Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

➤ Si ta vendosni një të porsalindur në gjumë, në mënyrë që fëmija të qëndrojë dhe nëna nuk është nervoze? Si të paketoni të sapolindurit: sekretet

 1. Crumbs sytë e botës
 2. Ne e vendosim foshnjën e sapolindur. Këshilla të dobishme për prindërit
 3. Ne kemi vënë për të fjetur bebet e porsalindur. Çfarë të zgjedhësh paraqet për të fjetur?

Kur një foshnjë është sjellë në shtëpi nga spitali i lindjes, është aq i pambrojtur, i vogël dhe i brishtë, saqë është e tmerrshme që prindërit e rinj ta prekin atë përsëri

Kur një foshnjë është sjellë në shtëpi nga spitali i lindjes, është aq i pambrojtur, i vogël dhe i brishtë, saqë është e tmerrshme që prindërit e rinj ta prekin atë përsëri. Por është e domosdoshme për ta ushqyer, veshur, trajtuar (nëse është e nevojshme) dhe, sigurisht, e ka vënë në shtrat në atë mënyrë që të ndihet i qetë dhe i qetë.

Crumbs sytë e botës

Për të kuptuar fëmijën e tyre dhe për të kuptuar se ai ka nevojë, prindërit duhet të mësojnë të shohin botën në një mënyrë krejtësisht të ndryshme - nëpërmjet syve të fëmijëve të tyre.

Pak në një çast të pakët u la të ngrohtë dhe të rehatshëm për barkun e nënës, në të cilën ishte mësuar dhe i ngushtë. Dhe papritmas, absolutisht nuk pret më shumë, ai ndjen se një forcë e pakuptueshme e shtyn atë diku, ku është shumë e lehtë, e ftohtë dhe shumë zhurmë. Rreth thërrimet e krijesave të mëdha të pakuptueshme, të cilat ai ende nuk mund të marrë parasysh, sepse mungesa e shikimit në fillim mungon. Në këtë situatë, foshnja është e paqartë, jo ashtu siç ishte më parë. Dhe i porsalinduri merr frikë.

Është mirë që foshnja ka reflekse të lindura nga natyra, të cilat mund t'i thonë atij se çfarë duhet të bëjnë. E megjithatë, në mënyrë që ai të lehtë të bjerë në gjumë, prindërit e tij duhet ta qetësojnë atë disi, në mënyrë që fëmija të thërrasë më pak dhe që prindërit të shpenzojnë sa më pak qeliza nervore të jetë e mundur.

Ne e vendosim foshnjën e sapolindur. Këshilla të dobishme për prindërit

Ka disa mënyra të thjeshta që e bëjnë më të lehtë për të fjetur një dhi të vogël. Natyrisht, e gjithë kjo është pak mesatare, sepse disa fëmijë mund të kenë "sekretiki" të tyre. Por për shumicën e fëmijëve, këto metoda do të ndihmojnë.

1. Bisedoni me mua, nënën time

Është e qartë se çdo foshnje është e zbutur nga zëri i nënës dhe babait. Megjithatë, kur të rriturit përpiqen ta vënë atë në shtrat, duhet të flitet me një zë të qetë, madje, monoton. Pra, fëmija do të kuptojë se personi më i afërt me të është se gjithçka është në rregull. Disa prindër janë të sigurt se vetëm foshnja e lindur ende nuk kupton asgjë. Por kjo nuk është e vërtetë: që nga çasti i parë, foshnja tashmë është e lidhur me njerëzit e tij dhe është në gjendje të njohë zëra të njohur.

2. Ne do të bëjmë të njëjtën gjë çdo ditë

Mami absolutisht nuk ka nevojë që vazhdimisht ta "rindërtojë timonin" - ta vendosë foshnjën në divan, në krevat fëmijësh, duke mbajtur duart ... Të vegjlit janë konservatorë të mëdhenj, ata kanë nevojë për rend dhe monotoni. Nëse nëna është e sigurt që fëmija që nga ditët e para të fle vetëm në shtratin e saj, atëherë kjo është mënyra për ta bërë atë. Nëse nëna është e sigurt se thërrimet do të jenë më të mirat në krahët e saj, duhet të tronditen në duart e saj.

3. Temperatura e kërkuar e ajrit

Prindërit duhet të kontrollojnë temperaturën e ftohtë (kjo është se si duhet të jetë në dhomën ku fëmija fle), sepse falë fluksit të ajrit fëmija nuk do të jetë kapriçioz. Temperatura nuk duhet të kalojë 22 ° C. Gjendja më e gjelbër, aq më e keqe është imuniteti i fëmijës.

4. Nëse fëmija fle gjatë ditës, por nuk e dëshiron atë gjatë natës

Kjo ndodh në shumë familje. Një thërrime mund të flenë gjatë ditës dhe gjatë natës ai do të jetë më aktiv se kurrë. Në këtë situatë, prindërit duhet të planifikojnë të gjithë ditën në mënyrë të tillë që tot të vogël do të marrin përshtypjet më të mëdha nga dita, pastaj natën ai do të lodhet dhe do të bie në gjumë. Rregulli duhet të jetë: në pasdite - lojëra dhe zbavitje të tjera (ju mund të masazhoni foshnjën, të këndoni këngë dhe t'i tregoni ato, të ndryshoni rrobat më shpesh, të tregoni objekte dhe libra të ndryshëm, të ecni, të vishni nëpër dhomë), natën - gjumë të qetë.

5. Koha specifike për të fjetur

Një person i vogël është gjithashtu një person i pavarur. Dhe prindërit duhet ta kujtojnë këtë. Sidomos kur ata përpiqen të ndryshojnë vullnetin e tij dhe ta vënë atë në shtrat rreptësisht nga ora. Nëse foshnja është vërtet e lodhur, mund të kuptohet menjëherë.

6. Qumësht i shijshëm

Ushqimi më i shijshëm dhe më i mirë për foshnjat është qumështi i nënës së tij. Së pari, ajo shuan menjëherë refleksin e gjirit. Së dyti, foshnja pas një qumështi të ngrohtë dëshiron të fle. Shumë mjekë besojnë se foshnja nuk duhet të bie në gjumë në gjoksin e nënës së saj, por kuptojnë se ky është vetëm ushqim. Por nëse pidhi bie në gjumë në këtë mënyrë - kjo është e mrekullueshme.

7. Teat - të marrë atë apo jo?

Si rregull, tots i referohen dalë me interes, sepse ajo, ashtu si gjiri i nënës së saj, bën të mundur plotësimin e nevojës për gjiri dhe ndihmon foshnjat të qetësohen. Nëse edhe ju mbani fëmijën në krahët tuaj, shtrëngoni atë, atëherë ai bie në gjumë shumë shpejt. Për më tepër, nipples janë më të mirë për të blerë ato më të zakonshme, klasike, pa dhënë në reklamat për nipples "orthodontic", të cilat janë të dizajnuara për të ndihmuar në formimin e një pickim të duhur nga lindja.

8. A shkon keq apo jo?

Prindërit modernë besojnë se shtrëngimi i ngushtë është një relike e së kaluarës që tani është e panevojshme. Por ata janë të gabuar. Ndërsa foshnja është në stomakun e nënës, ai është përdorur për disa të ngushtë, është aq i përshtatshëm për të. Prandaj, rrahja e shpejtë do të jetë një nxitje për ta qetësuar dhe t'ju ndihmojë të bini në gjumë. Kur foshnja rritet pak dhe mëson që të bjerë në gjumë vetë, rrahja me gjata mund të shtyhet.

Është e rëndësishme! Nëse pelena është shumë e ngushtë, mund të keni probleme me qarkullimin e gjakut dhe frymëmarrjen, mund të shkaktoni dëmtime dhe kockat e butë të foshnjës.

Nga rruga, një nga shkaqet e dysplasia e përbashkët të gjoksit mund të jetë zell i tepruar i nënës gjatë mbështjelljes së foshnjës së saj.

9. Banjë fun

Para se ta vendosni fëmijën të fle në mbrëmje, duhet të blini. Ditët e para mund të qajë, duke mos ditur se çfarë po i bëjnë atij. Por atëherë ai do të mësohet dhe do të pëlqejë shumë të notosh. Për ta bërë më të lehtë që foshnja të bjerë në gjumë, ju mund të shtoni vetëm një pikë vaj vaji në banjë (puna e sistemit nervor të foshnjës ngadalëson pak dhe fillon të mërzitet).

10. Oh, ato dhimbje barku!

Pothuajse 80% e foshnjave kanë dhimbje barku si një problem i madh. Një fëmijë mund të bërtasë dhe të qajë vetëm sepse ajo dhemb. Për ta shpëtuar atë nga kjo gjendje, është e nevojshme të vendosësh diçka të vakët në tumë, madje edhe më mirë, kur nëna e shtyn fëmijën në bark. Ju mund të mbani një thërrime, e cila është në një pozitë të drejtë, kështu që ajri i padëshiruar "hidhet" nga barkusha. Ju mund t'i jepni fëmijës një zgjidhje të ëmbël "Bobotik", pas së cilës do të qetësohet shpejt.

Është e rëndësishme! Aktivitete të tilla kanë për qëllim vetëm të lehtësojnë gjendjen e thërrmijave. Është e pamundur që t'i heqësh plotësisht, sepse koliku ndodh sepse zorrët e foshnjës dhe stomaku nuk janë ende të përsosura. Vete dhimbje barku do të kalojë pas tre muajsh.

11. Gjumi më i mirë - me nënën!

Nëse familja është e lodhur nga natën e vazhdueshme të fëmijëve duke qarë, atëherë zgjidhja ideale për këtë problem do të ishte gjumi i përbashkët i nënës dhe i porsalindurit. Pra, fëmija do të qetësohet shumë shpejt dhe nuk do të ketë arsye për të qarë. Një thirrje është vetëm një dëshirë e fëmijës për të parë prindërit ose diçka për t'i thënë, por jo për t'i bezdisur fare. Dhe kështu, kur nëna ime është gjithë natën, fëmija është i qetë.

Si të vendosni një të porsalindur për të fjetur siç duhet?

Nëse thërrmi mund të bjerë në gjumë pa sëmundje të lëvizjes, atëherë nuk duhet ta mësoni atë. Mami mund të ulet pranë shtratit për disa minuta derisa të bjerë në gjumë. Si rregull, foshnjat, derisa të kenë arritur moshën shtatë deri në dhjetë muaj, bien në gjumë vetëm në duart e tyre. Kjo është plotësisht normale. Mos e mohoni këtë me fëmijën, sepse në këtë periudhë të mrekullueshme të porsalindur, e cila kurrë nuk do të ndodhë më, ai ka nevojë kaq të madhe për një nënë.

Shumë pediatër janë kundër nënës duke vënë të porsalindurin pranë shtratit të saj për të fjetur, duke cituar faktin se, pasi ka rënë në gjumë, nëna mund thjesht të vë në dukje në mënyrë të dukshme fëmijën. Prandaj, ata këshillojnë nënat që të mos rrezikojnë jetën e fëmijëve të tyre. Është e nevojshme që fëmija të fle sa më shumë që të jetë e mundur nga bateritë, sobat dhe pajisjet e tjera të ngrohjes. Dhe jo vetëm që, pasi ka shtrirë krahët dhe këmbët, mund të djegë keq, por edhe për shkak të mbinxehjes dhe shqetësimit para se të bjerë në gjumë, foshnja mund të jetë kapriçioze.

Ne kemi vënë për të fjetur bebet e porsalindur. Çfarë të zgjedhësh paraqet për të fjetur?

Është shumë e rëndësishme në cilën pozitë fëmija do të fle, sepse ndërsa ai kalon pjesën më të madhe të jetës së tij në një ëndërr. Cila do të jetë më e përshtatshme për fëmijën?

1. Në anën

Kjo është qëndrimi më "i frikshëm", i cili këmbëngul doktorët në spitalet e lindjes dhe pediatrit. Që pasi të ushqyerit foshnja mund të mbushet me bollëk, është më mirë që së paku herën e parë të flejë vetëm për të mos mbytur.

2. Gjysmë-njëanshëm

Kjo sjellje është edhe më e mirë se e para. Është e dobishme për ato kikirikë, të cilët shpesh kanë dhimbje barku ose shpesh regurgitojnë. Dhe kështu - Gazika do të largohet shumë më mirë. Crumbs duhet të kthehet periodikisht nga njëra anë në tjetrën për të shmangur shtrembërim.

3. Në anën e pasme

Ky pozicion është i dobishëm (është i natyrshëm për një fëmijë), dhe i rrezikshëm (në një ëndërr një foshnje mund të frenojë me masat, të cilat ai e zë). Prandaj, në qoftë se fëmija pëlqen të bjerë në gjumë në këtë mënyrë, kreu duhet të kthehet pak në anën e saj dhe të fiksohet me një rul të vogël nga pelena ose peshqir. Nëse foshnja është diagnostifikuar me dysplasia hip, nëse ai ka kolik ose hypertonicity të muskujve, pediatrit nuk e rekomandojnë këtë pozicion për të fjetur.

4. Në bark

Një sjellje e tillë është parandaluese: sistemi i tretjes funksionon më mirë, gaziki është më i mirë; mbron kundër sindromës së vdekshmërisë foshnjore (një nga arsyet për të cilat është ende e njëjta rrezik i mundshëm i mbytjes pas regurgitimit). Paralelisht me këtë, nëse foshnja fle në këtë mënyrë, muskujt e tij, kockat e qafës dhe shpinës gradualisht janë forcuar. Pas një kohe do të jetë shumë më e lehtë për të se sa për kolegët e tij për të mbajtur kokën.

Në rastin kur një pozitë e tillë është e përshtatshme për një foshnjë, prindërit duhet të respektojnë disa rregulla të sigurisë:

- dysheku duhet të jetë i vështirë, dhe në mënyrë ideale - ortopedike;

- nuk është e nevojshme të bëhet një shtrat me shtresa të shtresës së shtratit;

- fëmija duhet të fle pa jastëk;

- lodrat e nevojshme të thërrmijave do të ishin më korrekte të vareshin mbi shtratin e tij.

Por edhe duke respektuar të gjitha rregullat e sigurisë, është më mirë të kujdesesh për fëmijën kur ai fle në bark.

5. Embrioni paraqesin

Mami mund t'i kushtojë vëmendje faktit që fëmija fle 4-5 javë në një rresht, duke tërhequr këmbët deri në stomak, dhe shtyp krahët në gjoks. Kjo mund të tregojë praninë e hypertonicity (mbipeshë muskulore). Por nëse atëherë foshnja lehtësisht shtrihet dhe fle në çdo pozicion tjetër, nuk duhet të shqetësoheni.

Informacione të rëndësishme për prindërit! Në çfarë pozicioni thërrmi bie në gjumë, ajo duhet të kthehet në anën tjetër ose pozita e trupit të saj duhet të ndryshohet në mënyrë që të shmanget edemi i indeve, muskujt dhe vena të shtrydhur dhe disa deformime të skeletit, të cilat ende nuk janë zgjidhur.

burimi: zhenskoe-mnenie.ru

Çfarë të zgjedhësh paraqet për të fjetur?
7. Teat - të marrë atë apo jo?
8. A shkon keq apo jo?
Si të vendosni një të porsalindur për të fjetur siç duhet?
Çfarë të zgjedhësh paraqet për të fjetur?
Cila do të jetë më e përshtatshme për fëmijën?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали