm, por parimi i veprimit është gjithmonë i njëjtë - një reagim ndaj nivelit të hormonit hCG në trupin e një gruaje.

Brezi i testimit ka një zonë pune dhe jo-pune. Pjesa jo-punuese është menduar për lehtësinë e procedurës - për të mbajtur shiritin me duart duhet të ndiqni këtë pjesë. Zona e punës trajtohet me një reagent të veçantë dhe ka një shenjë për të cilën duhet të futet në urinë. Është në këtë pjesë të pajisjes, midis shenjës së treguar dhe zonës jo-pune, që rezultati të shfaqet.

Bërja e testit në shtëpi është e lehtë - thjesht ndiqni. udhëzime të hollësishme në paketën:

 • mbledhni materialin në mëngjes (urinë) në një filxhan të vogël;
 • hapeni pakon me brumin menjëherë para procedurës;
 • për të ulur një rrip në urinë në shenjën e specifikuar për 5 sekonda;
 • vendoseni në një sipërfaqe të pastër dhe të thatë dhe vlerësoni rezultatin në 5-10 minuta.

Pavarësisht nga lehtësia me të cilën mund të bëni një test shtatzënie, duket sikur rezultat pozitiv , larg nga çdo grua e di. Sipas udhëzimit, konceptimi tregohet nga manifestimi i brezit të dytë, mungesa e tij - vetëm një linjë kontrolli. Por, siç tregon praktika, shirita e dashur në brumë shpesh mund të ndryshojë në gjerësi dhe ngjyrë, të jetë krejtësisht e padukshme, ose, në të kundërtën, shumë e ndritshme.

Si në çdo hulumtim, besueshmëria e rezultatit ndikohet nga shumë faktorë: cilësia e materialeve dhe reagentëve, jeta e përdorimit të pajisjes, si dhe mungesa e eksperiencës dhe disa gabime. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të mund të kryeni procedurën në mënyrë korrekte dhe saktësisht të përcaktojnë se si duket një test pozitiv i shtatzënisë.

Rezultati pozitiv


Rezultati pozitiv

Për të konfirmuar ose mohuar dyshimet tuaja, është e nevojshme të imagjinohet me saktësi se si duket një test i shtatzënisë pozitive. Evitest, Frautest ose Clearblue - prodhuesi dhe çmimi i shiritit të testimit, si rregull, nuk kanë kuptim në këtë kuptim. Nëse jeta e përdorimit të pajisjes nuk ka skaduar dhe procedura është kryer pa gabime, shiriti i dytë duhet të duket kështu:

 • ngjyrosje uniforme;
 • ashpërsia e qartë e linjës përgjatë tërë gjatësisë së saj;
 • ngjyra dhe gjerësia sa më shumë që të jetë e mundur përkojnë me llojin e vijës së kontrollit;
 • vija ndodhet ekskluzivisht në zonën e punës, por jo në kryqëzimin me pjesën plastike.

Shpesh fijet e lehta, gati të bardha, siç e quajnë shumë gra, është mashtruese. Vlen të përmendet se kjo nuk do të thotë fillimin e shtatzënisë ose cilësinë e ulët të testit. Banda e dritës është vendi ku zbatohet reagenti, pasi është impregnuar me urinë, është e lehtë të vërehet.

Kujdes: pozitiv, por i rremë!


Kujdes: pozitiv, por i rremë

Çfarëdo rezultati për një vajzë është e dëshiruar, gjithashtu ndodh që ai mund të jetë i rremë. Dhe mund të merrni një test pozitiv të shtatzënisë në mungesë të shtatzënisë dhe një negative nëse ekziston.

Një test pozitiv i rremë duket tamam si një pozitiv, megjithatë, gjatë një ekzaminimi pelvik dhe një skanim me ultratinguj, fakti i konceptimit nuk vërtetohet. Pse ndodh kjo? Përgjigja për këtë pyetje është e thjeshtë: testi nuk përcakton praninë e një embrioni në mitër - ai përgjigjet ekskluzivisht në nivelin e hormonit hCG në urinë.

Siç dihet, është gonadotropina korionike e njeriut që rritet ndjeshëm në gjak në ditët e para pas fekondimit. Megjithatë, prania e kësaj substance specifike në urinë nuk duhet të konsiderohet si një tregues absolut i konceptimit. Arsyet për rezultatin e gabuar mund të jenë:

 • disa sëmundje (tumoret, epitelioma chorion, etj);
 • shtatzënia e përfunduar kohët e fundit (në rast të abortit, abortit ose fekondimit ektopik);
 • ilaçe, në përbërjen e të cilave ekziston një hormon hCG.

Është e pamundur të përjashtohet mundësia që gabimet janë bërë gjatë studimit: përdoret një kontejner jo steril, materiali është mbledhur në një kohë të papërshtatshme, rrip ishte në urinë për një kohë të gjatë, etj. Përveç kësaj, është më mirë të blini një pajisje për diagnostifikim jo në supermarkete. Është në farmaci, sepse më shpesh ky gabim është rezultat i cilësisë së dobët të testit.

Pse kemi nevojë për fotografi të testeve të shtatzënisë?
Pse kemi nevojë për fotografi të testeve të shtatzënisë?
Çfarë duket një test i shtatzënisë pozitive?
Pse ndodh kjo?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали