Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

A jeni GOTOV? Pjesa e Dyte. Përgatitja për TRP

Fizkult hi! Ky është përsëri projekti "A jeni GOTOV?". Këtu jemi duke u përgatitur për ofrimin e standardeve TRP. Herën e fundit kam shpenzuar për ju një program të vogël arsimor. Dhe në këtë material ne do të hap pas hapi të analizojmë çdo fazë të përgatitjes para se të kalojmë testet sportive. Le të shkojmë.

Tregime dhe tregime rreth TRP-së ​​janë të gjitha të mira - dhe çfarë duhet bërë për të kaluar standardet? Ku të regjistroheni? Ku të shkoni? Pyetni ju! Qetësisht - Unë përgjigjem - për të kaluar TRP ju duhet të kaloni nëpër 5 hapa të thjeshtë.

Qetësisht - Unë përgjigjem - për të kaluar TRP ju duhet të kaloni nëpër 5 hapa të thjeshtë

# LIFHAKI

Hapi i parë: Regjistrimi

Rruga për një mënyrë jetese të shëndetshme nuk fillon me ngarkimin, por me një kompjuter. Së pari, organizata TRP ka një faqe zyrtare. Ju duhet të identifikoheni dhe të regjistroheni. Mos kini frikë! Nuk ka asgjë të komplikuar. I njëjti regjistrim në "VKontakte" është 10 herë më i vështirë. Gjatë regjistrimit, ju duhet të saktësoni saktë të gjitha të dhënat tuaja: emri, mbiemri, lartësia, pesha, etj. Pra, nuk ka nevojë të ngutemi.

Pas regjistrimit ju duhet të zgjidhni kategorinë tuaj të moshës. Dhe këtu ju duhet të ndaleni në më shumë detaje.

Të gjitha standardet janë të ndara në kategori dhe grupe të moshave. Kategoritë: për nxënësit, për burrat dhe për gratë. Secili prej tyre ka grupmoshat e veta. Ato janë quajtur hapa. Për nxënësit është 6-8, 9-10, 11-12, 13-15 dhe 16-17 vjeç. I njëjti sistem për të dy burrat dhe gratë. E gjitha fillon në moshën 18 vjeç dhe përfundon në nivelin 70 dhe më lart. A është e vështirë? Dhe këtu ka më shumë të dhëna.

Çdo fazë ka standardet e veta, por ka standarde të detyrueshme që duhet të kryhen nga të gjithë pa përjashtim. Nëse doni një distinktiv ari, atëherë ju duhet të kaloni 8 teste, për argjendin 7 dhe për bronzin ju duhet të kaloni 6 standarde. Do të përpiqem të kaloj të gjitha testet. Running në 100m, 3 km, kërcejnë gjatë nga vendi, duke tërhequr dhe tilting përpara nga një pozitë në këmbë, etj E gjithë lista e testeve është në dispozicion në faqen e internetit të TRP.

Hapi i dytë: plotësimi i aplikacionit për kalimin e standardeve

Pas përfundimit të regjistrimit ju do të kërkohet të plotësoni një aplikacion për kalimin e standardeve. Në të, ju duhet të specifikoni ditën dhe kohën kur është e përshtatshme për ju që të kaloni testin. Dhe këtu, gjithashtu, nuk ka vështirësi. Forma është aq e thjeshtë sa të jetë e mundur. Edhe një fëmijë mund ta trajtojë atë. Ju mbushni emrin, mbiemrin dhe zgjidhni datën.

Hapi i tretë: Marrja e Pranimit Mjekësor

Më në fund, ne arrijmë në fazën kryesore të përgatitjes. Ekzaminim mjekësor. Pa marrë parasysh se çfarë jeni një atlet dhe si do të ndiheni, ju duhet të kontrolloni shëndetin tuaj. Me këtë, shaka janë të këqija. Do të keni ngarkesa serioze. Dhe organizatorët duhet të jenë të sigurt se jeni mirë. Vetëm mos u trembni - procedura e pranimit mjekësor nuk është e komplikuar, gjëja kryesore është të qartësoni se çfarë të bëni.

Së pari, ju duhet të shkoni te terapisti juaj i GP. Ai do të kryejë një provim, do të vlerësojë gjendjen shëndetësore, do të kryejë një studim dhe do t'ju caktojë teste. Nuk kemi frikë nga analiza e fjalëve - gjaku në litra nuk do të merret!

Nuk kemi frikë nga analiza e fjalëve - gjaku në litra nuk do të merret

Asgjë e komplikuar - ju duhet të dhuroni gjak dhe urinë. E gjithë kjo u bë më shumë se një herë. Pastaj do t'ju duhet të kaloni nëpër EKG. Kjo mund të bëhet në klinikën tuaj ose të aplikoni për shërbime të paguara. Sipas rezultateve të ekzaminimit, mjek i përgjithshëm do të vlerësojë gjendjen tuaj dhe nëse gjithçka është e mirë, ai do t'ju lëshojë një certifikatë që do t'ju lejojë të kaloni të gjitha testet TRP.

Hapi i katërt: Testimi i njohurive dhe aftësive

Në këtë fazë do t'ju duhet të kaloni testin. Mos përdorimi është një provë normale në të cilën mund të bëni gabime. Ky test është i nevojshëm për të rritur shkathtësinë tuaj. Testi paraqet pyetje rreth historisë së lëvizjes së TRP, pyetjeve mbi njohjen e standardeve, rregullave për kryerjen e ushtrimeve.

Hapi i pestë: Ekzekutimi i testeve

Tani kemi marrë më të rëndësishmen dhe interesantin me ju. Pajtueshmëria me rregulloret. Kur të përfundojnë të gjitha fazat e mëparshme, të gjitha dokumentet janë marrë, ju mund të filloni përgatitjen për zbatimin e TRP. Por mos nxitoni. Para kryerjes së standardeve, është e nevojshme të konsultohet me një specialist nga fusha sportive.

Kam gjetur një ekspert të tillë për ty. Njihuni me Yana Echevskaya. Yana ka punuar si trajner personal për disa vite. Ajo i ndihmon njerëzit të mbajnë veten në formë, të udhëheqin një mënyrë jetese të shëndetshme dhe t'ju tregojnë se si të luajnë sport.

- Yana, pyetja e parë dhe kaq e parëndësishme është, a mundet një person i zakonshëm, i papërgatitur t'i kalojë standardet në rto?

- Në parim, gjithçka është e mundur, por duhet të shikoni se çfarë lloj trajnimi fizik një person ka nga fillimi. Ndonjëherë ndodh që një person i cili nuk është i përgatitur mund të kandidojë dhe të tregojë rezultatin më mirë se një atlet profesionist.

- A është e mundur të kalosh standardet e TRP duke u përgatitur vetëm për vete, pa ndihmën e një trajner profesional?

- Unë mendoj kështu, ndoshta. Por vetëm me kusht që të trajnohen në mënyrë kompetente. Mund të lexoni në mënyrë të pavarur literaturën e sportit dhe të kërkoni informacion në internet, si ta mësoni veten. Gjëja kryesore - ajo është shumë e përgjegjshme dhe serioze në lidhje me trajnimin.

- Çfarë vështirësish do të përballojë një person kur përgatitet për TRP?

- Gjithçka varet nga personi. Vështirësitë kryesore janë tendosja fizike. Ju duhet të përgatitni siç duhet trupin tuaj: të ngrohtë, ushqim të mirë dhe rutinën e përditshme. Gjithçka duhet marrë në konsideratë. Dhe pavarësisht faktit se testet për të gjithë janë të njëjta, përgatitja për secilin do të bëhet individualisht. Gjithashtu mos harroni për shëndetin. Është e nevojshme për të kontrolluar çdo stërvitje gjendjen tuaj.

- Cilat këshilla si trajner profesionist mund t'i jepni një personi të zakonshëm që ka vendosur të kalojë TRP?

- Para se të filloni përgatitjen, ia vlen të studioni teorinë. Si të përgatitemi, me çfarë metoda, çfarë nevojitet për këtë, të mirat dhe të këqijat, dhe vetëm pastaj të vazhdojmë të praktikojmë, pra, në trajnim.

E pra, tani e dini për TRP të gjitha dhe madje edhe më shumë. Herën tjetër ju do të mësoni se si duhet të përgatisni veten për përputhshmëri me rregulloret. Unë do t'ju them të gjitha sekretet e përgatitjes.

Dashuria e sporteve, luajini sporte - dhe jini gjithmonë të gatshëm!

Ky është përsëri projekti "A jeni GOTOV?
Tregime dhe tregime rreth TRP-së ​​janë të gjitha të mira - dhe çfarë duhet bërë për të kaluar standardet?
Ku të regjistroheni?
Ku të shkoni?
A është e vështirë?
Yana, pyetja e parë dhe kaq e parëndësishme është, a mundet një person i zakonshëm, i papërgatitur t'i kalojë standardet në rto?
A është e mundur të kalosh standardet e TRP duke u përgatitur vetëm për vete, pa ndihmën e një trajner profesional?
Çfarë vështirësish do të përballojë një person kur përgatitet për TRP?
Cilat këshilla si trajner profesionist mund t'i jepni një personi të zakonshëm që ka vendosur të kalojë TRP?

  • Зуботехническая лаборатория

    Детали
  • Лечение, отбеливание и удаление зубов

    Детали
  • Исправление прикуса. Детская стоматология

    Детали