Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Bretkosa kthehet ... në një bretkocë!

 1. Program shumë i vështirë
 2. Të gjitha hapat janë të ndërlidhura.
 3. "Ndryshimi" nuk do të thotë "evoluojë"
 4. Artikuj të ngjashëm

Adrian bates
Përkthimi: Alexey Kalko ( creationist.in.ua )
Përkthyer me leje creation.com

Bretkosa kthehet në një princ vetëm në një përrallë. Por nuk transformimet që ndodhin me një bretkocë gjatë ciklit të tij të jetës, tregojnë evolucionin? Nga një pemë e ngjashme me peshq (madje edhe me gungë), një "bretkocë e foshnjës" shpejt "transformohet" në një formë krejtësisht të re, në mënyrë që të fillojë një mënyrë radikale të re të jetës! Gojës bëhet më e gjerë, bishti shpërbëhet, por një gjuhë "elastike" formohet për kapjen e mizave, dhe shfaqen hunda, dhe sytë e spikatur lëvizin në një vend tjetër në kokë. Së fundi, kur mushkëritë më në fund pjeken dhe katër këmbët rriten, kjo pjekur i pjekur feston "ardhjen e moshës" së tij duke u hedhur nga uji për të jetuar tani në tokë.

Ky transformim i mrekullueshëm (metamorfozë) nuk është aspak i jashtëm. Pothuajse të gjitha organet dhe sistemet e trupit i nënshtrohen një ristrukturimi rrënjësor. 1 . 2 Për shembull, nevojitet një rikonfigurim i plotë i sistemit nervor për të menaxhuar organe të reja ose të riprogramuara - sytë, veshët, putrat, gjuha etj. Një riorganizim i ngjashëm duhet të ndodhë edhe në nivelin biokimik. Ndryshimet e hemoglobinës në gjak, 3 pigment i ndjeshëm ndaj syve, 4 përveç shumë ndryshimeve të tjera. Edhe sistemi excretory (excretory) i bretkosave po ndryshon në mënyrë që të përputhet me mënyrën e re të jetës. 5

Biologët janë të habitur për kompleksitetin mega të kësaj "rilindjeje" që ndodh në pellgjet e zakonshme. Shenja e bretkosave në një fletë të një zambaku uji është një rezultat i mrekullueshëm i ndryshimeve të shumta që ndodhin vazhdimisht me saktësi mahnitëse në rendin e duhur. Nuk do të ishte ekzagjerim të thuhet se ceremonia e hapjes së Lojrave Olimpike thjesht zbehet në krahasim me "koreografinë" e procesit të metamorfozës së bretkosave. Jeta e një tadpole me siguri do të ishte bërë më e komplikuar nëse, për shembull, bishti i saj ishte zhdukur para se putrat të ishin rritur. E njëjta vlen edhe për organet e saj të brendshme, kockat, sistemin nervor, proceset biokimike etj. Çdo dështim mund të pengojë të gjithë procesin e riorganizimit të trupit ... dhe të çojë në rezultate tepër të trishtueshme (për një tadpole)!

photolibrary.com

Program shumë i vështirë

Informacioni fantastik kompleks i koduar në ADN, i cili lejon që tadpole të kthehet në një bretkocë, tregon qartë mendjen më të lartë, që e krijoi atë. Një program i tillë nuk mund të formohet në mënyrë të natyrshme - tregon rezultatin përfundimtar të synuar fillimisht.

Të gjitha hapat janë të ndërlidhura.

Vitet e hulumtimit kanë gjetur disa nivele të proceseve të nevojshme për të arritur këtë "transformim të jetës". 1 Për shembull, për të zhdukur bishtin, janë të nevojshme operacionet e programuara pikërisht micrologistike. Së pari, tadpole ndalon formimin e qelizave të muskujve të bishtit. Pas kësaj, ajo prodhon një seri enzima shumë specifike që shpërndajnë qelizat e bishtit.

Pastaj, në momentin e duhur, këta "vrasës të vegjël" janë të lidhur dhe injektuar në qelizat e pasme të të gjitha llojeve. Së fundmi, makrofagët e humbur thithin këto qeliza të ngordhura në mënyrë që të ripërdoren përbërësit dhe ushqyesit e tyre në pjesë të tjera të trupit (dmth. Bishti nuk fshihet, por absorbohet nga trupi).

"Ndryshimi" nuk do të thotë "evoluojë"

Pra, sa e justifikuar është deklarata se ky është një shembull i " evolucionit në veprim "? A është transformimi i një tadpole në një bretkocë një shembull i qartë i evolucionit?

Përkundrazi! Megjithëse rrënojat mund të duken si një "peshk" i vërtetë, ajo ka qenë një bretkocë që nga lindja e saj. E gjithë ajo që ai ka nevojë për rilindjen (dmth., Të gjitha informatat gjenetike, diagramet dhe programet) tashmë është ngulitur në kodin e ADN-së të depozituar në bërthamat e qelizave të tadpols. Në këtë nivel mikro, ne gjejmë jo vetëm një plan të plotë zhvillimi për bretkocën, por gjithashtu një fabrikë plotësisht funksionale me të gjitha mekanizmat dhe pajisjet e nevojshme për ta vënë këtë plan në praktikë.

Gjenomi i peshkut nuk përmban informacionin e nevojshëm për t'u bërë amfib, dhe nuk ka ku të marrë informacion të tillë.

Ky informacion i ngulitur është dallimi kryesor midis përrallës evolucionare (sikur peshku evoluar në një amfib) dhe botës reale (në të cilën tadpole kthehet në një bretkocë). Që nga momenti i lindjes së tij, tadpole tashmë është e pajisur me një sërë udhëzimesh "si të ktheheni në një bretkocë". Përkundrazi, peshku përmban udhëzime gjenetike vetëm për "ndërtimin" e peshkut! Gjenomi i peshkut nuk përmban informacionin e nevojshëm për t'u bërë amfib, dhe nuk ka ku të marrë informacion të tillë. Në të vërtetë, është e dyshimtë se ekziston të paktën një shembull i padiskutueshëm se si mekanizmat evolucionistë futën informacion të ri në planin gjenetik të çdo krijese.

Prandaj, metamorfoza e një tadpole në një bretkocë nuk është konfirmim i evolucionit - përkundrazi, është një tjetër dëshmi e qartë e veprës filigranike të Perëndisë Krijuesit.

Artikuj të ngjashëm

Video të ngjashme

Referencat dhe shënimet

 1. Shankland, M., Metamorphosis, sbs.utexas.edu, link verifikuar në 2007 Kthehu tek teksti
 2. Gilbert, SF, Metamorphosis: Riaktivizimi hormonal i zhvillimit, ncbi.nlm.nig.gov, lidhja verifikuar në Janar 2005 Kthehu tek teksti
 3. Hemoglobina tadpole ndryshon në hemoglobinë të rritur, e cila lidh oksigjenin më ngadalë dhe liron atë më shpejt. Lidhje 2. Kthehu tek teksti
 4. Pigmenti primar fotosenzitiv i retinës ndryshon nga porphyropsin në rhodopsin. Referenca 2 Kthehu tek teksti
 5. Tadpoles (si shumica e peshqve) lëshojnë amoniak, ndërsa bretkosa të rriturit migrojnë në sistemin sekretor me ure, që konsumon më pak ujë. Lidhje 2. Kthehu tek teksti
 6. Weston, P., Bretkocë - Jeremia nuk ishte një bullfrog , Krijimi 22 (2): 28-32, 2000 Kthehu tek teksti
Por nuk transformimet që ndodhin me një bretkocë gjatë ciklit të tij të jetës, tregojnë evolucionin?
A është transformimi i një tadpole në një bretkocë një shembull i qartë i evolucionit?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали