Фото - Луганский центр стоматологической имплантации

👆 Sa mililitra në një lugë gjelle, një tavolinë të vëllimit të lëngshme në 1 lugë gjelle

 1. Cila është vëllimi i një lugë gjelle?
 2. Sa ml në një lugë gjelle uji
 3. Kapaciteti i lugë uthull
 4. Sa mililitra vaj në 1 lugë gjelle
 5. Sa mililitra qumështi në një lugë gjelle
 6. Vëllimi i shurupit në një lugë
 7. Shuma e ushqimit të thatë në një lugë
 8. Gabimi i matjes
 9. Tabela e Volumit të Produkteve

Lugë gjelle - pajisjet e kuzhinës, të cilat u shfaqën mijëra vjet më parë, pa të cilën nuk mendojmë as të hahet apo të hahet. Prej të cilave nuk bëheshin vetëm lugët: të gjithë e dimë mirë pajisjet e mëdha prej druri që supë lakër slurfike në Rusi, në Egjiptin e lashtë druri dhe guri ishin materiali i përdorur për prodhim. Në kohët e lashta, argjila, pak fjalë, madje edhe predha mund të shërbenin si material për prodhimin e një instrumenti. Në Evropën mesjetare, ata hëngrën lugë bronzi dhe bakri. Aristokracia përdorte argjend dhe pajisje ari, megjithatë, moda për argjendin e stilit elegant nuk ka kaluar deri tani.

Me të vërtetë është një mjet i domosdoshëm në kuzhinë, pavarësisht nga shekulli dhe emri i vendit. Me këtë lugë ju nuk mund të hani dhe të gatuani ushqim, por gjithashtu të matni sasinë e përbërësve të nevojshëm për të përgatitur një pjatë ose recetë të tjera. Një lugë tavoline do të jetë një mënyrë e mirë për të dalë në këtë rast, nëse nuk ka peshore të veçanta ose një kupë matëse në dorë. Por për këtë ju duhet të dini se sa mililitra në një lugë gjelle, e cila është në dispozicionin tuaj.

Cila është vëllimi i një lugë gjelle?

Sot, këto pajisje janë bërë shpesh prej çeliku inox, rrallë prodhojnë lugë metali të çmuar. Por ato janë të dizajnuara kryesisht për të dekoruar dhomën e ngrënies sesa për t'u përdorur për qëllimin e synuar. Me ndihmën e një lugë gjelle të zakonshme është e lehtë të gjesh peshën dhe vëllimin e pothuajse çdo produkti që ka një konsistencë të lëngët, të thatë ose me vaj.

Por ju duhet të kuptoni se vëllimi i lugëve të ndryshme mund të ndryshojnë pak. Për shembull, në Shtetet e Bashkuara, vëllimi i një pajisjeje të tillë është rreth 15 ml. Në Rusi, që nga kohërat e lashta të zakonshme në përmasat e konsiderueshme në prodhimin e lugëve, vëllimi i aparateve moderne të kuzhinës për të ngrënë enët e lëngshme është në intervalin prej 14 deri në 20 ml. Ajo që është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend: pesha e produktit nuk është gjithmonë e barabartë me volumin e saj, me fjalë të tjera, pesha e produktit në gram mund të jetë relativisht e ndryshme nga vëllimi i saj, shprehur në mililitra. Për shembull: një lugë gjelle e vajit të farave të lulediellit është rreth 18 ml, dhe pesha e së njëjtës sasi produkti është shumë më pak, 16 ml. Mënyra më e lehtë për të matur vëllimin e produkteve të lëngëta në këtë mënyrë, por edhe substancat e konsistencës së thatë, nëse është e nevojshme, mund të maten edhe me një lugë.

Mënyra më e lehtë për të matur vëllimin e produkteve të lëngëta në këtë mënyrë, por edhe substancat e konsistencës së thatë, nëse është e nevojshme, mund të maten edhe me një lugë

Duke u përpjekur për të kuptuar sa mililitra në një lugë gjelle, është e rëndësishme të mos harrohet se vëllimi i pajisjeve nga grupe të ndryshme mund të ndryshojnë pak. Në përgatitjen e enëve të caktuara ose mjekësisë tradicionale, edhe diferenca të vogla në sasi të specifikuar të substancës dhe të përdorura në të vërtetë, mund të dëmtojnë shumë gjellën ose përzierjen.

Është më mirë nëse mund të matni sasinë aktuale të lugës që keni dhe pastaj përdorni këtë informacion. Kjo është e lehtë për t'u bërë: të marrësh një enë matëse plastike ose një lugë medikamenti, për shembull, mund të jetë një shurup i thjeshtë për kollën. Shumica e tyre kanë një pajisje të tillë në çantë për të matur me saktësi dozën e ilaçeve që merren. Së pari matni lëngun me një enë të tillë dhe pastaj derdhni produktin në një lugë. Në këtë mënyrë, ju do të gjeni se sa mililitra janë në një lugë gjelle në arsenalin e kuzhinës.

Sa ml në një lugë gjelle uji

Për të përgatitur një gjellë të shijshme, ose përzierje të tjera të substancave, në recetë, si rregull, sasia e kërkuar e ujit është treguar saktësisht, nganjëherë është më e lehtë për ta matur atë me një pajisje të caktuar të kuzhinës. Për të shijuar pasta të shijshme shtëpiake, për të bërë ushqim të shëndetshëm për foshnjën pa shtesa adekuate të panevojshme dhe të dëmshme, ndonjëherë receta duhet të ndiqet saktësisht. Me ujë, kjo është e lehtë për të bërë: në sajë të dendësisë dhe konsistencës, uji mbush tërë rezervuarin, pesha e tij është e barabartë me vëllimin e saj. Për shembull, një standard 1 lugë gjelle është 15 ml ujë.

Kapaciteti i lugë uthull

Kapaciteti i lugë uthull

Sa mililitra në një lugë gjelle uthull - një pyetje që i intereson shumë amvise. Kjo lëng shpesh shtohet në pjesë të vogla, prandaj është më e lehtë të matni dozën e kësaj pajisjeje. Uthull i referohet lëngjeve të vërteta, pra, pesha e saj është e barabartë me volumin e saj. Ashtu si me ujë, një lugë standarde është 15 ml uthull. Kjo njohuri do të jetë e dobishme kur krijohet perime, për të bërë pasta, sallata, salca, marinimi i mishit dhe peshkut. Duke përdorur këtë njohuri, është e lehtë për të llogaritur se sa spoonfuls e substancës janë të nevojshme për të ndërtuar një gjellë. Për shembull, 70 mililitra uthull janë 4 lugë dhe 2 lugë çaji.

Lexoni gjithashtu

Sa mililitra vaj në 1 lugë gjelle

Sasia e naftës në këtë pajisje varet nga lloji i produktit. Luledielli përmban 20 ml, krem ​​- 18 ml, pak më shumë ulliri - 19, vëllimi më i madh ka susam - deri në 26 ml. Dituria do të jetë e dobishme për të dashuruar për të gatuar një shumëllojshmëri të pjatave: sallata perime, pasta, ushqime të skuqura, etj.

Sa mililitra qumështi në një lugë gjelle

Përgjigja ndaj pyetjes i intereson shumë amvise, sidomos dashamirësit e pjekjes dhe desserts të ndryshme. Pajisja përmban rreth 16 ml. Sasia e njëjtë do të përfshihet në pajisjen dhe të dashur nga shumë qumësht i kondensuar.

Vëllimi i shurupit në një lugë

Shpesh ju duhet të matni sasinë e saktë të shurupit për gatim, nganjëherë metoda është e rëndësishme kur përdoret ilaçi i kollës së lëngët, nëse kapaciteti standard është i prishur. Për më tepër, të dashuruar me ëmbëlsira që llogarisin çdo ditë kaloritë duhet të kenë matje të sakta. Ky është një lëng i rëndë, në një aparat standard të kuzhinës volumi i shurupit është 18 ml. Sa mililitra në një lugë çaji dhe lugë gjelle? Ndonjëherë është më e lehtë për të llogaritur vëllimin jo në mensa, por në një lugë çaji. Besohet se një pajisje e tillë përmban 5 ml të lëngshme.

Shuma e ushqimit të thatë në një lugë

Shuma e ushqimit të thatë në një lugë

Matja e sasisë së produkteve me shumicë, siç janë drithërat, sheqeri, kripërat, rrushi, mielli, xhelatina, kakao, sode, janë gjithashtu shpesh lugë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për substancat që kërkojnë pak për gatim. Është tejet e rëndësishme të mbani mend rregullin: recetat në thelb tregojnë vëllimin e produktit të marrë me një lugë dhe një rrëshqitje. Fakti është se materia e thatë, në krahasim me lëndën e lëngshme, është më e lehtë për të mbledhur pikërisht me rrëshqitje. Prandaj, volumi i produktit pjesa më e madhe në lugë do të jetë më e madhe se vëllimi i lëngut. Arsyeja është vetëm një shtesë në formën e një rrëshqitjeje. Sheqeri dhe kripa në një lugë gjelle do të jenë 20 ml, miell, kakao, xhelatinë do të futen në pajisje në një vëllim prej 22 ml dhe një lugë e bimëve të thata do të jetë deri në 30 ml. Produktet kimike shpesh maten në vëllime të mëdha, prandaj ne ju këshillojmë për artikullin tonë sa gram në një gotë .

Gabimi i matjes

Nuk është e nevojshme të besojmë në të dhënat e dhëna me një saktësi prej një mililitër, më herët kemi thënë se çfarë ndryshimi në vëllime mund të jetë në lugët shtëpiake. Kjo ndikohet nga një numër faktorësh: formën, thellësinë dhe madje edhe materialin e pajisjes. Sa më i vogël të jetë volumi, aq më i vogël është gabimi. Prandaj, për përgatitjen e recetave komplekse ose ku çdo mililitër është e rëndësishme, është më mirë që çështja të besohet në shkallën e kuzhinës ose në një lugë elektronike.

Tabela e Volumit të Produkteve

Sa mililitra për lugë gjelle Mililitra Produkti Uji 16 Qumësht 16 Uthull 16 Shurup 16 Vaj luledielli 20 Vaj susam 26 Gjalpë 18 Vaj ulliri 19 Sheqer 20 Kripë 20 Miell, xhelatinë, kakao 22 Drithëra 21 Përbërja e domates 18 Honey 18 Krem i tharbuar 18 Qumësht i kondensuar 17

Cila është vëllimi i një lugë gjelle?
Cila është vëllimi i një lugë gjelle?
Sa mililitra në një lugë çaji dhe lugë gjelle?

 • Зуботехническая лаборатория

  Детали
 • Лечение, отбеливание и удаление зубов

  Детали
 • Исправление прикуса. Детская стоматология

  Детали