Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

Aerosol A-Par nga morrat dhe defektet: përbërja, udhëzimet për përdorim, analogët, rishikimet

 1. Përshkrimi i përgjithshëm i mjetit
 2. Përbërja dhe vetitë farmakologjike
 3. Përdorimi i ilaçit dhe analoge
 4. Shqyrtime të klientit

Aerosol A-Par është një ilaç insekticid, anti-pedikuloz, antiparasitik dhe anti-scab. Ajo ka për qëllim dezinfektimin e rrobave, të brendshmeve dhe sendeve personale të pacientëve, arredimit dhe ambienteve në qendrat e zgjebeve dhe pedikulozës, si dhe në zonat e përhapjes së metave dhe pleshtave. Drogës ka një numër kundërindikacionesh, prandaj, ajo duhet të përdoret me shumë kujdes, në përputhje të rreptë me udhëzimet e bashkangjitura asaj. Aerosol A-Par është një ilaç insekticid, anti-pedikuloz, antiparasitik dhe anti-scab

Ilaçi "A-avull" është i përshtatshëm për trajtimin e pedikulozës

Përshkrimi i përgjithshëm i mjetit

Ilaçi A-Par (A-Par) lëshohet në formën e një aerosoli. Produkti del në shitje në cilindra prej 200 metër kub. cm e pajisur me një mekanizëm llak. Kontejnerët me llak vendosen në pako prej kartoni të hollë. Prodhuesi bashkëngjit udhëzime për secilën shishe aerosoli A-Par.

Mimi i ilaçit ndryshon nga 480 në 700 rubla. Mund ta blini në barnatore ose në dyqane të specializuara. Në të njëjtën kohë, blerësi nuk ka nevojë të ketë një recetë ose dokument tjetër që konfirmon të drejtën për të blerë një dezinfektues.

Një recetë nuk kërkohet për të blerë A-Par

A-Par duhet të ruhet veçmas nga ushqimi në një vend të mbrojtur nga rrezet e diellit direkte. Shtë e rëndësishme të sigurohet që shishja e drogës të mos nxehet në një temperaturë prej + 50 ° C dhe më lart. Në varësi të këtyre kushteve, produkti ruan vetitë e tij farmaceutike për 5 vjet.

Në këtë video do të mësoni në lidhje me mjetet juridike për morrat:

Përbërja dhe vetitë farmakologjike

Spray antiparasitik dhe insekticidik A-Par është një ilaç i kombinuar. Përbërja e këtij ilaçi përfshin menjëherë 2 përbërës aktiv :

 • esdepalletrin (0.315%) - një helm neurotoksik që ka një efekt shkatërrues në sistemin nervor të rrobave, morrat pubike dhe kokës, defektet, pleshtat dhe marimangat e zgjebeve (substanca prek si të rriturit ashtu edhe larvat);
 • piperonil butoksidi (2.52%) - një përbërës që bllokon veprimin e enzimave mbrojtëse të sekretuara nga insektet dhe rrit vetitë e esdepalletrinës.

Për më tepër, A-Par përmban 2 eksipientë - një ekscipient dhe një gaz nxitës. Përqendrimi i këtyre përbërësve në aerosol është përkatësisht 32.165 dhe 65%.

165 dhe 65%

Ilaçi "A-avull" është pothuajse i sigurt për njerëzit

Avantazhi i llakut A-Par është se nuk përmban freon. Studimet e fundit kanë vërtetuar se këto komponime kanë një efekt negativ në trupin e njeriut (shkaktojnë përgjumje, konfuzion, provokojnë shfaqjen e dobësisë së përgjithshme), dhe gjithashtu zhvendosin oksigjenin nga hapësirat e mbyllura.

Përdorimi i ilaçit dhe analoge

Udhëzimet për përdorim bashkangjitur Aerosol A-Par thonë se ky produkt nuk ka për qëllim të aplikohet në lëkurën, mukozën dhe flokët e një personi. Përveç kësaj, është e ndaluar të futet brenda. Droga duhet të përdoret për dezinfektimin e sendeve që për ndonjë arsye nuk mund të dekontaminohen me mjete të tjera - doreza dyer, rroba dhe mbathje, ajri i brendshëm, dyshemetë, muret, dyshekët, etj. Në këtë rast, duhet të zbatoni rekomandimet e mëposhtme:

 • lani artikujt tërësisht ose fshijini me një sipërfaqe të lagur leckë për t'u spërkatur;
 • hapni dritaret e gjera;
 • aerosol llak mbi të gjithë zonën e objekteve të përpunuara nga një distancë prej 30-40 cm (shkalla e rrjedhës - 14 g për 1 metër katror);
 • ventiloni dhomën e trajtuar ose gjërat plotësisht.

Ndalohet spërkatja e aerosolit në temperaturë nën + 10 ° C , afër një flakë të hapur dhe pajisje ngrohëse që funksionojnë. Nëse ilaçi hyn në lëkurë ose sy, pije zonën e prekur me shumë ujë.

Ekzistojnë një numër i kundërindikacioneve për përdorimin e drogës. Ndalohet spërkatja e sprejit në prani të grave shtatzëna , fëmijëve të vegjël (nga 1 vjeç deri në 3 vjeç), personave që vuajnë nga alergjia ndaj përbërësve të aerosolit, astmës dhe bronkitit obstruktiv.

Ndalohet spërkatja e sprejit në prani të grave shtatzëna , fëmijëve të vegjël (nga 1 vjeç deri në 3 vjeç), personave që vuajnë nga alergjia ndaj përbërësve të aerosolit, astmës dhe bronkitit obstruktiv

Përdorimi i "palëve A" pranë grave shtatzëna dhe fëmijëve mund të dëmtojë shëndetin e tyre

Në tregun modern farmaceutik, nuk ka analoge të aerosolit A-Par sipas klasifikimit anatomik-terapeutik-kimik. Sidoqoftë, ky mjet mund të zëvendësohet me ilaçe me një mekanizëm të ngjashëm veprimi - vaj i parfumuar Wilkinson, hellebore, Bensocril, tretësirë ​​hellebore, do të thotë Spray spregal , Benzilat benzil, Antiskab, etj.

Para se të zëvendësoni llakun A-Par me analoge, sigurohuni që të mos ketë kundërindikacione. Për ta bërë këtë, duhet të merrni konsultimin e duhur me një mjek.

Shqyrtime të klientit

Galina , Ivanovo

Verën e kaluar, fëmija zgjodhi pedikulozën në vend. Vendosa për qëllime parandaluese të përpunoja shtratin, rrobat dhe mobiljet në shtëpi me aerosol A-Par. Fëmijët e tjerë nuk ishin të infektuar, kështu që unë mendoj se mjeti funksionoi 100%. Unë e rekomandoj atë për këdo që është përballur me të njëjtin problem.

Alice , Moskë

Përdoret A-Par në trajtimin kompleks të zgjebeve. Me rekomandimin e një mjeku, çdo 2 ditë ajo spërkat një jastëk, dyshek, divan, tapete dhe karrige. Ajo u shërua shpejt, pasi ajo arriti të shmangë rikthimin. Shumë i kënaqur me ilaçin.

Vadim , Nizhny Novgorod

Për shkak të qiramarrësve të paskrupull në apartament, të cilin i morra me qira, u shfaqën mete. Kam provuar rreth një duzinë të drogave, por pashë rezultate të vërteta vetëm pas trajtimit me llak A-Par. Për një javë, unë spërkatën aerosolin e përditshëm në mobilje, mure, dysheme dhe tavan. Unë arrita ta zgjidh problemin, kështu që i jap këtij mjeti një vlerësim prej 9 nga 10 (mora një pikë për erën e pakëndshme të llakut).


 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали